Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Belarus Devlet Dans Topluluğu

Radya
   (0 kritik )
Etkinlik Takvimi

Etkinlik detayları

Belarus Devlet Dans Topluluğu

belarus.jpg

BEYAZ RUSYA’NIN (BELARUS) ONURSAL DEVLET DANS TOPLULUĞU TÜRKİYEDE İLK DEFA 15-16-17 OCAK 2010’da TİM MASLAK SHOW CENTER’DA "Belarus Devlet Dans Topluluğu" Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu’nun kararıyla 1959’da kuruldu. 1999’da alınan bir kararla "Belarus Cumhuriyeti Devlet Onursal Toplulu"ğu sıfatına layık görüldü.

 

Ukrayna devlet sanatçısı Aleksandr Grigorievich Opanasenko grubu kurmakla görevlendirildi. Elli genç erkek ve kızdan oluşan grup prova için ilk kez 29 Ekim 1959 tarihinde bir araya geldi. Bu tarih topluluğun doğum günü olarak kabul edildi.

 

Günümüzde "Belarus Devlet Dans Topluluğu" izleyicilere, sadece Belarus değil aynı zamanda eski "Sovyet Cumhuriyetleri"nden gelen koreograflar sayesinde farklı dönemlerden de örnekler sunmaktadır. Uzun geçmişlerine rağmen topluluk genç, güçlü ve canlıdır.

 

"Belarus Devlet Dans Topluluğu" elli yıllık geçmişiyle devletin ulusal kültürünün bütünleyici bir parçası ve ortak varlığı haline gelmiştir. Farklı tarz ve türlerde zengin bir koreografik birikime sahiptir. Geçmiş yıllardan beri topluluğun kastında dünyaca ünlü sanatçılar yer almıştır. Svetlana Vujachich, ödüllü aktörlerden Viktor Turin, Maria Openesenko, Tamara Mashevich, Alla Gorelik, Galina Belousova ,Sergei Stankevich, Larisa Medvedeva –Shumkaja, Ruslan Minin, Mikhail Lipchik, Svetlana ve Vladimir Solodkje, uluslararası yarışmalarda ödül kazanmış sanatçılardan Tatjana Kupreva, Alksandr Zubko, Aleksandr Grudezev ve Belarus Cumhuriyetinin saygın kültür elçisi Mamikon Kirazikov.

 

Topluluk , Belarus’un her köşesinde, komşu ülkelerde ve de tüm dünyada olağanüstü renk armonisi içindeki kostümleriyle, güzel müzikleriyle, enerjik zarif danslarıyla tanınmaktadır.

 

Dans topluluğu Çin, Amerika, İtalya, Fransa, İspanya, Brezilya, Almanya, Hindistan, Sri Lanka, Yugoslavya, Hollanda, Mısır ve Lübnan gibi dünyanın pek çok ülkesinde gerçekleştirdikleri gösterilerde her yaştan seyircinin büyük hayranlığını kazandı.

 

15.01.2010 Cuma 21:00

16.01.2010 Cumartesi 21:00

17.01.2010 Pazar 15:00

 

Bilet Fiyatları:

1. Kategori: 70,00 TL

2. Kategori: 60,00 TL

3. Kategori: 50,00 TL

4. Kategori: 40,00 TL

5. Kategori: 30,00 TL

 

Yer:Türker İnanoğlu Maslak Show Center

Büyükdere Caddesi, Derbent Mevkii (Darüşşafaka Lisesi Yanı), 34457, Maslak

İstanbul

 

Tarih : 15-16-17 Ocak 2010

Bilet Satış Yerleri :Biletix

 

 


Kullanıcı Geri Bildirimi

Görüntülenecek hiçbir kritik bulunamadı.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.