Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Rakamlarla Din

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

1.Christianity: 2.1 billion

2.Islam: 1.3 billion

3.Secular/Nonreligious/Agnostic/Atheist: 1.1 billion

4.Hinduism: 900 million

5.Chinese traditional religion: 394 million

6.Buddhism: 376 million

7.primal-indigenous: 300 million

8.African Traditional & Diasporic: 100 million

9.Sikhism: 23 million

10.Juche: 19 million

11. Spiritism: 15 million

12.Judaism: 14 million

13.Baha'i: 7 million

14.Jainism: 4.2 million

15.Shinto: 4 million

16.Cao Dai: 4 million

17.Zoroastrianism: 2.6 million

18.Tenrikyo: 2 million

19.Neo-Paganism: 1 million

20.Unitarian-Universalism: 800 thousand

21.Rastafarianism: 600 thousand

22.Scientology: 500 thousand

kaynak: <www.adherents.com/Religions_By_Adherents.html#MainList>

hadi biri ciksinda su, bu din sacma desin, gülerim bi tarfimla...

:D

Dünya akla karadan ibaret diil, bi ufukunuzu genisletin, Islamiyeti kötülemeden önce!

Gönderi tarihi:
Ne demeye çalistigini daha acik ifade edersen sevinirim

14897[/snapback]

Yani demek istiyor ki Dünyada milyarlarca insan inançlarını farklı şekillerde yaşamaktayken bir avuç ateistin inançları kötülemesi ne acizlik ve komikliktir böyle demek istiyor ( öyle değil mi alaturkam? )

Gönderi tarihi:

14897[/snapback]

Yani demek istiyor ki Dünyada milyarlarca insan inançlarını farklı şekillerde yaşamaktayken bir avuç ateistin inançları kötülemesi ne acizlik ve komikliktir böyle demek istiyor ( öyle değil mi alaturkam? )

14903[/snapback]

iyi de bu sizi hangi konuda hakli çikariyor. Bu konu daha önce de konusuldu. Bir çok insan inaniyor diye onun inanci dogrumudur yani. Ona bakarsan hristiyanlar daha çok. O zaman onlarin inanci daha dogru. Ya da dünyanin yuvarlak oldugu ispatlanmadan önce herkes düz olduguna inaniyordu. Bu onlari hakli mi çikardi yani

Gönderi tarihi:

14897[/snapback]

14903[/snapback]

iyi de bu sizi hangi konuda hakli çikariyor. Bu konu daha önce de konusuldu. Bir çok insan inaniyor diye onun inanci dogrumudur yani. Ona bakarsan hristiyanlar daha çok. O zaman onlarin inanci daha dogru. Ya da dünyanin yuvarlak oldugu ispatlanmadan önce herkes düz olduguna inaniyordu. Bu onlari hakli mi çikardi yani

14912[/snapback]

Ya bu nasıl bir mantıktır böyle :D Kardeşim burda haklı haksız tartışması yapılmıyor ki sadece şu anlatılmaya çalışılıyor ateistler dünyanın umrunda değiller milyarlarca inanan insan tarafından kaale alınmıyorsunuz inanmamznızı kimse umursamıyor da siz neden inanan insanların inançlarını kötümser bir niyetle umursarsınız onu anlamam işte ( onu da anlıyorum ya aslında )

Gönderi tarihi:

Yam Yam arkadasim niye böyle inatla dogru yanlis ayirimi yapmaya calisiosun??? bunu da ben anlamiorum, ne gececek eline?

Sen kendin halinden memnun diilmisin?

Birak isteyen de istedigine inansin yaw ....

Tek bir gercek yok!Olamaz!

Kimse de bana bunu ispatlayamaz!

Gönderi tarihi:

15.Shinto: 4 million japonyada 100 milyon şinto var

bak sırtı dönük arkadaş 21.yy.'da din kuralları ile topluma dayatma yapmadığınız sürece her dine saygı duyarım benim işim islamiyettir1400 yılın kuralları bugüne uygulanmaya çalışılıyor hi mi kuran okumadın hiç mi hadis okumadın

Gönderi tarihi:

Yukaridaki sayilar pekala dogrudur.

