Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

kutsalyaratik

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    20
  • Katılım

  • Son Ziyaret

kutsalyaratik - Başarıları

Çırak

Çırak (3/14)

  • İlk İleti
  • Ortak Nadir
  • İçerik Başlatan
  • Birinci Hafta Tamamlandı
  • Bir Ay Sonra

Son Rozetler

0

İçerik İtibarınız

  1. Emre ateistforumda aldigin cevaplar herhalde seni etkilememiski burdada tatlisu muslumanligina devam ediyorsun. Bak arkadasim, Kuranda Kafirlerin nerde yakalanirsa oldurulmesi emrediliyor, siz Islam baris dinidir diyorsunuz. Muhammed nefsi mudafa yapti diyorsunuz. Muhammed ile alakasi olmayan kavimlere ne diye saldirdi, ne diye mallarini kizlarini aldi? Nasil bir baris dini bu? Mahkeme aninda bir erkek sahit, dort kadin sahite bedel ise bunun neresi mahkeme? Miras olayinda kadinin alacagi pay erkegin alacagi payda kat kat dusuktur, bu nasil mahkeme?
  2. Kuran icerigi gibi isminide Tevrattan almistir, aslinda ilham almistir. Tevrat yani TORAN buna yakin bir isim KURAN dir.
  3. Bakin acik ve net yazacam bu sefer. Alevilikte camilerde namaz kilinmaz, Alevilikte Kuranda bahsedilen namaz kilinmaz, Alevilikte kadinli erkekli coluklu cocuklu evde ibadet yapilir, Alevilikte ramazan denen oruc tutulmaz. Eger siz "Bunlar yanlistir , Alevilikte camide namazda kilinir, ramazanda tutulur" derseniz Alevi olsun yada olmasin herekez benim size gosterdigimi tepkiyi gosterir. Devlet askerinin o bolgede olmasi baska; Asimilasyon baskadir. Bir ornek olarak Cemisgezek; asimilasyon politikalarinin uygulandigi son noktadir . Gecmisi ermeni yerlesim yeri olarak bilinen Cemizgezekte simdi kimler var? Orada ben Aleviyim diye bilirmisin? Aleviler Islam dusmani falan demedim zannedersem , sadece Alevilik islamla bagdasmaz gibi bir laf ettim. Bu iki cumle cok farkli anlamlar tasir. Aile benzetmelerini gercekten yanlis anladiniz, bu yuzden ozur diliyorum. Allaha inanmayan biri olarak benim Aleviligi bu kadar savunmamin tek bir nedeni var oda: Aleviligin hayat felsefesidir, hayata bakis tarzidir. Alevi gorusunun ne yok olmasini istiyorum, nede o Islam denen dinle baglantiliymis gibi gorunmesini istiyorum.
  4. la_bohéme herseyin bir orijini vardir. Eger Dersim diye adlandirilan bolgeye giderseniz benim dediklerimi tektek yasar ve gorursunuz, bu bir gercektir. Bu bolgelerin diger Alevi nufusunun oldugu yerlerden bir degisik ozelligi, devletin asla o bolgelere girip asimile politikasini yurutememesidir, Osmanlida giremedi, Inonu ve sonrasi hukumetlerde giremedi. Ben size Ticari amac, can guvenligi gibi nedenlerden dolayi Aleviligini saklayanlar var dedim, sakin yanlis anlamayin, belki aileniz canguvenligi yuzunden bazi konulari acikliyamiyor, buda normaldir. Alevi yada Kürt konularini tartismak , bilgi alisverisinde bulunmak ayrimcilik falan degildir. Bakin Pir Sultan ne diyor. Çıkarım bakarım kale başına Mümin Müslümanlar gider işine Bir ben mi düşmüşem can telaşına Açılın kapılar şaha gidelim Yıkılın kaleler dosta gidelim --------------------------------------------------- Pir Sultan nereye gitmek istiyor? Neden? Muslumanlari bir tarafa koymanin anlami nedir? Hic dusundunuzmu?
  5. la_bohéme hangi orucu tutar Aleviler? Kurandaki Ramazanimi? Hangi namazi kilar Aleviler? Zekat varmidir Alevilikte? Hacca gitme varmidir Alevilikte? Icki haramdir diye bir gorus varmidir Alevilikte? Eger sen "Aleviler camide namazda kilar, Ickide icmez, zekatta verir, haccada gider" diyorsan sen Alevi falan degilsin, olsan olsan bazi nedenlerden dolayi Sunnilesmis birisin. Ticari amac ugruna, can emniyeti ugruna Aleviligini sakliyan cok aile tanirim, belki sizde bunlardansiniz.
