Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Mor ve Ötesi Konseri

Radya
   (0 kritik )
Etkinlik Takvimi

Etkinlik detayları

Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi (SGM), 17 Kasım Salı saat 20:00’de 2008 Eurovisyon Yarışması’nda Türkiye'yi temsil eden ‘mor ve ötesi’ grubunu ağırlıyor. Mor ve Ötesi 1995 yılının Ocak ayında Kerem Kabadayı (davul), Harun Tekin (vokal/gitar) tarafından kuruldu. Şehir isimli ilk albümleri 1996 Haziran'ında piyasaya çıkan ‘mor ve ötesi’nin altı albümü bulunuyor. mor ve ötesi üçüncü albümünün kayıtlarına girmeden önceki en önemli performansını 9 Aralık'ta İstanbul'da Placebo'nun ön grubu olarak gerçekleştirdi. 2002'nin nisan ayında mor ve ötesi 6 şehri kapsayan ilk Türkiye turnesine çıktı. 2 Temmuz 2002’de İstanbul'da yapılan H2000 festivalinde mor ve ötesi o döneme kadarki en başarılı konserlerinden birini verdi. Çeşitli basın ve yayın organlarınca görsel-işitsel yapısı büyük övgü alan bu performansa yaklaşık beş bin kişi tanıklık etti. 2003 yılında mor ve ötesi’nin bestelediği ve Türkiye’nin önde gelen müzisyenleriyle seslendirdiği "Savaşa Hiç Gerek Yok" adlı şarkı, savaş karşıtı hareketin marşlarından biri oldu ve Ankara'da yüz bin kişiyle birlikte söylendi. Grubun, Çağan Irmak'ın Mustafa Hakkında Her şey filminde de yer alan, "Bir Derdim Var" isimli parçası, Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 'En İyi Film Şarkısı' seçilerek Altın Portakal ödülünü aldı.

 

Dünya Yalan Söylüyor isimli albümü yayımlanışından iki buçuk yıl sonra, Blue Jean Dergisi tarafından 'Tüm Zamanların En İyi Türkçe Rock Albümü', Billboard Dergisi tarafından da 'Son On Yılın En İyi İkinci Türkçe Rock Albümü' seçildi. Powerturk televizyonu tarafından düzenlenen Müzik Ödülleri 2008'de de ‘Yılın En İyi Grubu’ seçildi. Mayıs 2006’da yayınlanan “Büyük Düşler” albümünün ardından kapsamlı bir Türkiye turnesine çıkan grup, yaz aylarını yüksek profilli birkaç İstanbul konseri ile geçirdi. Bu konserler arasında haziran ayında Morrissey ile yapılan One Love Festival ile, Bauhaus grubunun efsanevi solisti Peter Murphy'nin misafir olarak katıldığı Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'ndaki iki buçuk saatlik performansı unutulmayacak konserler olarak öne çıktı.

 

Albüm yılsonunda RollingStone ve Blue Jean dergileri tarafından sırasıyla ‘Yılın En İyi Albümü’ ve ‘Yılın En İyi Rock Albümü’ seçildi. 2007’nin Ağustos ayını altı ayaklı bir Ege Bölgesi, kasım ayını da dokuz ayaklı, çok başarılı ve yüksek katılımlı bir Almanya turnesi ile geçiren grup seneyi TRT tarafından önerilen Eurovision 2008 temsilciliği ile noktaladı. Powerturk televizyonu tarafından düzenlenen Müzik Ödülleri 2008'de ‘Yılın En İyi Grubu’ seçilen mor ve ötesi, yaz aylarını yoğun bir konser programıyla geçirdikten sonra aralık ayında içinde "Deli" ile birlikte "İddia" ve "Sonbahar" isimli iki yeni stüdyo şarkısı, sene başında TRT Tepebaşı stüdyolarında canlı olarak kaydedilmiş olan, aralarında "Bir Derdim Var"ın da bulunduğu üç şarkı ile sekiz adet remixin yer aldığı başıbozuk isimli albümü çıkardı. 2009 yılının ilk yarısında bugüne kadarki en geniş kapsamlı Avrupa turnesini gerçekleştiren grup, ardından yedi ayaklı bir Türkiye turnesine çıktı. Bu arada 2008 yılındaki performansı KRAL TV ve MÜ-YAP tarafından ortaklaşa düzenlenen 15. KRAL Müzik Ödülleri’nde mor ve ötesi’ne ‘Yılın Grubu’ ödülü getirdi.

 

Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi ve aylık programlar ile ilgili detaylı bilgiye htpp://sgm.sabanciuniv.edu adresinden ulaşabilirsiniz.

 

Bilgi için :0216 483 90 26

Bilet Fiyatları: İndirimli 7 YTL / Tam 10 YTL

 

Tarih : 17 Kasım 2009 Salı 20:00


Kullanıcı Geri Bildirimi

Görüntülenecek hiçbir kritik bulunamadı.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.