Avusturya'da yaşayan İstanbul sevdalısı 2 sanatçının eserlerinin bulunduğu sergi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla Taksim Sanat Galerisi'nde.
Tarih : 15 - 25 Haziran 2010
Yer : Taksim Sanat Galerisi
Şehir : İstanbul Avrupa
Gustav Just hakkında: Bağımsız iç mimar grafik sanatçısı ve ressam. 1939 senesinde Avusturya Viyana’da doğdu. HTL Mödling’de “Tahta oymacılığı” ve “Resim” eğitimi aldı. 1997 senesinden beri ressam Harro Pirch ile birlikte Rabnitztaler Malerwochen üyesidir. İstanbul ve özellikle Burgaz adasını çok iyi bilen Sanatçı son 14 senedir her yıl Türkiye’yi ziyaret etmektedir. Kendine özgü suluboya çalışmaları ile daha çok manzara çalışmaları yapmaktadır. Sanatçı İstanbul’daki sergide ağırlıklı olarak İstanbul temalı resimleri ile izleyicilerin karşısına çıkacaktır.
Daha Önce Sergi Açtığı Ülkeler:
Avusturya, Estonya, Türkiye ve İtalya
Harro Pirch hakkında: 1941 senesinde Styria’da doğdu. Burgenland/ Avusturya’da yaşamaktadır. 1966 senesinde Viyena Güzel Sanatlar Akademisi’nden mezun oldu. 1983-1988 yılları arasında Istanbul’da St. Georg Koleji’nde resim öğretmenliği yaptı. Uzun yıllar İstanbul deneyimi olan sanatçı Sanatçı ağırlıklı olarak İstanbul tabloları ile sergide izleyicilerin karşısına çıkacaktır.
Daha Önce Sergi Açtığı Ülkeler:
Avusturya, Türkiye, Belçika, Estonya, Güney Tirol, Almanya, Macaristan. Ödüller: Burgenland Hükümeti Onur Ödülü - 2000, Burgenland Kültür Ödülü - 2004, Kültür ve Fen Bakanlığı Onur Ödülü - 2007