Etkinlikler
0:00
-
14 Nisan 2011 17:00 30 Nisan 2011 16:59
Kök -Tiyatro Oyunu-
Sezonun son oyunlarını kaçırmak istemeyenler Mekan Artı’da “Kök”ü izleme şansına erişebilirler.
Tarih : 15-30 Nisan 2011
Saat : 20.30
Yer : Mekân Artı
Tarihin yükü ağırdır, sorumluluğu başkasının omuzlarına yüklemekse daha kolay… Acımadan, ağlamadan, konuşmadan sadece dinlemek, ‘öteki’ye karışıp içinde kaybolmak tehlike mi arz eder, yoksa artık bunları konuşmak gülünç ve komik midir? 1923’teki Türk-Yunan mübadelesi görsel ikonumuzun bir parçası mı olmalı ve onu çerçeveletip geçmişin en güzel duvarına mı asmalıyız? Ya da bu hikaye ve buna benzer diğerleriyle oluşan çöpü kapımızın dışında mı bırakmalıyız? İnsan ana rengini bilmek ister, ama ara renkler her zaman güzeldir…
“Kök”ün kurgusu belgesel tiyatro öğelerinden yararlanılarak oluşturulmuş ve çağdaş sahneleme yöntemleriyle çalışılmış. Mübadillerin gerçek yaşam öykülerinden yola çıkılarak hazırlanan metinde yakın tarihin peşine düşülmüş. Oyunun metin yazarı ve yönetmeni Ufuk Tan Altunkaya; 'Toplum olarak yakın tarihimiz hakkında çok az şey biliyoruz. Mübadele, yakın tarihimize, millileştirme adına sürülen bir lekedir. “Kök”, her iki milletin de insanlarına yıllarca süren bir acı yaşatan bu olayın, unutulmaması ve unutturulmaması, tarihimizle yüzleşmemiz adına atılan küçük bir adımdır.' açıklamasını yaptı. Altunkaya, diğer çalışmalarında olduğu gibi, bu oyununda da yine beden dili ve sahnede beden kullanımı üzerine yoğunlaşmış.
Türk Yunan ortak türkülerinin kullanıldığı oyunda seyirciyi tarihin unutulmuş anlarına geri götürüp, seyircinin karakterlerin yaşamlarına ortak olması sağlanıyor. Artık özümsenmiş pek çok kültürel değerin her iki tarafta da yaşatılıyor oluşu da gözler önüne serilirken oyun içindeki ilgi çekici noktalardan birini oluşturuyor.
“Kök”, 15 ve 30 Nisan tarihlerinde sezonun son oyunlarıyla Mekan Artı’da…
Konsept, Kurgu ve Yönetim: Ufuk Tan Altunkaya
Metin: Ufuk Tan Altunkaya
Proje Sorumlusu / Yönetim Asistanı: Hande Eker
Ses- Efekt Tasarım: Zeki Elveriş
Oyuncular: Berrin Karabaş, Candaş Çetinkaya, Melis Avçil, Murat Baykan
Yer: Mekân Artı
Adr: Üftade sok. No:31/A Harbiye-İstanbul
T: 90 212 224 57 56
Biletler: Tam: 25 TL. / İndirimli: 15 TL.
-
25 Nisan 2011 17:00 30 Nisan 2011 16:59
TEMEL E-DIŞ TİCARET EĞİTİM PROGRAMIMIZ DETAYLARI:
Temel E-Dış Ticaret Eğitimlerimiz, aşağıda sunulan program gereğince, Kendi Eğitim Salonumuzda, süreklilik arz eden tarihlerde , gerçekleştirilmektedir. İş bu eğitim, özel birebir profesyonel eğitimci ile birlikte gerçekleştirilmektedir. Kayıtlarımız devamlı yapılmaktadır. Her sınıf toplam kontenjanı 10 kişi ile sınırlıdır. Fırsatı değerlendirmek için , Lütfen Acele ediniz.
E- Dış Ticaret Eğitimi size neler kazandıracaktır.
@-Geleceğin en değerli mesleğine sahip olacaksınız.
@-Firmanın İhracat, İthalat ve E-Ticaret işlemlerini rahatlıkla yürütebileceksiniz.
@-Firmanızın mamullerini yeni pazarlara açacak ve yeni müşteriler bularak , satışlarınızı arttırabileceksiniz.
@-Mamullerin imalatında kullanılan hammaddeleri ve yurt içinde talep gören satmayı düşündüğünüz ürünleri uluslar arası pazarlarda araştırıp daha uygun fiyatta bulabilir ve ithalatını yapabileceksiniz.
