Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Ayışığı

Φ Yeni Üyeler
  • İçerik Sayısı

    5
  • Katılım

  • Son Ziyaret

Ayışığı Hakkında

  • Doğum Günü 27-03-1981

Diğer Bilgiler

  • Website URL
    http://

Profil Bilgileri

  • İlgi Alanları
    eğitim,kültür,din,siyaset,sanat,felsefe,sağlık

Ayışığı - Başarıları

Acemi

Acemi (1/14)

  • İlk İleti
  • Birinci Hafta Tamamlandı
  • Bir Ay Sonra
  • Bir Yıl İçinde
  • İçerik Başlatan

Son Rozetler

0

İçerik İtibarınız

  1. Ayışığı doğum gününüz kutlu olsun!

  2. Ayışığı doğum gününüz kutlu olsun!

  3. Ayışığı doğum gününüz kutlu olsun!

  4. Ayışığı doğum gününüz kutlu olsun!

  5. Ayışığı doğum gününüz kutlu olsun!

  6. Ayışığı doğum gününüz kutlu olsun!

  7. Ayışığı doğum gününüz kutlu olsun!

  8. dövizli askerlik yurtdışında kalan yada yaşayanlarla ilgili bir durum. çift vatandaşlığı olanlar yada yurt dışında çalışanlar çin geçerli bi durum. türkiyede yaşayan türk vatandaşlar için paralı askerlik kalktı ama yurt dışı ayrı . hatta ücreti 5120 dolar yada euro yanlışım olmasın. yakın bi arkadaşım böyle yapacak askerliğini oradan biliyorum.
  9. Yaptığın tüm açıklama ve yorumlar için teşekkürler Politika ! Söylediklerine aynen katılıyorum. Allah herkese akıl vermiş aklını kullansın, kendini geliştirsin diye. Zaman sürekli akıyor , dünya; her gün değişiyor ve gelişiyor. Peygamberimizin yaşadığı zamanla şimdiki zaman aynı değil ! yani; o zamanki şartlarla şimdiki zaman aynı mı? Dinimiz o kadar güzel bir din ki ama anlayabilene!!! tabi şimdi herkes dini kendi çıkarlarına alet ediyor nasıl anlamak istiyorsa öyle yorumluyor. Dinimiz okumayı , öğrenmeyi, ilimden faydalanmayı buyurur. Kadın, insan değilmidir? çalışamazmı , hiç bir konuda hak talep edemezmi? eşitlik isteyemezmi? Erkeklerin fiziksel güç dışında kadınlardan hiç bir üstün özelliği yoktur!!! Her insanın aynı olmadığı gibi her kadında aynı değildir. Günümüzde pek çok kadın çalışarak ailesine maddi destek oluyor, dışarıda çalışamasa bile evinde oturduğu yerden bi şekilde bişeyler yapmaya çalışarak yine de eşine ve ailesine destek olmaya çalışıyor. Yani her kadın evinde çekirdek çitleyip dizi seyretmiyor. Sadece Peygamberimiz döneminde değil tüm Türk tarihinde kadınlar her zaman ailelerine ve vatanlarına hizmet etmişlerdir. Savaşları tek tek saymama ve kadınların neler yaptıklarını söylememe gerek yok heralde dimi Ebu Muslim!!! Kadını hor gören, aşağılayan bi insan sevgiden ve saygıdan yoksun demektir! Dinimiz kadını aşağılamaz aksine yüceltir. "CENNET ANALARIN AYAKLARI ALTINDADIR" yeterli olur herhalde. Kendini geliştirmeyen , yeniliklere açık olmayan bir insan her zaman geride kalmaya mahkumdur. Hilafet dönemi ve öncesi çok geride kaldı!!! "HER İNSAN; SONUÇLARINA KATLANMAK ŞARTIYLA İSTEDİĞİ HERŞEYİ YAPMAKTA ÖZGÜRDÜR" İsteyen Allah'a inanır , istemeyen inanmaz, isteyen ibadetini yapar istemeyen yapmaz. Sen bir müslüman olarak bir başkasını uyarabilir yada bilgilendirebilirsin ama kimse kimseyi yargılayamaz. Bakın bir etrafınıza neler oluyor dünyada geçmiş geçmişte kaldı ileriye bakın artık,yeniliklere açık olun.
