Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

mesela

Φ Yeni Üyeler
  • İçerik Sayısı

    6
  • Katılım

  • Son Ziyaret

mesela - Başarıları

Çaylak

Çaylak (2/14)

  • İlk İleti
  • İçerik Başlatan
  • Birinci Hafta Tamamlandı
  • Bir Ay Sonra
  • Bir Yıl İçinde

Son Rozetler

0

İçerik İtibarınız

  1. illa ki tenzih teşbih yapan aranıyossa, mesela 'aynaya baktıgında aynadaki sensin,fakat o aynadaki kendin degilsin, hal böyle zuhur eder acıga cıkarsa,hissi müşahede kalbi müşahede,ruha verdigi zevk tenzih ve teşbihin, mutlak gücün işleyen mevcudattaki tasaruf sahibinin, tecelli etigi masarda tecellinin acıga cıkışının, kendi muhammedi aynalardaki,sıfatları yani kendi kendinin şahitliginin, kendisidir. mesella diyebilirmiyiz..
  2. DAYI ALLAH'ın has dayısı. herne yaşanıyorsa olmassı gereken yaşanıyor. an ve zaman hepsi insan icin. her şey taktir olanın ellidir. hepsi misaller ve insanın kendisini okuması icin.. İNSAN SADECE KAN,ET KEMEİK TORBASINDAN İBARET DEGİLDİR.. ANCAK İNSANIN HÜVÜYETİNİN VESİKASI,MANASININ GELİNİDİR. İNSAN İSE BENDEN SÖYLEYENE.. SENDEN DİNLEYENE DENİR.. iNSAN NEFİSTİR. NEFİSTE İNSANDIR.. HİC BİRİ BUNLARIN ADEM DEGİLDİR. ADEM DENİLDİGİ ZAMAN, İNSANDA MEKNUZ OLAN İLAHİ ADEMİYET HAMULESİDİR,ADEM.. BUNLARIN İCİNDE NEFİS İSYANKARDIR. CENAB-I ALLAH KENDİSİNİ TANITMAK İCİN NEFİS VERMİŞTİR VE NEFSİ SELBEST BIRAKMIŞTIR. KENDİSİNİ KİME TANITACAK CENAB-I ALLAH ?
  3. mesela Bana şah damarımdan yakın, beni diri tutan, Esmalarıyla süsleyen benimle gören, benimle işiten ALLAH da eriyorum.. Ben ondan bir parçayım.. Ahsen-i Takvim yaratıldım.. Diyen ALLAH'la beraberim demektir,, Bir büyüğün emriyle çile süzgecinden geç!.. Halvete gir!.. Himmeti almağa çalış!..... Fakat birçok cesed arzularından, dünya hırslarından soyunmak gerek.. En büyük avukat, kulun vekili ALLAHtır. Hiddet etmeden, nefret duymadan, beddua etmeden, hiç birşey olmamış gibi sakin, açık gönül ile HAKKı Vekil yapmak her şeyi halleder. Hayatta görülmeyen, sezilemiyecek kadar bir şuur mevcuttur. Bu şuur sezilir, görülür amma insanlar buraya yanaşmamışlardır. Bu şuur kainat ahengidir... El insanü sırri ve ena sırrıhu Ben İNSANın sırrıyım, İNSAN ben'im sırrım. insan'daki bu sır nedir ?
  4. İNSAN ögretmendir.rab esmasının tek muhhatab ve massarı. görmedigim rabbime inanmam diyor. demekki hem gören var hemde gördüm diyen. bu mülki bedeni kullanan insan ise insanı insan yapan nedir.
  5. ins'an Gölgesinin gölgesinin gölgesi. Onun içinde bir iş var. Adam uyur geceleyin. Ruhu güneş gibi gökyüzünde dolaşır rüyalarda. Beden ise yorgan altında. Mesela bir kafire putun bir ikincisi olamaz. Puta tapıyor. İkinci bir put olamaz. Halbuki putta da ne bir kudret vardır ne bir ruhaniyet vardır. Öyle olduğu halde o gizliden gizliye gökleri çekip duran nedir. Bu hal bu aleme başka bir alemden kaynaklanıyor. Niye onu puta taptırıyor? Niye seni Allah’a taptırıyor? Bir şeye inanmak, bir şeye bağlanmak ihtiyacımız var bu nereden geliyor bu fikir? Kimse farkında değil. Bu pusuyu, bu pusudur haa tuzaktır. Bu pusuyu akıl göremez. Canda göremez, çünkü İNSAN'nın bedeni canın üzerine çekilmiş bir perdedir..
  6. İNS'AN Bu Muazzam KAİNAT Sisteminin, en mükemmel varlığı şüphesiz ki insandır. Ademoğlu, bu alemin göz bebeğidir. İnsan niçin yaratılmış? Muhammedİ.. İnsan Allah için yaratılmıştır. Peki kimdir bu "İNSAN" denilen varlık?...
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.