Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

fedakuşağı

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    16
  • Katılım

  • Son Ziyaret

fedakuşağı tarafından postalanan herşey

  1. UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ!!!
  2. Çünkü yalnız alt kattakiler o karikatürün değişmesini ister. Çünkü maarif sistemle verilen budur. İnsanlardan şerefleri alınır; yerine para verilir. Birçok değerin yerini paranın aldığı bir sistemden de fazlası beklenemez. Ama alttakileri açlığa, sefalete ve rezalete mahkum eden bu kapitalist sistem değişecek. Buna olan sarsılmaz imanımızla değişecek; acılarımızla değişecek; ölülerimizle değişecek...AMA DEĞİŞECEK!
  3. Artık gerçekten birşeyler yapmak gerekiyor. Yalnızca çocuklar değil, yaşlı insanlarımız da bu durumda. Hepimiz üzülüyoruz farkındayım. Ama keşke kişisel menfaatlerimiz için gösterdiğimiz teşkilatlanmayı, başkalarının menfaatleri için de gösterebilecek kadar duyarlı olsak!
  4. Lütfen herkes herhangi bir dünya haritasına baksın. İlk önce göreceğiniz sınırlar olacaktır. Şimdi öğrenmek istediğim bir şey var: Acaba sınıfsız ve sınırsız bir dünya amacı güden komünistler mi bölücü, yoksa hergün yeni düşmanlık tohumları ekerek sınırların üstüne duvarlar inşa eden faşistler mi? Gittikçe globalleşen dünyada insanların hala açlıktan ölmesi bir insanlık ayıbı değil de nedir? Bu sözde çizgileri aşılmaz kılan, küçücük çocukları simit satmaya mahkum eden nedir? Komünizm mi? Hiç sanmıyorum. Yaşanmaz denen bir dünyada yaşıyoruz. Lütfen bu dünyayı daha da yaşanılabilir bir hale getirmek için uğraşan devrimcilere biraz daha saygı!
  5. fedakuşağı

    Bu Vatana Nasıl Kıydınız?

    ulusları birbirinden ayıran faktörleri ortadan kaldırıp insan ırkını nihayetinde tek bir yapı altında yaşatmaya çalışmaktır. Eğer gerçekten böyle düşünüyorsan sen zaten milliyetçi değilsin. Ayrıca konumuz sosyalizm değil, enternasyonalizm. Bir insan milliyetçi olduğunu söylüyorsa zaten komünist değildir. Olsa olsa sosyalist olabilir. Ona da saygımız sonsuzdur. Marx'ın bazen kendi teorilerini çürütmesi konusuna gelince, bu ideoloji belli temeller üzerinde yükselmiştir. Bunlardan biri de enternasyonalizmdir. Nasıl bir komünist çıkıp da serbest rekabeti savunamazsa, millitetçiliği de savunamaz. Gerçekten yukarıdaki gibi düşünüyorsan zaten sorun yok.
  6. fedakuşağı

    Bu Vatana Nasıl Kıydınız?

    Doğru tahmin etmişsin. Yazıyı Troçkist bir siteden aldım. Sanırım bana Stalin'i savunmayacaksın. Aslında şu ana kadar savunduğun değerlere bu da eklenirse hiç şaşırmayacağım. Bak kardeşim, eğer hayatımı başkalarının hakkımdaki görüşlerine ve niyetlerine göre yaşayacak olsaydım şu anda Ermeniler'i ya da Kürtler'i katlediyor olurdum. Benim derdim başkalarının ne düşündüğü değil; benim ne düşünmem gerektiği. Tabi ki ulusal farklılıkları göz önünde bulundurmalıyız. Ama bu taraf tutmamız gerektiğini göstermez. Karşı taraf milliyetini reddetmeyebilir. Ama ben bu yanlışı idame ettirmektense, doğru bildiğimi yapmayı tercih ediyorum. Anladığım kadarıyla sen Marksist-Leninist değilsin. Zaten öyle olsaydın manifestoya bu kadar zıt konuşmazdın. Daha önce de söylediğim gibi sen sencelerinle yaşa, ben de bencelerimle.
  7. fedakuşağı

    Bu Vatana Nasıl Kıydınız?

