Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Pavel Kaspar Konseri

Radya
   (0 kritik )
Etkinlik Takvimi

Etkinlik detayları

Pavel Kaspar, Antalya Kültür Merkezi'nde sevenleriyle buluşacak...

 

Tarih : 13 Kasım 2009

 

Saat : 20:30

 

Yer : Antalya Kültür Merkezi

 

Şehir : Antalya

 

 

 

Çek Cumhuriyeti’nin Ostrava şehrinden olan Pavel Kaspar piyano derslerine altı yaşında başladı. Çalışmalarına daha sonra Bratislava Müzik Akademisi’nde Prof. Rudolf Macudzinsky ve Prag Müzik Akademisi’nde Prof. Frantisek Rauch devam etti. 1983 yılında Münih’e taşındıktan sonra eğitimini Prof. Ludwig Hoffmann ile sürdüren sanatçı Ustalık Diploması alarak 1989 yılında mezun oldu. Kaspar Avrupa, Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada’da gerek solist ve gerekse de bir oda müzikçi olarak tanınan ve aranan bir müzisyen. 2008-2009 sezonunda Çin, Rusya, Türkiye, İsrail, Slovenya, Letonia, Avusturya, İtalya, Almanya, Meksika ve Çek Cumhuriyeti’nde konserler veren sanatçı bu sezon da Almanya, İtalya, Avusturya, Slovenya, İspanya, Çin, A.B.D. ve Kanada’da konserlere katılacak.

 

Alman gazetesi Tz-München piyanist hakkında “duyarlı ve zeki bir Debussy yorumcusu” derken Amerikan dergisi in Tune da “Kaspar sansasyonel bir piyanist” yorumunu yaparak sanatçıyı Rudolf Firkusny’ye benzetti. Sanatçı 2002 yılında Bohuslav Martinu’nun piyano için bütün eserlerini kapsayacak dört CD’nin birincisinin kaydını yaptı. Uluslararası basındaki yayınlanan röportajlar ve konser eleştirileri Kaspar’ın anavatanı için olan sevgisini “sükûnetin tatlı ifadesi” ve “en karmaşık teknik pasajlarda bile ustalık ve canlılık ile” lirik cümlelemeler yoluyla ifade ettiği yorumunu yaptılar.

 

- 7 Yaşından küçükler etkinlik salonuna alınmayacaktır. 7 Yaş ve üstü bilete tabidir.

- Her türlü görüntü ve ses kaydedici cihazın etkinlik mekanına getirilmemesi gerekmektedir.

- Festival kapsamında 8 Kasım 2009 14:30'da Antalya Kültür Merkezin'de gerçekleşecek olan Genç Yetenekler konseri ücretsiz olarak izlenebilir.

 

Balkon: 25,00 TL

Salon: 30,00 TL


Kullanıcı Geri Bildirimi

Görüntülenecek hiçbir kritik bulunamadı.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.