Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

jenny

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    11
  • Katılım

  • Son Ziyaret

jenny - Başarıları

Çaylak

Çaylak (2/14)

  • İçerik Başlatan
  • İlk İleti
  • Ortak Nadir
  • Birinci Hafta Tamamlandı
  • Bir Ay Sonra

Son Rozetler

0

İçerik İtibarınız

  1. jenny

    YAĞDIKÇA...

    DOST BILDIKLERIM Sanirdim gunduzdu onlarla gecem Icimde umitti dost bildiklerim Ne zaman yikilip yere dustuysem Birakip da gitti dost bildiklerim Hepsi varken baharimda, yazimda: Kisin bir burukluk kaldi agzimda Seneler senesi oysa gozumde Cihana esitti dost bildiklerim Nerde o sozlere kandigim gunler? Her gulen yuzu dost sandigim gunler Acidan kahrolup yandigim gunler Ta canima yetti dost bildiklerim Meydana cikali asil cehreler Aydinlanmaz oldu artik geceler Yalanlar tukendi, indi maskeler Birer birer bitti dost bildiklerim Korkar oldum bana *dostum* diyenden Yoksa yok olandan, varsa yiyenden Ne onlardan eser kaldi ne benden Beni benden etti dost bildiklerim
  2. jenny

    BIR YEMIN GIBI ICIMDESIN

    Anneye Mektup Zaman geciyor, Hergün bir yaprak, Hergün bir damla daha hayattan, Büyüyorum anne. Hani içinde bir kıvılcım olurya, Hani herşey çok güzeldir, Benim kıvılcımım kor oldu, Ama bak herşey yolunda değil anne. Hani ufacık bir bebekken, Sadece acıkınca ağlarmışım, Başka zamanlarda sürekli gülermişim, Artık sadece acıkınca ağlamıyorum anne. Bak yıllar ne çabuk geçmiş, Sadece gülünmeyecegini öğrenmişim, Belkide öğretilmişim. Ben büyümüşüm be anne. Yanından ayrılmayan kızın, Bak artık uzaklarda, Üstelik yalnız, Hemde herkesin içinde anne. Öyle birde tuzağa düşmüşki, Of dese olmaz, yok dese hiç, Adını bile koyamamış, Yardım etsene anne. Anlayacağın eskiyi özledim anne, Yeniden çocuk olmayı, Sadece acıkınca ağlamayı, Ve hiç şimdiyi yaşamamayı. Zaman geriye gitmez değilmi? Ya da ben yeniden çocuk olamazmıyım? Söylesene onu unuttum diyebilirmiyim? Yani herşey söylemek kadar kolay olabilirmi anne? Dur söyleme, Ben yine hayal kuruyorum değilmi? Sadece kendimi kandırıyorum değilmi? Peki kalbimi kim kandıracak anne? Eskiden günlerin, hatta dakikaların hesabını tutardım, Şimdi günlerden Cuma belkide salı, Günlerin ne önemi kaldıki, Takvimlere bile küs oldum anne. Yinede ayaktayım, direniyorum. Belkide bir ışık arıyorum, Bulunca herşeyden kurtulabileceğim, Ne güçlü büyütmüşsün beni anne! Sen yinede beni merak etme, Herşeyle savaşmayı, Güzel günlerinde olacagını, Ben senden öğrendim anne. Yinede buralar güzel, soğukları saymazsan. İnsanlar mutlu, beni saymazsan. Gündüzler ve gecelerde iyi, yalnızlıgımı saymazsan. Beni soracak olursan anne, Bende iyiyim, içimdeki yangını saymazsan.
  3. jenny

    Çocukların Sesi

    Benim yazdim bir almnaca yazilmis bir siir cocuklar ilgili. Kuzura bakmayin almanca yazdim icin , haklisiniz tabiki anlamadiginiz icin . ben bu siir türkesine yazmaya denerim .
  4. jenny

    Çocukların Sesi

    Sind so kleine Hände Sind so kleine Hände winzige Finger dran. Darf man nie drauf schlagen die zerbrechen dann. Sind so kleine Füße mit so kleinen Zehn. Darf man nie drauf treten könn sie sonst nicht gehn. Sind so kleine Ohren scharf und ihr erlaubt Darf man nie zerbrüllen werden davon taub Sind so schöne Münder sprechen alles aus Darf man nie verbieten kommt sonst nichts mehr raus. Sind so klare Augen die noch alles sehen. Darf man nie verbinden könn sie nicht verstehen. Sind so kleine Seelen offen und ganz frei. Darf man niemals quälen gehn kaputt dabei. Ist so'n kleines Rückrat sieht man fast noch nicht. Darf man niemals beugen weil es sonst zerbricht. Gerade klare Menschen wär'n ein schönes Ziel Leute ohne Rückrat haben wir schon zuviel
  5. jenny