    Yurtseverlik nedir? Milliyetçilikten farklı bir şey midir? Değildir, öz olarak aynı şeylerdir. Yurtseverlik yalnızca milliyetçiliğin daha şirin bir kılıkta sunuluşudur. Genellikle milliyetçiliğe sol ya da ilerici bir kılıf bulmaya çalışanlar, yurtseverlik kavramını kullanırlar. Solda yaygın olan kabule göre milliyetçiliğin haklı ya da meşru olanı yurtseverliktir. Belirli koşullarda milliyetçiliğin haklı ve meşru bir temeli olduğu doğrudur. Bu da ancak henüz kendi ulus-devletini kurmamış ve mücadelesi genelde ilerici bir nitelik taşıyan ezilen uluslar durumunda söz konusudur. Kürt halkı ya da Filistin halkı gibi. Bu bakımdan Marksizm ezen ulus milliyetçiliği ile ezilen ulus milliyetçiliği arasında temel bir ayrım yapar. Ancak milliyetçilik yerine yurtseverlik kavramını kullananların büyük bölümü hiç de masum değildir. Onlar kendi sinsi milliyetçiliklerini gizlemek için daha şirin görünümlü yurtseverlik kavramının ardına sığınırlar. O nedenle Marksistler bu tür kavram oyunlarına prim vermezler. Ayrıca Marksistler, belirli koşullarda milliyetçiliği meşru bir nitelik taşıyan ezilen ulusa mensup olsalar bile, ideolojik olarak bu milliyetçiliğe de prim vermezler. Kendi dünya görüşlerine, hangi şekil altında olursa olsun milliyetçiliğin zerresini dahi bulaştırmazlar. Aksine onlar ulusal kurtuluş mücadelesinin içinde kendi bağımsız enternasyonalist perspektifleriyle yer alırlar, mücadeleyi toplumsal kurtuluşa büyütmeye çalışırlar. CYRANO, bu yazıyı bir siteden aldım. Senin anlayacağın yalnızca ben değil, bütün enternasyonalist komünistler böyle düşünüyor. Eğer CHE GUEVARA Arjantin'de değil de Bolivya'da kurşuna dizilerek öldürüldüyse bu yüzdendir. Lütfen olayların değerlendirilmesini daha objektif bir şekilde yapalım. Unutmayalım ki bizim asıl mücadelemiz faşist ve emperyalist yapıyladır. Birbirimizle değil.
  8. 1648'de, İngiltere burjuvazisi, monarşiye karşı, feodal soyluluğa karşı, ve resmi kiliseye karşı modern soylulukla bağlaşıklık kurmuştu. 1789'da ise Fransa burjuvazisi, monarşiye, soyluluğa ve resmi kiliseye karşı halk ile bağlaşıklık kurmuştu. Yani bu devrimler egemen güçlerin çıkarları doğrultusunda işlemiştir. Kesinlikle proletaryanın değil. CYRANO, ulusal komünizm diye birşey olamaz. Bu ancak proletaryanın ilk önce kendi işvereniyle hesaplanması ölçüsünde düşünülebilir. Onun haricinde milliyetçilik riyadır; yalandır ve savaştır. Biz komünistler doğuştan sahip olduğumuz bütün ayrıcalıkları redderiz. Buna millet ve milliyet de dahil. Unutmayalım ki Hitler de nasyonal bir sosyalistti.
  9. Faşizmin bir getirisidir. Faşizan devletler her zaman kendi varlıklarını aşağı olarak nitelendirdikleri zayıf milletlerin yokluğunda görmüş, onlara varlıklarını idame ettirmek için ihtiyaç duydukları diğer olgulardan farklı bakmamışlardır. Bunu da milliyetçilik adını verdikleri sözde zararsız bir akımla halkları uyutarak rahatça gerçekleştirmişlerdir. Kısaca emperyalizm CANLARIN SATILDIĞI ULUSLARARASI PAZARDIR.
  10. fedakuşağı

    Kimsiniz ?

