Zıplanacak içerik
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Tartışma ve Paylaşımların Merkezi - Türkçe Forum - Turkish Forum / Board / Blog

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

7.Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali

 

48740951.jpg

 

Festival, Arjantinli piyano virtüözü Valentin Surif konseriyle kapılarını müzikseverlere açtı. 24 Temmuz - 8 Eylül 2010 tarihleri arasında Bodrum'un Gümüşlük beldesindeki Eklisia Kilise'de gerçekleşecek festival kapsamında, tarihi mekan, dünyaca ünlü klasik müzik sanatçılarını ağırlayacak.

 

Haftalardır klasik müzikseverler tarafından ilgiyle beklenen konser öncesinde, Muğla Valisi Fatih Şahin, Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire, Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. Kocadon, Devlet Sanatçısı Gülsin Onay ve Festivalin Sanat Yönetmeni Eren Levendoğlu Club Otel Zemda'da gerçekleştirilen kokteylde konuklarla ve basınla bir araya geldiler.

 

Eklisia'da gerçekleşecek Valentin Surif konseri öncesi konuşma yapan Piyanist Gülsin Onay, "Yedinci kez hoş geldiniz diyebilmenin coşkusunu yaşıyoruz" diyerek başladığı konuşmasında festivalin çok özel bir yeri olduğunu vurguladı. Onay, "Geleceğin yorumcularını, müzisyenlerini biz bu festivalde konuk ediyoruz, çok önemli müzisyenlerden dersler alma imkanı buluyorlar. Ege'nin güzelliklerini, yine çok dolu, çok zengin bir programla müzik yoluyla dinleyicilerimizle paylaşacağız" dedi. Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire ise festivale gerek klasik müzikseverlerin, gerekse katılımcı müzisyenlerin her geçen gün daha fazla ilgi gösterdiğine dikkat çekerek, "Gümüşlük adına, Gülsin Onay ve Eren Levendoğlu Hanımefendiye teşekkür ediyorum. Gümüşlük'ün ve ülkemizin tanıtımına çok büyük emekler harcıyorlar" dedi. Ardın söz alan Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. Kocadon, ilçede gerçekleşen tüm kültürel etkinliklere destek sağlamaya çalıştıklarını belirtti. Muğla Valisi Fatih Şahin ise kültürel etkinliklerin dünya barışına etki eden unsurlar olduğunu belirterek, festival yöneticilerini kutladı.

 

Konser öncesi izleyicilere Türkiye'de ve Gümüşlük'te olmaktan çok memnun olduğunu söyleyen Arjantinli piyanist Valentin Surif, çok özel bir mekan olan Eklisia'da konser vermenin heyecanını yaşadığını dile getirdi.

 

Festivalde bir sonraki konser Gülsin Onay'ın Londra Okullar Senfoni Orkestrası'yla vereceği konser olacak. 30 Temmuz Cuma akşamı açık havada gerçekleşecek olan konser, Rasyonel Mimarlık, Miko Sail ve Kuryap tarafından sponsorluğu karşılanan prefabrik sahnede gerçekleşecek. Bu konserle ilk defa bir senfoni orkestrası Gümüşlük'te sahne almış olacak. Bu yıl festivalin ilk iki konseri olan Valentin Surif konseri ve Gülsin Onay'ın Londra Okullar Senfoni Orkestrası'yla vereceği konserin etkinlik sponsorluğunu Bodrum Ticaret Odası üstlendi.

 

Gümüşlük Kültür ve Sanat Derneği tarafından organize edilen festivale Gümüşlük Belediyesi Ana Sponsor olarak destek veriyor. Festivalin diğer destekçi kurumları ise Bodrum Ticaret Odası, Bodrum Belediyesi, Myndos Kazısı, Tepe Grubu, Denizbank, Kuryap, Rasyonel Mimarlık, Engel & Völkers, Erenler Sofrası, Yarbasan Taşevleri, Miko Sail, Club Hotel Zemda, Akustik Turizm, Tekfen OZ, İbak Homes, THY, Kefaluka Resort, Hürtop, Doğuş Holding, Borusan, EMT, Bilkent Üniversitesi, The Marmara Bodrum, Patika, Wall, Miko Sail ve Rekmay.

 

Festival süresince önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da Eklisia Yaz Müzik Okuluna katılan geleceğin müzisyenleri, festivale katılan sanatçıların eğitmenliğinde dersler alacaklar. Yaz okulunda 25 Temmuz - 10 Ağustos tarihleri arasında piyano; 11 - 18 Ağustos tarihlerinde flüt; 13 - 22 Ağustos tarihlerinde keman; 20 - 29 Ağustos tarihlerinde ise viyolonsel kursları düzenlenecek. Derslere katılacak öğrenciler, kurs bitiminde birer konser verecekler.

 

Festivalde ayrıca bir seminer düzenlenecek. Peter Cosse'nin düzenleneceği "Önemli Piyanistler: Richter, Cziffra, Gulda, Gould" ve Chopin yorumları: Dünden bugüne" başlığını taşıyor. Miami Uluslararası Piyano Festivali'nin Sanat Yönetmeni Giselle Brodsky ise "Taubman Metodu" üzerine bir masterclass yapacak.

 

30 Temmuz 2010 Cuma : Aleksandar Madzar ve Londra Okullar Senfoni Orkestrası

4 Ağustos 2010 Çarşamba : Makoto Ueno - piyano, Eklisia Gümüşlük

7 Ağustos 2010 Cumartesi : Jean-Bernard Pommier - piyano, Eklisia Gümüşlük

18 Ağustos 2010 Çarşamba: İbrahim Yazıcı - piyano, Ümit İşgörür - Viyolonsel, Eklisia Gümüşlük

21 Ağustos 2010 Cumartesi : Wolfgang Boettcher - viyolonsel, Eklisia Gümüşlük

24 Ağustos 2010 Cumartesi : Gülsin Onay – Piyano, Benyamin Sönmez - Viyolonsel, Erkin Onay -Keman, Eklisia Gümüşlük

5 Eylul 2010 Pazar : Gülsin Onay ve Bilkent Senfoni Orkestrası,

8 Eylül 2010 Salı : Gülsin Onay - Piyano ve Burhan Öçal - Perküsyon. Eren Levendoğlu - Piyano ve Zeynep Tanbay - Dans, katılımıyla


Kullanıcı Geri Bildirimi

Görüntülenecek hiçbir inceleme bulunamadı.

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.