@Firmanızın tüm dış ticaret işlemlerini en iyi şekilde organize edebilir ve firmanızın satışlarını en yüksek karlılığa ulaştırabileceksiniz.
Eğitim metodumuz:
Eğitimlerimiz; Kendi alanında uzman olan ve sektörün içerisinden gelen, deneyimli eğitmenler tarafından görsel, uygulamalı olarak sunulmaktadır. Kursiyerlerimize firmalarını nasıl kurabileceklerini, ürünleri sektör bazında seçtirerek, nasıl tanıtım yapabileceklerini uygulamalı olarak gösteriyoruz. Kursiyerlerimizin özgeçmişlerini (eğer istenirse) alarak eğitim sonucunda staj yapmaları konusunda yardımcı oluyoruz.
Program sonunda kursiyerlerimize,
Elektronik E-Dış Ticaret Kitabı, Eğitim Sertifikası verilmektedir. Dropshipping sistemi doğrultusunda, web site kurdurarak kendi firmalarını kurmalarına ve Uluslar arasında,Broker olarak pazarlama ve satış yapmalarına yardımcı olunmaktadır.
Programın detayları:
Gündüz ve Hafta Sonu Eğitimlerimiz:
Eğitim tarihi : Eğitimlerimiz sürelilik arz etmekte olup toplam 70 saattir.
Eğitim gün/Saat:Salı – Çarşamba – Perşembe 09,30 – 13,35 Gündüz
Cumartesi…………………..........09,30 – 16,45 Hafta Sonu
Eğitim Yeri :İhracat İthalat Yönetim Merkezi Eğitim Salonu.Konak-İZMİR
Kayıt Yeri :Çobanoğlu Zeki Bey Caddesi No.7 Halim Alanyalı İş Hanı Kat.3 Daire.307/2 KONAK-İZMİR
Tel:0232-483 24 50 Cep:0505 – 456 46 84
www.ihracatyonetimi.com
E-Mail:[email protected]
Toplam ücret : 575 TL + KDV Peşin (KDV Oranı:%8)
Kredi kartına : 57,7 TL + KDV x 12 : (Worldcard)
17:00
-
30 Nisan 2011 17:00 04 Haziran 2011 16:59
Barışcan Kahraman -Çocuk Oyunu-
Günümüzden üç asır önce yaşamış bir kahramanın hikayesi anlatılmaktadır oyunumuzda. Dünya barışını tehlikeye sokan kuzey ülkesinin büyücü kraliçesine karşı Barışcan ve Arkadaşı Rüzgar Kız’ın maceraları fantastik bir dille anlatılmaktadır.
Tarih : 23-24-30 Nisan// 1-7-8-14-15-21-22-28 Mayıs// 4 Haziran 2011
Saat : 15.30
Yer : Tömer Çağın Oyuncuları Sahnesi
Günümüzden üç asır önce yaşamış bir kahramanın hikayesi anlatılmaktadır oyunumuzda. Dünya barışını tehlikeye sokan kuzey ülkesinin büyücü kraliçesine karşı Barışcan ve Arkadaşı Rüzgar Kız’ın maceraları fantastik bir dille anlatılmaktadır. Güney ülkesinin padişahı Barışcan’a erzak sağladıktan sonra yola çıkan Barışcan ilk önce Rüzgar Kızı tanır. Yola birlikte devam etme kararı alırlar. Bir yandan Büyücü kraliçenin sarayını ararken bir yandan da onun büyülerine karşı mücadele ederler. Saraya vardıktan sonra ise başka başka zorluklar onları bekliyordur. Kısa özeti anlatılan oyunumuz, barışın ve kardeşliğinin önemini vurgulamaktadır. Bunun yanı sıra sağlıklı yaşamanın, sporun önemini, kitap okumanın yaşamımıza katkıları anlatılmaktadır.
Mekan: Tömer Çağın Oyuncuları Sahnesi
1451 Sok. No:10 Alsancak / İzmir
Bilet Fiyatları: 7.50 TL
-
30 Nisan 2008 17:00
Bu etkinlik başlar 30-04-2008 ve here yıl şuna kadar 30-04-2015 tekrarlanır.