    Hümanistim ve enternasyonalist komünistim. Doğuştan sahip olduğum bütün ayrıcalıkları reddediyorum. Ezenler ve ezilenler dünyasına boyun eğmek yerine sistemi değiştirmeyi tercih ediyorum. Mücadeleciyim. Herşeyden önemlisi milletlerin ve milliyetlerin egemenliğine karşı bir eşitlik yanlısıyım!
  11. fedakuşağı

    Bu Vatana Nasıl Kıydınız?

    Arkadaşlar konuyu dağıtmayalım. Asıl sorun bu ülkede milliyetçilik adı altında izlenen faşist politikadır. Henüz ilk okuldayken yurt, dil ve tarih birliği gibi olgularla yetiştirilen insanlarımız, yaşları ilerledikçe düşünemeyen; yalnızca itaat eden birer birey olmaktadır. Yazık ki kendi görüşleri ve davaları olarak bildikleri fikirler egemen güçlerin ve hatta kendi devletlerinin sözde ülkenin bütünlüğünü sağlamak amacıyla onlara empoze ettiklerinden başka birşey değildir.
  12. fedakuşağı

    Ermeni sorunu

    Hiçbir neden insan öldürmeyi haklı göstermez. Eğer ortada bir tehcir varsa, sonuçları da göz önünde bulundurulmalıydı. Orada ölen herhangi birinizin annesi, babası, kardeşi ya da çocuğu olabilirdi. O zaman bunları söyleyebilecek miydiniz? Yalnız kesin olan birşey varsa o da bunların konuşulmasının artık saçma olduğudur. Şu anda yapılması gereken, bir daha böyle acıların yaşanmaması için birlikte mücadele etmektir.
  13. fedakuşağı

    Bu Vatana Nasıl Kıydınız?

    çünki esaret çekmediniz.... Biz mi esaret çekmedik? Che'nin Bolivya'da esir düşüp kurşuna dizildiğini çok çabuk unuttunuz. Ama o esir halkların kurtuluş mücadelesinde öldü. En şerefli ölüm pek tabidir ki insan için olandır; toprak için değil. Zira vatan amaç değil bir araçtır. Kısaca öldürmek için değil, yaşatmak içindir.
  14. fedakuşağı

    Ermeni sorunu

    1. Dünya Savaşı sırasında İngilizler'den Maraş'ı devralmak için gelen Fransızlar'ın Ermeniler tarafından büyük bir coşkuyla karşılandığı bilinen bir gerçektir. Çünkü fransızlar onlara bağımsız bir Ermeni devleti vadetmektedir. Ayrıca Fransa'da şu anda Ermeni soykırımının kabulune binaen bir abide vardır. Yani bütün bu tartışmalar yalnızca ve yalnızca şovenlerin işine gelmektedir. Bunların başında da son yüzyıldır şovenizmi büyük bir ustalıkla en önemli dış politika haline getiren Fransa vardır. Yalnız ben ermenileri sevmediğini açıklayan karakurta acıdığımı bildirmek isterim. Ve kendisini sınıfları ve sınırları aşan ve insanı olduğu gibi seven bir ideolojinin ne kadar onurlu olduğunu anlamaya davet ediyorum.
  15. fedakuşağı

    Bu Vatana Nasıl Kıydınız?

    Siz ülkücüler yalnız Türkler'e insan muamelesi yaparsınız. Hergün Kürtler'i lanet etmekten bir kere de onları buna neyin ittiğini düşünmezsiniz. Her zaman haklı olduğunuz yalanını söyler durursunuz. Milliyetçiliğiniz insan olmanın en önemli gereklerinden olan objektifliğinizi alıp götürmüştür. Eğer **** **********, bir toprak parçasının geleceğini insanların geleceğine ve varlığına tercih etmezdiniz...
  16. Bizim işimiz milletle değil. Bizim işimiz insanla, insanlıkla. Milletin kafasını karıştırmak, sömürülmüş halkların aklını başına getirmek ve emperyalizmle savaşmaksa evet bu suçlamayı kabul ediyoruz...
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.