Milyonlarca insan inaniyor olabilir. Aksi de iddia edilmiyor.

Ancak,

BIR ZAMANLAR, YUKARIDAKI SAYISAL ISTATISTIKLE VERILEN INANANLARIN HEPSI; O ZAMANLAR, YERYÜZÜNÜN DÜMDÜZ BIR TEPSI GIBI OLDUGUNA DA INANIYORLARDI.

Cagin genel düsünce tarzi buydu cünkü.

Hic biri arasirmamislardi cünkü inandigi, hele ki üzerinde yasadiklari dünyanin ne sekilde olabilecegini :D

Ta ki; 1640 yilinda, Gerodiano Buruno denen dinsiz imansiz ateist bir bilim adami(!) dünya, sandiginiz gibi düz degil, YUVARLAK BIR PORTAKAL GIBIDIR. dediginde, kitaplariyla birlikte, dine ve cagin yaygin inancina karsi gelmekten kaziga cakilarak yakilmistir.

Tabi, sonra gelen galileo lardan sonra dünyanin dibi delindi :D

Simdi, yukarida verilen sayilardaki inananlarin bu günkü pozisyonunu biraz düsünelim.? mi dersiniz arkadaslar. neye benziyorlar,

(demek ki günümüzde, yukaridaki inanc istatistigini kapsayan insanlarin da, bu gün düm düz gördükleri bir seyler var? )

saygilar

Gönderi tarihi:

ögrendigim kadariyla dünyada 19% oranda atheist, agnostic, secular, nonreligious varmis...

yani 81% inanan insan var hala , herneye inanilior ise artik ...

21. yy dayiz, bilim git gide ilerlio, yakinda marsda yasam mümkün olacak, herkes gecmisden bugüne yapilan kesifleri, buluslari, icaatlari, darwini, galileoyu, newtonu, einsteini, hawkini, hepsini bilio, artik dünyanin tepsi oldugunu da düsünen yoktur tahiminim, peki simdiiii efendim niye hala yüce bir varliga inananlar var, niye bu 81% gerizekali insan hala yasio???

Darwine göre coktan elenmis olmalari gerekmiomuydu?

Gönderi tarihi:

gelin şu konuyu doğru dürüst tartışalım

din nedir?

insan nasıl inanır?

inanan insan nasıl yaşar?

din hayatın neresindedir?

dinde dogmalar varmıdır?

din ve bilim arasındaki ilişki nasıldır?

buyrun buyruuun...

Gönderi tarihi:

Niye kazlarin belirli formasyonda uctuklarini hala kimse cözmüs diil?

Niye insanin ruhu hasta olabilio?

Niye insanlar inanmaya megilli?

Niye ve nasil duygularimiz olusmus?

Niye evcillestirilimemis yunuslar insanlara yakinlik gösterio, baska hic bir hayvan bunu yapmazken?

Niye her insanin süperegosu farkli islio?

Niye rüya görüyoruz?

Niye niye niye....

Bunlarin cevaplari din kitapalarinda bulunmaz, ama bilim de aciklayamaz...

yani tek bir gercek olamaz!

Gönderi tarihi:

sevgili Alaturka, bilmemek geri zekalilik degildir ki.

Ben; cagin yaygin düsünce tarzi dedim.

yani dünya hakkindaki bir bilgi, milyonlarca insan tarafindan inanaclardan kaynaklanan bilgi yetrsizliginden, yanlis biliniyor dedim.

Bu geri zekalilik degildir.

Ayrica, o dönemin insanlari da bunca zamanda her halde, epey seleksiyona da ugramistir saniyorum. Yoksa, avrupa olmazdi???

Glelim bu güne.

Insanlarin inanclarina bir sey demiyorum.

Aslinde vermek istedigim mesaj; bu gün sandiklarimizin ve inandiklarimizin, yarin bambaska seyler olabileceklerini bilmedigimizden inanclara körü körüne baglaniliyor, ve bu yüzden insanlar biri birlerini yiyorlar demek istedim.

