Zıplanacak içerik
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Tartışma ve Paylaşımların Merkezi - Türkçe Forum - Turkish Forum / Board / Blog

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dikey Geçiş Sınavı, 13 Temmuz'da yapılacak

Adaylar 12-21 Mayıs tarihlerinde başvurabilecekler

ANKARA - Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş

Sınavı (DGS), Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) 13 Temmuz'da gerçekleştirilecek.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, yazılı açıklamasında, sınavın Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Aydın,

Balıkesir, Bolu, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta,

İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kars, Kayseri, Kırıkkale, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mersin, Muğla,

Niğde, Sakarya, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Van ve Zonguldak ile Lefkoşa'da yapılacağını bildirdi.

Başvuruların 12-21 Mayıs arasında gerçekleştirilebileceğini kaydeden Yarımağan, 2008-DGS'ye meslek yüksekokulları ve

açıköğretim ön lisans programlarından mezunlar ile son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine

getirenlerin başvurabileceklerini bildirdi.

Yarımağan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) meslek yüksekokullarının son sınıf öğrencileri ve mezunları, Türkiye'de

meslek yüksekokulu adını taşımayan fakat bir mesleğe hazırlayan ön lisans programlarından mezunlar ve aynı koşullarda

yurt dışından mezun olup denkliği kabul edilenlerin de 2008-DGS'ye başvurabileceklerini ifade etti. Ankara Üniversitesi

İlahiyat Fakültesi İlahiyat Lisans Tamamlama (İLİTAM) Programı'na yerleştirmenin, üniversite tarafından adayların DGS

puanlarına göre yapılacağından, bu programa başvuracak adayların da DGS'ye girmelerinin zorunluluğunu belirten

Yarımağan, açıköğretim ve meslek yüksekokullarının ön lisans programlarından mezunlardan, kendi alanlarındaki

açıköğretim lisans programlarına devam etmek isteyenlerin ise sınava girmelerinin gerekmediğini kaydetti.

Yarımağan, ayrıca açıköğretim dahil dört ve daha fazla yıllık programlardan ön lisans diploması alan veya alacakların

DGS'ye başvuramayacağını bildirerek, şunları kaydetti:

"2008-DGS Kılavuzu'nda genel başvurma koşullarına ek olarak hangi meslek yüksekokulu veya açıköğretim ön lisans

programlarından hangi lisans programlarına dikey geçiş yapılacağına ilişkin bilgiler ve ayrıca dikey geçiş yapılabilecek

lisans programlarının kontenjanları yer almaktadır. Sınava başvurmak isteyen adaylar, başvuru merkezlerinden, 2008-DGS

Kılavuzu ile Aday Bilgi Formu'ndan oluşan başvuru evrakını, 2 YTL karşılığında başvurma süresi içerisinde alacaklardır.

50 YTL olan sınav ücreti başvuru işleminden önce ilgili bankaya yatırılmalıdır. Başvurular elektronik ortamda yapılacaktır.

2007-DGS'ye başvuran adaylar başvurularını, bireysel olarak internet aracılığıyla kendileri yapacaklardır. 2007-DGS'ye

başvurmamış adaylar başvurularını başvuru merkezleri aracılığıyla yapacaklardır. Başvuruda 3 YTL Başvuru Hizmeti Ücreti

de adaylarca ödenecektir. Başvuru merkezleri ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden duyurulacaktır."

Kullanıcı Geri Bildirimi

Görüntülenecek hiçbir inceleme bulunamadı.

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.