Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Mertol Demirelli, Piyano

Radya
   (0 kritik )
Etkinlik Takvimi

Etkinlik detayları

mertoldemirelli.jpg

 

Mertol Demirelli, Akbank Sanat'ta hayranlarına müzik ziyafeti sunacak...

 

Tarih : 12 Kasım 2009

 

Saat : 20:00

 

Yer : Akbank Sanat

 

Şehir : İstanbul Avrupa

 

 

 

1996 yılında Ankara’da doğdu. 4 yaşında müzik çalışmalarına başladı. Kamuran Gündemir ile 5 yaşında başladığı piyano derslerini aralıklarla 1.5 yıl sürdürdü. Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Hazırlık İlköğretim Okulu sınavını birincilikle kazandı ve burslu olarak Piyano Sanat Dalı’na kabul edildi. Piyano eğitimini; Ferhunde-U.Cemal Erkin, A.Adnan Saygun, İlhan Baran ve Mithat Fenmen’in öğrencisi, “Ecole Normale de Musique de Paris” mezunu Oya Ünler ile sürdürmektedir. Turgut Pöğün ile başladığı kompozisyon çalışmalarına, müzik teorisi-solfej eğitimini de aldığı Orhun Orhon ile devam etmekte, Gökçe Altay ile armoni, Eda Özer ile keman çalışmaktadır.

 

6 yaşında ilk ödülünü aldı. 7 yaşında Sicilya'da (İtalya) düzenlenen 2003 IBLA Grand Prize da çeşitli ödüllere layık görüldü. Bu yarışmaya katılıp ödül alanların verdiği konserler kapsamında, 2004 yılında Newcastle (İngiltere) , New York ve Arkansas-Little Rock (ABD) da, içlerinde Carnegie Hall, New York ve Arkansas Üniversiteleri’ nin de bulunduğu yerlerde konserler verdi. 10 yaşında, 2006 Onay Sanat Piyano Güzellemesi 7-15 yaş kategorisinde birinci oldu.

 

8 yaşında Mozart’ ın 11. ve 9 yaşında 12. Piyano Konçerto’larını, 10 yaşında İstanbul Müzik Festivali 35. Yıl Açılış Konserinde İdil Biret ile birlikte, J.S.Bach’ ın Do Minör İki Piyanolu Konçertosu’nu seslendirdi. 11 yaşında Mozart'ın 23. Piyano Konçertosu’ nu çaldı, Cenevre’de BM Binası’nda resital verdi. 12 yaşında Mozart’ın No.10 İki Piyanolu Konçertosu’nu Bankalar Birliği 50. Yıl Konseri’ nde Hüseyin Sermet ile seslendirdi. Beethoven Üçlü Konçertosu’nu Münih’te çaldı. U.Cemal Erkin’in Sinfonietta’sını piyanoya uyarladı.

 

Gülsin Onay, İdil Biret, Muhittin D. Demiriz ve Edna Golandsky' nin Ustalık Sınıfları’ na katıldı. Fazıl Say’ ın Ayvalık ve Antalya konserlerinde sahne aldı.

 

CSO, Antalya DSO, Bursa BDSO, İDSO, Kaunas(Litvanya) SO, Bilkent SO, Borusan İstanbul FO, Doğuş Çocuk SO, Eskişehir BBSO gibi orkestralar ve Gürer Aykal, Rengim Gökmen, Ender Sakpınar, Işın Metin, İbrahim Yazıcı, Kevin Griffiths, Modestas Pitrenas ve Oğuzhan Kavruk gibi şeflerle çaldı.

 

 

Program: J.S.Bach, L.V.Beethoven, F.Chopin, M.Ravel

 

Tam: 12,00 TL, Öğrenci: 7,00 TL


Kullanıcı Geri Bildirimi

Görüntülenecek hiçbir kritik bulunamadı.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.