  6. Islam hic bir zaman Islamla olmadiki. Aleviligi sunnilestirme girisimleri devam ederken bir cok Alevi aydini sessiz kaliyor. İSLAM BİZİM NEREMİZDE ? Haci bilmem hoca bilmem Beş vakit namazı kılmam Ramazanda oruç tutmam İslam bizim neremizde ? Kandilimiz gecemiz yok Arapçamız hecemiz yok Hülleyecek kocamız yok, İslam bizim neremizde ? Tüm dinlerden alıntım var, Şamanlıktan kalıntım var, Çok üzgünüm anlatmak zor İslam bizim neremizde? Çarşafım yok türbanım yok, Ehl-i sünnet fermanım yok Arafat'ta kurbanım yok, İslam bizim neremizde ? Muhammet'le Ali öldü, Soyu sopu sürgün geldi, Meydan Muaviye'ye kaldı, İslam bizim neremizde? Özümde benlik yazılmaz, Kimseye kuyu kazılmaz, İç abdestim hiç bozulmaz, İslam bizim neremizde? Cemimde yok sazımda yok Karımda yok kızımda yok, kırpık sakal yüzümde yok İslam bizim neremizde? Ehl-i beyt benim dostum Ezdiler bağrıma bastım, Ben İslam'a çoktan küstüm, İslam bizim neremizde? Arıyorum tarıyorum, Can gözüm var görüyorum, GAZİ METİN soruyorum, İslam bizim neremizde? Dem çekerim dolumda yok, Bilimde yok ilimde yok, Türkçe duam dilimde yok, İslam bizim neremizde? Saltanatı halifesi, Hiç tanımam neyin nesi, İrticası, Kara sesi İslam bizim neremizde? Mezhep deyip nifak sokmam, Tekbir ile insan yakmam, Tespihim yok takva takmam, İslam bizim neremizde? Tutturmuşlar ehl-i sünnet, Ne cehennem ne de cennet, Kül köle değilim ümmet, İslam bizim neremizde? Alevi dedesi ve halk ozanı Hüseyin Gazi Metin ------------------- Iste bu yuzden Musluman kesim tarafindan ve tarihte Osmanli seriati tarafindan Aleviler cok eziyet gormustur. Her donem birer Madimak olmustur.
  7. Bir karar verin, hadisler bir muslumani ne kadar baglar? Isinize geldimi sunnet, isinize geldimi Kuran , olmaz boyle sey. 1400 yil once yazilmis bir kitabin modern bir insani etkiliyecegini ve hayatini degistirecegini dusunmek kadar korkunc bir sey olamaz.
  8. Tanriya inanip dinlere inanmamak cok sacma geliyor bana. Ama en mantiklisi her ikisine birden inanmamaktir.
  9. Boylesi cocuksu cevaplar ile bu soru gecistirilemez. Once Islam peygamberinin Islamiyetten once dini arastirilmali. Harran ovasindan Misira kadar olan bolgede yapilan arkeolojik kazilarda cikan sonuclar sunu gosterdi: Bu yore halklari arasinda yildizlara tapinmak cok yaygin bir gelenekti, hatta bir dindi. Gunes ve Ay iki tanriydi, bunlarin evliliginden olan ucte kizlari vardi. Bunlar al-Lat, al-Uzza ve Manat idi. Bunlarin adlari Kurandada gecer Peygamberin baskaldirisi Ay tanrisi yani bu tanrilarin icinde en buyugu olan Al-Ilah in es sahibi ve cocuk sahibi olmasiydi. Diger dinlere daha yakin olmak ve bir yenilik yapmak amaci ile Kuranda Allaha es kosmanin cok buyuk gunah oldugunu belirtti. Yani kisacasi Islami ulklerede kullanilan HILAL sabii likten gelmedir ve gercekten AY tanrisini anlatan bir isarettir. Kuranda Ay hakkinda bir cok ayette bulunur. Takvim de Ay hareketlerine gore ayarlanir. Isterseniz dahada acabiliriz bu konuyu.
  10. Bu nasil bir ulkeki yabancilara arazi satmakla vatan elden gidiyor? O zaman butun ulkeler buyuk elcilikleri kapatsinlar, Yada AB deki , ABD deki tum camiler kapatilsin, nede olsa buralarda ayni statuyu tasiyor, ama o ulkelerde vatan sapasaglam yerinde duruyor. Vatan zaten elden gitmis , daha ne gitsin? ATO baskaninin ticari amacli vatanseverligi, ulusalciligi milleti galyana getiriyorsa o millet vatanina sahip cikamaz.
  11. Ben bu soruyu Islami bir hayat tarzi olarak benimsemis inasnlara soruyorum. Ama bu soruya hic kimse cevap veremez onuda biliyorum.
  12. Gecenlerde Allah kelimesinin kokeni hakkinda bir kac sattir yazi yazmistim, ama bakiyorum bugun o topicten eser kalmamis, silinmis. Silende sagolsun, savunanda sagolsun. Simdi soyle bir soru soruyorum tum Muslumanlara; Neden Ay(hilal) Islamiyetin simgesidir? Kabedeki siyah tas(Hacerül Esved) neden cok kiymetli? Ben bunlarin Muslumanlar tarafindan aciklanmasini bekliyorum. Not:Unutulmasinki Islam peygamberi Muhammedin kabilesinin sancagindada Hilal vardi.
  13. Islmin kelime anamida itaat demektir zaten, itaat et, etmezsen kafirsin ve yerin cehennemdir. Baksana evrensel mesajin verdigi ayette Peygamberin sahdamarini keseriz diye tehditler savruluyor. Allah bunu peygamberine yaparsa , peygamberler musriklere neler yapar.
  14. KAHROLSUN FASIZAN, IRKCI DUSUNCELER. YARINLAR INSANLAR ICINDIR. CATLI ***** ***** *******. Ben bunu derim.
  15. Bozan sende konusma aninda Arapca kelimeler serpistirerek insanlari etkilemeyi deniyorsun. Oda yetmiyor gibi birde Ingilizce alinti koyuyorsun. Yav kardesim o kadar ingilizcen var sunu turkceye cevir. Millet anlasin seni.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.