-
30 Nisan 2011 17:00
Bilişim Haftası
Mayısın İlk Haftası
Bilişim teknolojilerindeki hızlı değişimler, ülkeleri bir yandan çeşitli ekonomik ve sosyal çalkantılar içine sürüklerken, diğer yandan da yeni ekonomik süper güçler yaratmaktadır. İster geri kalmış olsun, isterse gelişmiş, bilişimin gücünün farkına varan tüm ülkeler, teknolojik gelişmelere ayak uydurabilmek için var güçleri ile planlar yapmakta, mevcut sistemlerini sorgulamakta ve bilgi toplumunun temel taşı olan insan gücünü her şeyin önüne çıkarmaktadırlar. Çünkü artık ülkelerin zenginlikleri para ile ya da doğal kaynaklarının zenginliği ile değil, bilgi ve insan kaynaklarının zenginliği ile ölçülmektedir. İnsan gücü yetiştirmenin tek yolu da eğitim ve öğretimdir.
Eğer bir ülkede eğitim kurumları öncelik sırasında arka plana itilmişse, genç nüfusa eğitim olanakları sağlanamıyor ve gençler toplum dışı etkinliklere itiliyorlarsa ve yetişen değerli beyinler başka ülkelere göç ediyorlarsa, o ülke kan kaybediyor demektir. Bu nedenle, Türkiye 21. yüzyılda varlığını sürdürebilmek için Milli Eğitimini ciddi bir biçimde yeniden yapılandırmak zorundadır.
Bu yapılanma, bilişim teknolojileri ile toplumumuzun düşünme, öğrenme ve iletişim alışkanlıklarını geleceğin ihtiyaçlarına göre değiştirmelidir. Bunun için, temel hedeflerimiz;
Toplumumuzun tüm kesitlerinde yaratıcı, esnek ve yenilikçi düşünce tarzını oluşturmak,
Bireylerimizin yaşam boyu eğitimini sağlamak ve sosyal sorumluluğunu geliştirmek,
Okullarımızı kendi aralarında ve çevrelerindeki dünya ile bağlantılandırmak,
Yeni eğitim yöntemleri kullanarak eğitimde etkinliği ve verimliliği artırmak,
Milli Eğitim Sistemimizin idari ve yönetimsel mükemmeliyetini sağlamak,
Bilgi Toplumuna dönüşümde sayısal uçurumu (digital gap) gidermektir.
Yukarıdaki temel hedefleri hayata geçiren politika ve stratejileri üretmek ve gerekli plan ve eylemleri yapmak üzere ülkemizin tüm kaynaklarını seferber ederek bilgili insan gücü yetiştirmek en büyük önceliğimiz olmalıdır.
Avrupa Birliği’ne tam üye olma sürecindeki Türkiye’nin, genç ve dinamik nüfusu ile ekonomik bir güç oluşturabilmesi, bireylerini eğiterek bilgi toplumuna dönüşümü ile sağlanabilir. Bu, Türkiye’nin önündeki en önemli fırsatlardan birisidir. Bu bağlamda okulların bilgisayarlanmasına yardımcı olunmalı, elden geldiği kadar kampanyalara destek verilmelidir.
Yakın Etkinlikler
-
30 Ağustos Zafer Bayramı
30 Ağustos Zafer Bayramı
- 0 yorum
-
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
- 0 yorum
-
10 Kasım Atatürk'ü anma günü ve Atatürk haftası
10 Kasım Atatürk'ü anma günü ve Atatürk haftası
- 0 yorum
-
24 Kasım Öğretmenler Günü
24 Kasım Öğretmenler Günü....
Bütün öğretmenlerimize yaşamları boyunca mutluluklar diliyoruz...
- 0 yorum
-
25 Aralık Christmas Day - Dini Gün (Noel)
Christmas Day - Noel Dini Gün
Noel Baba Vikipedi, özgür ansiklopedi
Noel BabaNoel Baba (aslen Santa Claus,Saint Nicholas, Saint Nick, Father Christmas, Kris Kringle, Santy veya Santa) Noel gecesi (24 Aralık'ı 25 Aralık'a bağlayan gece) çocuklara hediye dağıtan yerel bir kahramandır. Türkiye'de ise Noel Baba yılbaşı gecesi hediye dağıtan kişiye dönüşmüştür. Kökeni Saint Nicholas`a dayanır, fakat kültüre göre farklılık gösterir. Noel Baba dünya çapında daha çok sevilmiş ve Santa Claus isminin yerini almıştır. Örnek olarak "Santa" yerine İtalya`da "Babbo Natale", Brezilya`da "Papai Noel", Çek Cumhuriyeti`nde "Deda Mráz", Portekiz`de "Pai Natal", Romanya`da "Moş Crăciun", Almanya`da "Weihnachtsmann", İrlanda`da "Daidí na Nollag", Fransa`da "Le Père Noël", İspanya ve Meksika`da "Papa Noel", Türkiye`de "Noel Baba" olmak üzere farklı isimler kullanılır.