  10. Merhaba ! Bozkurt35 siz konunun derinliklerine inmişsiniz; söyledikleriniz çok doğru ama bırakın sıfatları, zamirleri özellikle msn de veya başka chat ortamlarında bakın insanlar nasıl yazışıyorlar ? kelimelerde anlamsız kısaltmalar yapılıyor yada bir kelimeyi o kadar değişik şekilde yazıyorlarki gülsek mi ağlasak mı bilemiyorum ? merhaba yerine mrb, selam yerine slm, yapıyom, ediyom, geliyom .... vs herşey çok kötü yazılıyor artık ve çok fazla argo kelimeler kullanılıyor. Türk insanı aslında çok zekidir ama genellikle zekamızı tembellik için ya da işin kolayına kaçmak için kullanıyoruz. Bir düşünün kendimiz de dahil olmak üzere acaba günlük konuşmamızda kaç kelime kullanıyoruz? Türkçe zengin bir dil ama bu dilin içerisindeki kelimelerin kaç tanesini kullanıyoruz acaba günlük yaşantımızda ? bence herkes bunu bir kez denesin ve saymaya çalışsın bakalım kaç kelime ? Kelimeleri yutarak, kısaltarak yada başka şekillerde söyleyerek Türkçeyi bilmeyen ama konuşmaya çalışan bir turistten hiç bir farkımız kalmaz ! yani kendi dilimize yabancılaşmış oluruz. İyi günler dilerim.
  11. Taylan Bey ! size canı gönülden katılıyorum, söyledikleriniz çok doğru. Ama, şunu da belirtmek gerekir ki ; Türkiye'de sadece eğitim sistemi değil tüm sistemler bozuk. Eğitim alanında da, sağlık alanında da ve tüm alanlarda herşey kötü sistemle çalışıyor. Benim , eğitim alanında ençok sinirlendiğim konu şu ; Doğu'nun herhangi bir yerinde doğru düzgün evi , okulu, öğretmeni hatta kitabı-defteri olmayan ve çok zor şartlarda okula gidebilen bir öğrenci ile İstanbul , Ankara ya da İzmir vb. gelişmiş şehirlerde yaşayıp, özel kolejlerde okuyan, hafta sonları dershaneye giden, ayrıca evinde özel öğretmenlerden ders alan öğrenciler hiç bir fark gözetilmeksizin aynı sınava tabi tutuluyorlar ! Şimdi sizler ; "bu sadece ekonomik durumla alakalı sistemle bir alakası yok" diyebilirsiniz ama bence çok alakası var. Burada devletimize çok büyük görevler düşüyor. Bütün yatırımlar batıya ya da yurt dışına yapılıyor. Kimse Doğu'ya birşey yapmıyor ve her zaman gözardı ediliyor. Orada doğru düzgün okullar yok öğretmen açısından sıkıntılar var, orada yaşayan aileler genellikle ekonomik sıkıntısı olan insanlar olduğu için çocukların kitap, defter, kalem gibi eksiklikleri var ve hatta okula giderken giyebilecekleri doğru düzgün ayakkabıları ya da kıyafetleri yok. Devlet bu konuda tam olarak birşey yapmıyor ama en azından bizim gibi duyarlı insanlar biraz olsun onlara yardım yapabiliriz. Eğitim için düzenlenen yardım kampanyalarına katılıp maddi yardım yapmalı ya da kitap,defter,kalem aklınıza ne geliyorsa her türlü yardımı yapabiliriz. Okumak her insanın hakkı ve her insan eşit şartlarda eğitim görmelidir. Bilgiyle ve sevgiyle gelişen bir hayat dileğiyle hepinize iyi günler dilerim...
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.