    Çocukların Sesi

    YİĞİT BEBEK DUASI Bebek, seni ay korusun Yeni doğmuş tay korusun Rüzgâr olsun sana serçelerin sürüsü Yüreğine sokulmasın acıların birisi Sevdaların kuyusunda ışıklanıp uyusun Uyusun da yalım yalım öpüşlenip büyüsün Büyüsün de sırım sırım yiğitlenip yürüsün. Bebek seni kelebek, Seni sevinçlerin irisi Seni merak hareket Gonca veren bereket Umutların büyüsü Muştuların sayısı Seni azıdişleri Kuzuların düşleri Seni kırlar Seni nar, Ceren, ceylan şarkılar Seni özlemlerin iyisi Çiçek çiçek kaysılar Filiz filiz uyutsun Çağıl çağıl büyütsün. Sana ırmakların köpüğü Sana kucak kucak yeşillik Asmaların sürgünü Yuvadaki üveyik Işık olsun yetişsin Yetişsin de Şu dünyanın karaları Yaşamanın yaraları Yangınların çıraları Köşe bucak kaçışsın. Bebek, sana nişan olsun coşkuların gelini Koklayasın dileğince yıldızların gülünü Dar gününde, dağlar senin sıkı tutsun elini Bebek, Seni hayat Seni hayat korusun...
  6. Yavuz, gece yatarken kedisini yatağa almış. Annesi; - Kedi ile yatmak doğru olmaz oğul, bilmeden kediyi ezersin. - Biliyorum anne ama iki gecedir rüyama fareler giriyor. Kedimi onları yakalasın diye alıyorum.
  7. jenny

    yalnizlik

    YA SEN NASILSIN Beni sorarmışsın duydumki beni Eski günlerdeki gülümsememi Üzmeyecek isem eğer ki seni Ağlar durumdayım ya sen nasılsın Kelamım iş yapmaz biçare dilde Neye yarar, yoksa yıldız hilalde Kısacası şu an bulanık halde Çağlar durumdayım ya sen nasılsın O eski halimin şekli biçimi Değişti gönlümün çemeni çimi Şimdi ateşlerde kendi içimi Dağlar durumdayım ya sen nasılsın Yalnızlığım zehir etti aşımı Temelinden söktü sevda taşımı Artık dağlar gibi dertli başımı Karlar durumdayım ya sen nasılsın Akşamdan sabaha geçmiyor gecem Duvarlardan döner kelimem hecem İpini inceltmiş hayat bilmecem Bağlar durumdayım ya sen nasılsın Acılar içinde katettim arşı Bana hep dert verdi bu fani çarşı İşte bundandır ki feleye karşı Parlar durumdayım ya sen nasılsın?
  8. jenny

    yalnizlik

    YALNIZLIK buğulu penceremde bir ben birde yalnızlık hava soğuk,yağmurlu ve karanlık sakin sessiz ve bomboş ortalık buğulu penceremde bir ben bir de yalnızlık sokak lambaları birer birer yanarken insanlar yavaşça sokakları terkederken bu akşam hüzün yine benimleyken buğulu penceremde bir yalnızlık birde ben dolunay çıkınca ortaya kalmadı karanlık deniz olabildiğince durgun ve bulanık hikayeme henüz bulamazken bir başlık buğulu penceremde bir ben birde yalnızlık herkesin hikayesi gibi zannederken farklı yaşadığımı henüz bilmezken yalnızlığımın farkında değilken buğulu penceremde bir yalnızlık birde ben kafam düğümlü ipler gibi karmakarışık neden acaba bu anlaşılmazlık buğulu penceremde ben yokum artık hikayemin adı yalnızlık...
  9. jenny

    LO FASILUSYON

    Bir devrin tüm as ve klas futbolcuları cennette buluşmuş. Cennetin baş meleği de futbol meraklısıymış. Şeytanı çağırtmış: - "Cennetle cehennem arasında bir maç düzenleyelim, ne dersin?" - "Boşuna oynamayalım, biz kazanırız", demiş Şeytan. - "Olur mu en iyi futbolcular bizde. Ne kadar da kötü futbolcu varsa sizde." Şeytan şeytanca gülümsemiş: - "Ama bütün hakemler de bizde."
  10. jenny

    LO FASILUSYON

    merhaba esra, ayne korku bende de vardi ama bi yollayim dedim.
  11. jenny

    LO FASILUSYON

    Bir fikra da benden arkadaslar Temel otobanda köklemiş gazı, gidiyor... Bakmış bir tabela: "YAVAŞLA 80 km." Hızını o an 80'e indirmiş Temel. Az sonra bir tabela daha: "YAVAŞLA 60 km." Temel 60'a inmiş. Merakla giderken yeniden bir tabela: "YAVAŞLA 40." - "Yolda çalışma var galiba!" deyip 40'a düşürmüş hızını. Epeyce sonra yine bir tabela: "YAVAŞLA 15 km." Talimata uyarak 15 km.'ye düşmüş Temel. Yolun en sağından tıngır mıngır gidiyor. Ama meraktan da çatlayacak. Uflaya puflaya bir saat daha gittikten sonra yeni bir tabela görmüş: "YAVAŞLA'YA HOŞ GELDİNİZ, NÜFUS: 2500"
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.