Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Compania Antonio Marquez

Radya
   (0 kritik )
Etkinlik Takvimi

Etkinlik detayları

Program:

Fiesta Flamenca

Bolero

 

Dünyada Flamenko ve İspanya’yı temsil eden en önemli dansçı ve koreograflardan biri olan Antonio Marquez 1963 yılında Sevilla'da doğdu. Çok erken yaşta İbiza'da yaşamaya başladı, henüz 12 yaşındayken dans dersleri aldığında, hocaları Maria Martin ve Paco Torres'ti. 1981’de Madrid'e yerleşti, orada da İspanyol Ulusal Bale Okulu'nda dans dersleri almaya devam etti. Hocaları arasında Ulusal Bale'nin davet ettiği çağdaş dansın büyük isimleri, Aurora Pons, Juan Taft, Victoria ve Angel Pericet vardı. 1982’de İspanyol Ulusal Balesi'ne, Maria de Avilla'nın yönetiminde girdi ve yine Aurora Bosch, Maria Pia, Manolete, Merche Esmeralda y Ziro gibi yeni isimlerle çalıştı.

 

Ulusal İspanyol Balesi döneminde “La Tardes de la Alameda” ve “Los Tarantos” performanslarında öndeki isim oldu. “El Sombrero de Tres Picos”ta Molinero, “Don Juan Tenorio” balesinde de Don Juan oldu. Ayrıca “Bolero de Raval”, “Ritmos”, “Danza y Tronio”, “Soleo” ve “Zapateado de Sarasate” balelerinde de önemli roller aldı. Reggio Emilia'nın “Stars Gala”sı için davet edilen Marquez, İtalya'da Triestre ve Carcasone'de, Fransa'da the Bienal of Lyon'da, Rusya'da da Leningrad'da, Blanca Del Rey, Mario Maya, Julio Baca, Moella Pontois, Ana Razzi, Lugana Savgnano, Maria Claudia Pietragalla, Arantxa Argüelles, Trinidad Sevillano gibi isimlerle çalıştı.

 

Dansın diğer alanlarında da deneyimlenmek isteğiyle, Madrid'de “Pentesiliea”nın çağdaş yorumuna Manuela Rodrigez'le birlikte katıldı. Bu sırada “El Forastero de Santiago”deki başrolü, besteci Rynki Sakamato'nun müziğiyle ve usta Yoko Sendi'nin koreografisiyle yeniden yorumladı.

 

1989'da ve 1990'da Kobe, Osaka, Magoya, Kyoto ve Tokyo festivallerine davet edildi. 1991 senesinin sonunda, Madrid'de İspanyol Balesi için, Jose Granero tarafından sahneye konulan “Camino sin retorno”, “Estamos solos”, “Reencuentros” gibi balelerde de rol aldı. 1992'de Merche Esmeralda tarafından Murcia'daki dans kumpanyasına davet edilen Marquez, Merche Esmeralda'yla beraber “Medea”da Jason, “El cielo Protector”da Califa rollerini aldı. 1993'te İspanyol Ulusal Balesi'ne , “La oracion del Torero” gibi balelerde, tüm önemli rolleri kendisi için hazırlanan koreografilerle yorumlamak üzere davet edildi. Aynı sene, Haziran ayında “La Farruca del Molinero” yorumuyla “El sombrero de Tres Picos”la RAI ve TUE prodüksiyonlarıyla “Los Divinos” adı altında tüm dünya izleyicilerine ulaştı. 1994 yılında Victor Ullate, Falla'nın “El Amor Brujo”sunda “Carmelo” rolünü yorumlaması için Sevilla'da Maestranza Tiyatrosu’nun açılışına davet etti. Mayıs döneminde Calderon de la Barca Tiyatrosu'nda da “Vallodid”in galasında yer aldı. Antena 3 için bir televizyon prodüksüyonu “Camino al Rocio”da Isabel Pantoja'yla da işbirliği yaptı.