Baska bir deyisle, bu gün icin; farzdelim ki dünyanin yuvarlak oldugunu bilmedigimiz halde, neden dümdüzdür diye iddia ediyoruz? demek gerkiyor.

(inanc kavramlari cagi avucuna alir? Insanlarin belleklerini doldurur.???

Cünkü, her caga damgasini vuran düsünce tarzi, gücünü inanclardan alir.

Insanlik tarihine baktigimizda da hep inanclarin kalici ve duragan düsünce yapilarinin insanlara asilanmasiyla büyük kaoslar yasandigini görürüz. )

saygilar.

Gönderi tarihi:

bende diorum ki sevgili Canugur, caga göre düsünce tarzi var ise, caga göre bilimde var, bunu icin örnekler vermistim baska bir yerde, ama tekrarlamak istemiorum simdi yine, bunu sergileyen baska örnekleri bulup iletirim size...

Ben misyonerlik yapmiorum, herkesin inanci, inancsizligi kendine, ben kendi bacagimi kurtarmanin derdindeyim..

artik biliosundur ki, benim derdim diretme, yani dinde diretilmesin, bilim de diretilmesin...

insanlar dogru bildikleri gibi yasayabilsin, kimsenin dogru su, yanlis bu demeye hakki yok!

Bunun üstüne basarak söylüyorum...

Yukarida listeledigim dinlerin hepsini biliomuyuz, her birini arastirsak bile, yanlis oldugunu söyliyebilirmiyiz? Peki hangisi yanlis sizce, hangini listeden cikarmali, ya araya uydurma din karistirmis isem...

Bildiklerimiz, bilmediklerimizin yaninda 0, bu yüzden diorum ki, kimse ahkam kesmesin dogru yanlis üzerine.....

komik oluyo bana göre...

Gönderi tarihi:
Bütün tanrisal inanç sistemlerinin hepsi külliyen yanlis. Hepsi ayni.. Seçin birini istediginiz gibi inanin.

15091[/snapback]

Siz noktayi koymusken, benim kurcalamama gerek kalmadi :D

Saygilar

Gönderi tarihi:
15.Shinto: 4 million    japonyada 100 milyon şinto var

bak sırtı dönük arkadaş 21.yy.'da din kuralları ile topluma dayatma yapmadığınız sürece her dine saygı duyarım benim işim islamiyettir1400 yılın kuralları bugüne uygulanmaya çalışılıyor hi mi kuran okumadın hiç mi hadis okumadın

14922[/snapback]

Okudum tabi o yüzden dinime bağlıyım

Bakıyorum da ateist arkadaşlar bir anda topici abluka altına almışlar ne oldu ki bu rakamlar sizi rahatsız etti altı üstü Dünyanın büyük çoğunluğunun inandığını gösterir rakamlar bunlar çok önemli değil yani :D a bu arada büyük düşünür! yam yam noktayı koymuş hakkaten . Yam yam dedi ya artık '' bütün inanç sistemleri yanlıştır'' diye ben hemen dinimi bırakıyorum :lol:

Tekrar edeyim bari inançları tartışamazsınız tartışsanızda istediğiniz sonuca varamazsınız niye anlamamakta inat edersiniz ki ?

Gönderi tarihi:
15.Shinto: 4 million    japonyada 100 milyon şinto var

14922[/snapback]

Okudum tabi o yüzden dinime bağlıyım

Bakıyorum da ateist arkadaşlar bir anda topici abluka altına almışlar ne oldu ki bu rakamlar sizi rahatsız etti altı üstü Dünyanın büyük çoğunluğunun inandığını gösterir rakamlar bunlar çok önemli değil yani :D a bu arada büyük düşünür! yam yam noktayı koymuş hakkaten . Yam yam dedi ya artık '' bütün inanç sistemleri yanlıştır'' diye ben hemen dinimi bırakıyorum :lol:

Tekrar edeyim bari inançları tartışamazsınız tartışsanızda istediğiniz sonuca varamazsınız niye anlamamakta inat edersiniz ki ?

