Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

ULUSLARARASI MİSTİK SANAT FESTİVALİ

Smyrna
   (0 inceleme )
Etkinlik Takvimi

Festival kapsamında Eminönü Halk Eğitim Merkezi’nde mistik temalı filmler ücretsiz olarak izlenebilecek. 21 Mayıs’ta gösterilmeye başlanacak filmler 15.00 ve 17.00 seanslarında seyredilebilecek. Gülün Adı, Çamurlu Kuş, Oğlum Osman, Şeyda, Tutku (Hz. İsa’nın Çilesi), İlkbahar, Yaz, Sonbahar, Kış ve İlkbahar festivalde izlenebilecek filmlerden bazıları.

Mistik Sarnıçta Mistik Bir Şiir Akşamı

Hayal Musiki Korosu’nun eşliğinde Yusuf Ziya Özkan, Harun Yöndem ve Sacit Onan mistik temalı şiirlerle, 24 Mayıs’ta, saat 20.00’de Yerebatan Sarnıcı’nda dinleyiciyle buluşacak. Şiir akşamında Mevlana’dan, Yunus’tan günümüze kadar birçok şairin eseri kronolojik bir sırayla sunulacak.

İbrahim Ethem Sahneleniyor!

Necip Fazıl Kısakürek’in ünlü eseri “İbrahim Ethem” 22 Mayıs akşamı saat 20.30 da Eminönü Halk Eğitim Merkezi’nde sahnelenecek. Menkıbeleri, kıssaları ve çarpıcı hayat hikâyesiyle tasavvuf dünyasının yakından tanıdığı İbrahim Ethem’in anlatıldığı piyes Erguvan Tiyatrosu Oyuncuları ile yıllar sonra yeniden seyirci karşısına çıkacak.

mistik_sanat_festivali_hbr_foto2.jpg

Rozita Kandiyoti ve Aleksi Petridi’nin ortaklaşa hazırladıkları “Mistik Yansımalar” adlı fotoğraf sergisi 20-25 Mayıs tarihleri arasında Aya İrini’de sergilenecek. Mistisizm Kandiyoti’nin objektifine sema ve semazenler olarak yansırken Petridi’nin eserlerinde ise soyut çalışmalar olarak karşımıza çıkıyor.

Kızlarağası Medresesi (Türkiye Yazarlar Birliği)’nde Mistik Temalı Kitaplar 20-25 Mayıs tarihleri ve 11.00-19.00 saatleri arasında görülebilir.

Film Gösterimleri, Eminönü Halk Eğitim Merkezi, 21-25 Mayıs 2010, 15.00 – 17.00

Tiyatro (İbrahim Ethem), Eminönü Halk Eğitim Merkezi, 22 Mayıs 2010, 20.30

Monklar (Shichiseikai) Konseri, Aya İrini, 23 Mayıs 2010, 20.00

Kardeş Türküler, Aya İrini, 23 Mayıs 2010, 21.30

Mistik Şiir Akşamı, Yerebatan Sarnıcı, 24 Mayıs 2010, 20.30

Nassima Chabane Konseri, Aya İrini, 25 Mayıs 2010, 18.30

Lusavoriç Ermeni Korosu Konseri, Aya İrini, 25 Mayıs 2010, 20.00

Yasmin Levy Konseri, Aya İrini, 25 Mayıs 2010, 21.30

Kitap Sergisi, Kızlarağası Medresesi -Türkiye Yazarlar Birliği, 11.00-19.00

Resim Galerisi Haber.aspx?NewsID=18431 ( 1 / 5 ) galeributonlari_03.jpg galeributonlari_05.jpggaleributonlari_07.jpg

Kullanıcı Geri Bildirimi

Görüntülenecek hiçbir inceleme bulunamadı.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.