İspanyol Ulusal Balesi'nin en son prodüksiyonlarında açılış performanslarıyla “Zarzuela” tiyatrosunda da yeraldı. Ortega Cano'ya ithaf edilen, Turina'nın müziklerini yaptığı, koreografisini Victoria Eugenia'nın hazırladığı “La Oracion Del Tesorero” ve ayrıca Lola Greco'yla beraber “Cuentos del Guadalquivir”de de başrollerde yer aldı.

 

1995 yılından beri kendi kumpanyası “Compania Antonio Marquez”de sanat direktörlüğünde Jose Granero ve kadroda Eva Levya, Africa Morena, Javier Palacios gibi isimler yer aldı.

 

Compania Antonio Marquez'in ilk tanıtımı Sevilla'da, Maestranza Tiyatrosu'nda yapılırken, Kültür Bakanlığı'nın işbirliğinde, Jose Granero'nun koreografisi ve Jose Luis Greco'nun müzikleriyle “movimiento perpetuo”nun performansı gerçekleşti. 1997'de, İtalya turnesi sonunda eleştirmenler tarafından “Nureyev” ödülüyle onurlandırıldı. Kumpanyasıyla beraber Madrid Royal Theatre, performanslarına “El somrero de Tres Picos”la başladılar. 1998'de Küba Balesi tarafından festivallerinin 50.yıl performansıyla altın kitaplarına ismi yazılan Marquez, aynı yıl en iyi gösteri dalında “Taranto” ödülünü ve ayrıca en iyi profesyonel dansçı ödüllerini de aldı. 1999'da Yunanistan'da Atina Ulusal Tiyatrosu için “Carmen” operasının koreografisini hazırladı. Budapeşte'deki Uluslararası Gala'da en beğenilen dansçı olarak konuşulan Marquez, ayrıca İspanya'da ve İtalya'da da turnelere çıktı. 2000 yılında, İsviçre'de, Zermatt'da uluslararası bir sempozyuma katılan Marquez, kumpanyasıyla beraber Paris'in ünlü operası “Don Quijote”a koreografi hazırladı. Dans grubu ile beraber Paris'in Bastille Operası'nda da performanslar gerçekleştirdi. İspanya, Portekiz, İtalya ve Japonya'da da turnelere çıktı.

 

2001 yılında uluslararası turneye çıkan Marquez, İtalya, Brezilya ve Macaristan'ı dolaştı. Aynı dönem, İtalya'da “En Değerli Dansçı” ödülünü de aldı. Brezilya'da, başarısından dolayı Rio de Janerio hükümeti tarafından 40000 kişiye performansıyla, Brezilya basınının da ilan ettiği “en büyük izleyici kalabalığına performansıyla” rekorlar kitabına geçirildi. 2002’de geniş kapsamlı bir Amerika Turnesi yaptı. 2003'de Marquez topluluğu ile birlikte Jerez Uluslararası Dans Festivalinin birincilik ödülünü aldı. "El Sombrero de Tres Picos" ve "Bolero" gösterileriyle Jerez Festivali’nde birçok kez En İyi Gösteri Ödülleri’ni alan sanatçı,2006 yılında Ibiza ve Formentera yerel yönetimlerinin en önemli ödülü Tanit ile onurlandırıldı.

 

2007 yılında İtalya’da ünlü Verdi Tiyatrosu’nda Teatro Lírico Foundation orkestrasıyla "Giuseppe Verdi" prodüksiyonunda yer alan Marquez gösterileriyle Japonya’dan Amerika’ya,İtalya’dan Fransa’ya tüm dünyada büyük ilgi görüyor.

 

Bilet Fiyatı: 42.00 - 32.00TL

CRR Konser Salonu Gişesi’nden ve Biletix’ten temin edilebilir.

 

 

compania-antonio-marquez.jpg


Kullanıcı Geri Bildirimi

Görüntülenecek hiçbir kritik bulunamadı.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.