15102[/snapback]

dininizi birakmadan bir kac tane daha Buruno yakilacak arkadasim???

yani, zaman ver, böyle idare edebilirsiniz bir süre daha elinizdekiyle.?

saygilar

Gönderi tarihi:
Arman, sence Yam Yam yazdiklarimdan birsey anlamismidir?

yoksa bakar körmüdür?

;)

15402[/snapback]

Yam yam gibilerini boş ver be türkam neyseki onları ciddiye alanlar yok

Gönderi tarihi:

Orasi öyle canim zatende, islerine gelmeyince, gözlerinin önündekileri görmezden geliolar yaaa....

Neyse, akilli adam anlardi ne demek istedigimi ;)

Gönderi tarihi:

Alistim artik Alaturka.. Hep böyle olur. Karsimdakiler acizliklerini her defasinda beni "bakar kör olmakla", "aklimi kullanamamakla" hatta daha da ileri gidip "aptallikla" "ukalalikla" vs.vs. itham ederler. Ben de her defasinda güler geçerim. Yine öyle yapacagim. :D:D:D

Gönderi tarihi:
Alistim artik Alaturka.. Hep böyle olur. Karsimdakiler acizliklerini her defasinda beni "bakar kör olmakla", "aklimi kullanamamakla" hatta daha da ileri gidip "aptallikla" "ukalalikla" vs.vs. itham ederler. Ben de her defasinda güler geçerim. Yine öyle yapacagim.  :D  :D  :D

16100[/snapback]

Forumlarda dikkatimi ceken tek konu bu zaten arkadasim.

Yazdiklariniz üzerin kesinlikle tartisilmaz, hemen itham edilirsiniz.

Kafir,

aptallik bu,

saygisizlik,

goygyoycu,

inkarci,

sapik,

vb.. gibi ithamlarla karsilasmak mümkündür

saygilar

Gönderi tarihi:

eh tartissaydik arkadaslar, noktayi koydunuz gittiniz.... buna ne demeli???

gercekten tartisalim derim ben, ama korkarim siz düsüncelerinizden bir santim uzaklasmazsiniz, sonucta tartisma diil, baskin cikma kavgasi baslar...

ben size ne diorum, hic anliomusun? tek bir gercek yok diorum, bilimde, dininde cözemedigi bin bir cesit olay var, bildiklerimiz bilmedilermizin yaninda sifir diorum... bu her birimiz icin gecerli...

ama bazilari israrla ve inatla bildigim bildik, caldigim düdük dio, ve bu cok komik arkadaslar yaaa, yapmayin gözünü seviim, mürekkep yalamis adamsiniz, niye diretmekte israr ediosnuz, bunu bi bana aciklarmisiniz?

beni inancli biri olarak bi kaliba sokmadan, bana düsüncemin neden yanlis oldugunu bi aciklayin hele, niye hümanist olmiim, niye liberal olmiim, niye kendi inandigim seyi yasamayayim???

Gönderi tarihi:
Alistim artik Alaturka.. Hep böyle olur. Karsimdakiler acizliklerini her defasinda beni "bakar kör olmakla", "aklimi kullanamamakla" hatta daha da ileri gidip "aptallikla" "ukalalikla" vs.vs. itham ederler. Ben de her defasinda güler geçerim. Yine öyle yapacagim.  :D  :D  :D

16100[/snapback]

Forumlarda dikkatimi ceken tek konu bu zaten arkadasim.

Yazdiklariniz üzerin kesinlikle tartisilmaz, hemen itham edilirsiniz.

Kafir,

aptallik bu,

saygisizlik,

goygyoycu,

inkarci,

sapik,

vb.. gibi ithamlarla karsilasmak mümkündür

saygilar

16105[/snapback]

Bak bunda sana tamamen hak veriyorum hatta bazen bazı arkadaşlar başka arkadaşların bir hafiye gibi cinsiyeti konusunda araştırmalar yapabiliyor iftiralar atabiliyor hatta bayan olmasına rağmen sırf dalga geçmek için o bayan arkadaşa aşkk teklifleri bile yapılabiliyor değil mi ? ;)

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.