Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

krizantem

Φ Yeni Üyeler
  • İçerik Sayısı

    7
  • Katılım

  • Son Ziyaret

krizantem - Başarıları

Çırak

Çırak (3/14)

  • İlk İleti
  • İçerik Başlatan
  • Birinci Hafta Tamamlandı
  • Bir Ay Sonra
  • Bir Yıl İçinde

Son Rozetler

0

İçerik İtibarınız

  1. krizantem

    bence zor bı soru

    yaşam nedir? dusuncelerınızı beklıyorum uzun zamandır bu soruyu kendımesoruyorum ama cvabını tam olarak buldugumusoyleyemem onun ıcın farklıınsanlar bu konuyla ılgılı neler dusunuyo ogrenmek ıstedım cevaplarınızı beklıyorum
  2. krizantem

    KOLAY GELSIN

    100. TERIM Şöyle bir sayı dizisi düşünelim. İlk terim 20 dir, bundan sonraki her terim kendinden önceki terimin karesinin rakamları toplamına 1 eklenerek bulunur. (2. terim 5 tir çünkü (20)^2 = 400 ve 4+0+0= 5 tir) Bu dizinin 100. terimi nedir?
  3. Cresthill Şatosunun sahibi dük Hosting Verlinger şatonun kütüphanesinde ölü bulunmuştur. Adli otopsi Dük'ün çok kuvvetli bir toksin olan akonitin enjekte edilerek öldürüldüğünü gösterdi. Olaya Sherlock Holmes el koydu. Cinayet saatinde evde Dük'ün özel sekreteri olan genç bir bayan, yaşlı bir uşak ve genç bir arabacı vardı. Hiçbiri şatoya bir yabancı girdiğini görmemişti. Uşak ertesi sabah arabacının çöp sepetinde bir kağıt bulmuştu, kağıtta 11 haneli garip bir sayı yazıyordu "39277651489" kasa açılarak içindeki herşey çalındığından katilin şifreyi bulan birisi olduğu kesindi. Şifre numarasını yalnız Dük biliyordu. Ancak Dük bir gün sekreteriyle konuşurken ağzından şunu kaçırmıştı. "9 benim uğurlu sayımdır, şifremi hergün değiştirir ve her basamağı 9 olan iki sayının çarpımı olarak seçerim (mesela 999x9= 8991) Arabacı cinayet saatinde odasında uyuduğunu söylüyordu ve tanığı yoktu. Scotland Yard arabacıyı çöp sepetinde şifreyi andırır sayılar bulunduğu için tutuklamak üzereyken Holmes araya girdi ve söylediği bir cümle üzerine arabacıyı serbest bıraktılar. Holmes neyi anladı?
  4. ÇİÇEKLER Elimdeki çiçeklerin ikisi hariç hepsi papatya, ikisi hariç hepsi gül ve ikisi hariç hepsi karanfil olduğuna göre elimde hangi çiçekten kaç tane bulunmaktadır ?
  5. krizantem

    NAZIM HİKMET

    SENİ SEVİYORUM Çömeldim, bakıyorum toprağa, otlara bakıyorum, böceklere bakıyorum, mavi mavi çiçek açmış dallara bakıyorum, sen bahar toprağı gibisin sevgilim sana bakıyorum. Sırtüstü uzandım görüyorum gökyüzünü. Ağacın dallarını görüyorum. Sen, bahar mevsiminde gökyüzü gibisin sevgilim, seni görüyorum. Gece kırda ateş yaktım, ateşe dokunuyorum, suya dokunuyorum, kumaşa dokunuyorum, gümüşe dokunuyorum. Sen yıldızların altında yakılan ateş gibisin sevgilim sana dokunuyorum. İnsanların içindeyim seviyorum insanları, Hareketi seviyorum. Düşünceyi seviyorum. Kavgamı seviyorum. Sen kavgamın içinde bir insansın sevgilim, seni seviyorum. (NAZIM HİKMET (RAN))
  6. selam ismim serpil bi suredır bu sıteyı takıp edıyorum ve bazı forumları hosuma gıttı bende kaydolmaya karar verdım yanı artık aranızdayım...
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.