Hikaye Türkiye doğumlu tarihsel bir figür olan psikopos Saint Nicholas`ın (Nikola) fakirlere hediye dağıtmasına dayanır. Bilinen en meşhur yardımı da, üç kızı olan bir babayla arasında geçenlerdir. Bu olayın 320'li yıllarda gerçekleştiğine inanılır. Fakir bir baba kızlarına çeyiz parası karşılayacak durumu yoktur, bu yüzden hiçbir erkek onlarla evlenmek istemez. Böyle bir durumda da kötü yola düşmek zorunda kalabilirler. Oldukça eğitimli ve zengin bir aileden gelen Nikola da üç kızı için üç külçe altını geceleyin gizlice fakir adamın penceresinden içeri atar. Hikayenin bu noktada birçok versiyonları mevcuttur.Bu üç külçe altının 3 gün arayla ya da 3 yıl ard arda atılması ile ilgili; ancak sonu aynıdır. Fakir adam çıkıp kendisini görünce şaşırır ve o'na teşekkür eder; bir rahip olan Nikola da "Bana değil, Tanrı'ya teşekkür et." der. Bu olayın ortaya çıkmasından sonra, o yörede birçok gizlice yapılan yardımların aslında Nikola tarafından yapıldığı anlaşılır. Nikola'nın ölümünden sonra da yöre halkı birbirlerine gizlice hediye vermeye başlarlar ve bir gelenek oluşur.
320 yılından önce Jermen kültüründen mevcut olan senelik hediye verilmesi ise, Odin'e dayanır. Odin'in uçan atı Sleipnir için çocuklar patiklerinin içine havuç ve şeker koyup duvara (ya da kapıya) asarlar. Odin de bu iyiliği karşılığında çocuklara hediyeler, tatlılar, ve şekerlemeler verir.
Bu olay mitolojik bir karakter olan Sinterklaas'a esin kaynağı olmuştur. Hollanda, Belçika ve Almanya'da (ölüm tarihi 6 Aralık bir gece önce 5 Aralık'ta kutlanmaktadır) Sinterklaas adına büyük kutlamalar düzenlenir. Aslında Flemenkçe "Sinterklaas" kelimesinin New Amsterdamlılar(sonradan New York) tarafından yanlış telaffuz edilmesiyle Santa Claus şekline dönüşmüştür.
Noel Baba, batılı ülkelerde, Japonya'da ve Asya'nın doğusunda bir Noel geleneği olarak varlığını sürdürmektedir.
İnanışa göre, Noel Baba kır saçlı, uzun kır sakallı, sevimli, koca göbekli, tonton birisidir. Beyaz tüyleri olan kırmızı bir cüppe giymekte aynı görüntüde bir de kukuleta takmaktadır. Noel gününe geçilen gecede uçan geyiklerin çektiği kızağı ile evden eve hediyeler dağıtır; evlere bacadan girip, şömineden ulaşır. Yılın geri kalan zamanlarını ise eşi ve elfleri ile birlikte bir sonraki Noel için oyuncaklar hazırlayarak geçirir. Evinin yeri ülkelerin geleneklerine göre değişiklik göstermektedir. Kuzey Kutbu, Finlandiya'daki Korvatunturi, İsveç'teki Dalecarlia veya Grönland bunlardan bazılarıdır.
Noel Baba, sevimli görünüşü ve hediye dağıtmasından dolayı çocukların çok sevdiği bir karakterdir. Büyükler arasında da Noel yaklaşınca, Noel Baba'ya olan saygı ve sevgi ifadesi olarak, kukuletasını takanlara sıkça rastlanır.
1875 te Kanada'daki bir gazetede Noel BabaBir iddiaya göre günümüzdeki Noel Baba imajının (kır sakallı, koca göbekli, kırmızı cübbeli, kukuletalı) kaynağı, 1931'de Haddon Sundblom adlı çizerin Coca Cola reklamları için yaptığı çizimlerdir. Ne var ki Coca Cola reklamlarından çok önce, 19. yüzyılın başında Noel Baba'nın çeşitli çocuk kitaplarında ve karikatürlerde günümüzdeki Noel Baba imajına benzer şekilde resmedildiği görülmüştür. 1862 Noel'inde Noel'in henüz ABD'de tatil dönemi olmadığı ve Noel Baba figürünün kullanılmadığı dönemde Thomas Nast adlı Amerikalı karikatürist Harper's Weekly adlı derginin kapağında Noel Baba figürünü kullanmış ve kimilerince Noel Baba'nın mucidi kabul edilmiştir.
- 0 yorum