Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

samak

Φ Yeni Üyeler
  • İçerik Sayısı

    3
  • Katılım

  • Son Ziyaret

samak tarafından postalanan herşey

  1. herşeyi bildiğini zannedenler, hiç bişey bilmeyenlerdir. bunu unutmayın. malesef; tarafınızdan bakarak yorumlara dayalı okumak sizin gibi insanı agresif yapıyor. belgelere dayalı okumak da; baktığınız idoloji, din parti neyse ney, o çerçeveden yorumlamanıza sebep oluyor. onun için boşa bilgi doldurmak insanı hamallıktan ileri götüremiyor. tüm düşün yapılardan kendinizi arındırmadıkça büyük fotağrafı analize yönelik bir teferruata ulaşamazsınız. size gösterilenle okutulanla başbaşa kalmak zorunda bırakılırsınız. menderes abd boyuduruğuna sokmadı, girilen boyundurukta gelişmelere, genişlemelere imza attı. rusya'ya yönünü çevirirçevirmez ip sallanmaya başladı. dp kimdi. menderes atatürk'ün önerisiyle Chp milletvekili olmadı mı. o günün konjönktüründe muhalefet gerekiyordu. chp'den bir gurup dp'yi kurdu. celal bayar ise DP ile CHP arasında tampondu. (cum.başknlğı dahil) celal bayar hep tampondu zaten bir zamanlar atatürk ile inönü arasında da tampondu. onun içindir ki öyle çetrefilli bir dönemde ipten kurtulabildi. sayın inönü'yü çok okuyun. sağlı-sollu, yanlı-yansız...mustafa Kemal'e hakaretlerini de okuyun., ihanetini de... siyaset aşağıdakilerin agılayabildikleri kadar basit ve görünür net değildir. içteki dıştaki ergümanlar halka farklı fotoğraflar yansıtırlar. iç ve dış dinamikleri dengede tutabilmek için. ve ölümüne inanmış bir sürü genç, cahil... eminim senin yaşını binle çarptığımda okuduğum; sağlı-sollu,dinli-dinsiz kitap sayısına ulaşırım. kendinizde yapmadığınız ya da yaptığınız bişeyi başkasına hiç tanımadığınız halde yapıştırmak, hemen bir etikete ulaşmak. bu yapınızla nasıl bir objektiflikten dem vurabilirsiniz. tartışmak bu değildir. hepimizin elbetteki biçok bilmediğimiz şeyler var. buraların amacı da bu değil mi? bilmediklerimizi ve bildiklerimizi paylaşarak hatalardan yanlışlardan alabildiğine uzaklaşmak. taşları yerlerine oturtarak gerçeklere ulaşmak. yoksa birbirini yaftalamaksa, aşağılamaksa, kızmak, bağırmak-çağırmaksa, ben yokum... saygılar efendim...
  2. 1930'dan sonra mustafa kemal'in nasıl yavaş yavaş sinsice siyasetten egale edildiği, 1935'te kapatıp-kovduğu mason localarının sayın inönü ve celal bayar tarafından 1946'da tekrar ülkeye sokulduğu tüm mal varlıklarının iade edildiği, atatürk'ün ölümünden sadece altı ay sonra kurduğu tüm kabineyi alaşağı ederek kendi milli-şef dönemini nasıl başlattığını, kurulan yeni parti halk fırkasına yönelen mustafa kemal'in bu yönelişini nasıl durdurduğunu, ülkeyi adım adım amerikanın kölesi yapar hale nasıl getirdiğini; uzun başlıklar yumağı... ki -bunu doğal olarak chp politikaları ekseninde yaptı-chp, menderes hükümetine yönelik darbeyle kendi kuyusunu kazdı ve millet bunu hiç bir zaman unutmadı. onun içindir ki uzun süreli ya da tek başına iktidara hiç bir zaman taşınamadı(sayın ecevit hariç). uzun yıllardır chp bunun farkında. onun içindirki asla iktidara oynayamıyor. mevcut olan a' ya da b' iktidarlarının; oluşturdukları inönü sistemine hizmet etmesini sağlamanın muhalefetini yürütüyor. malesef mhp'de bu zeminde taşeronluğunu barizleştiriyor.
  3. Süheyl Batum için 'CHP'nin canına okumak için geldi' diyebilecek kadar keşke iyi niyetli olabilseydim. malesefki değil. Süheyl Batum; sayın inönü'nün yaşattığı CHP politikalarındaki zihniyeti tekrar ederek, sadece geçmişle bugünün benzerliklerini bizlere kanıtlayarak göstermiştir. yazınız için kutluyorum.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.