Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:
  • Admin

İskoçya'nın Son Kralı (2006) - İdi Amin Öyküsü The Last King of Scotland

Uganda'nın kanlı (pek çok insana göre) diktatörü İdi Amin'in yaşamından bir kesiti bize sunuyor. Bu sunumda Forest Whitaker güzel oynamış ama Oskarlık bir rol olduğunu düşünmüyorum (katılmayabilirsiniz tabiki), ayrıca bu rolü ile Golden Globeda almıştı. Bir diktatörün yaşamından kesitler sunan film paranoyanın insan yaşamında neler yaptıracağını ve bir diktatörün hasta adam tiplemesini anlatması açısından güzel bir film. Zamanınız varsa seyredin derim ama izlemezsenizde bir şey kaçıracağınızı sanmıyorum. Filimden alacağınız en önemli mesaj heralde İskoç doktorun İdi Aminin özel doktoru olmasından sonra, zenginliğin içine dalıp o yaşamı benimsemesi ve daha sonra İdi Aminin İnsalık suçunun farkına vardığında değişim geçirmesi ve karşı olması denebilir...

Yönetmen: Kevin MacDonald

Oyuncular: Forest Whitaker, Gillian Anderson, James McAvoy, David Oyelowo, Kerry Washington

post-2-1180362966_thumb.jpg post-2-1180362974_thumb.jpg post-2-1180362983_thumb.jpg

Forest Whitaker stars in an Oscar- and Golden Globe-winning role as brutal Ugandan dictator Idi Amin in this drama. During an African medical mission in the 1970s, Scottish doctor Nicholas Garrigan (James McAvoy) impresses Amin by acting swiftly in a crisis. Installed as the dictator's personal physician soon thereafter, Garrigan enjoys the perks of his new position, until he begins to become aware of Amin's inhumanity -- and his own complicity.

Director: Kevin MacDonald

Cast: Forest Whitaker, Gillian Anderson, James McAvoy, David Oyelowo, Kerry Washington

• 2 yıl sonra...
Gönderi tarihi:

last_king_of_scotland_dvdrip_xvid-diamond.jpg

En iyi erkek oyuncu dalında Oscar ödülü.

Yapım Yılı: 2006

Yönetmen: Kevin Mcdonald

Senaryo: Giles Foden'in kitabından senaryolaştıran; Jeremy Brock

Uganda'nın kimine göre "kahraman"ı kimine göre "zorba diktatörü" olan İdi Amin'in hayatından bir kesidin anlatıldığı filmdeki kişi ve olaylar gerçek hayattan alınmadır.

İdi Amin ile, İskoçyalı genç doktoru arasındaki dostluğun anlatıldığı eserin ve filmin adının "İskoçya'nın son kralı" olmasının sebebi. İdi Amin, Britanya'nın Uganda ve Afrika'daki hegomanyasına verdiği zararlarla kendisini İskoçya'nın intikamını alan kişi diye adlandırması ve kendisini İskoçya'nın son kralı ilan etmesidir.

Filmde beni çok etkileyen ve çok doğru bulduğum bazı tespitler vardır ;

İskoçya'lı doktor, İdi Amin'e karşı kendileri hesabına çalışmasını isteyen İngiliz Gizli Servisi elemanına "Yıllarca bu ülkeyi sömürge olarak idare ettiniz. El koyduğunuz ekonomik zenginlikleri iade etmeden bu insanlara bir bağımsızlık verip, onlardan kusursuz bir demokrasi bekliyorsunuz. Düne kadar kendi ülkelerinde fabrikada şef, orduda çavuş bile olamayan bu insanların şimdi ülke yönetmesi ve bunu siz olmadan yapması zorunuza gidiyor. Bunun için baltalıyorsunuz"

Gittikçe zorba yöntemlere başvuran İdi Amin'e ise "sen hala bir çocuksun. seni bu kadar tehlikli kılanda bu" demişti.

Forest Whitaker'ın kariyerinin en iyi performansını sergilediği filmdir bu.

• 4 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Ben bu Filme baktim ama sonunu hic hatirlamiyorum ama beyenmistim aslinda filmi. :blushing:

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.