Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

LostsouL's Blog

  • başlık
    27
  • yorum
    19
  • görüntü
    61.462

çatı anteni ayrıntısı...


LostsouL

1.161 görüntü

eskiden bizim catı antenlerimiz var.. evimizin bulundugu muhite gore iyi cekerdi yada ne kadar yuksege koyarsanıs koyun cekmezdi.. bide kullandıgnz kablo önemliydi.. ek olmıyacak kabloda ve iletkeni iyi olucak.. bizim gocmen evimiz vardı katsız gecekondu gibi ama biraz daha luks... onunde ve arkasında bahcesi ve meyva agacları olanlarından.. o senelerde daha yeni renkli tvler ve kanallar cıkmıstı.. bir anten almıstık catıya koymustuk.. bide uzun direk bulmustuk daha yuksekte dursun diye.. genelde ben catıya cıkardım. o demir cubugu bacaya baglamıstık ama sabit durmuyordu pek... ruzgarda falan dönebiliyodu.. 360 derece cevirme sansınz vardı.. once asagıdan bir kanalın yayınını yakalıyordunuz kaydediyordunuz... sonra yukarı cıkıp cevirmeye baslıyordunuz.. bazen ses iyi olurdu goruntu giderdi bazende goruntu iyi olurdu ses parazitli..

 

bir kanalı idare eder sekilde ayaarlayınca hemen baska kanallara bakılırdı onlar iyimi diye.. genelde iki yer vardı yani kanallar ikiye ayrılırdı.. bir tarafa cevirinde anteni ordaki kanallar iyi olurdu diger tarafa cevirince diger kanallar.. gazeteden programa bakılırdı.. iyi programlar nerde varsa o tarafta kalırdı anten.. bi ara cift anten cift kablo yontemi diye bişi uydurmustum ama sonra iki anteni aynı direge koymak ve sabitlemek zor gelince vazgecmiştim.. o zamanlarda simdiki gibi uydu canak anteni diye bişi yoktu tabi.. ve biz belkide cocuklugumuzun en guzel prgoramlarını hep ya karlı yada bol cızırtılı izledik.. belkide bu yuzden simdi hayal gucumuzun bu kadar genis olması.. cunku eksik kalan replikleri hep kendimiz tamamlardık...

2 Yorum


Önerilen Yorumlar

Birden kendimi çocukluk anılarımda buldum.evet bizim zamanımızda hayal kurmak bizim hayatımızdı,okuduğumuz masal kitapları,radyo piyesleri,cızırtılı tv programları..Pinokyo,uyuyan güzel,pamuk prense yedi cüceler hayalimde çok daha güzeldi.Her zaman söylerim yeni nesil çocukları hayal kurmanın zevkini bilmiyorlar.

 

Güzel bir yazı olmuş teşekkürler...

Yoruma sekme

^_^ benim de aklima cocuklugum geldi.

 

Almanya dayken Turkce kanal icin kocaman Canak koluluyordu ve biz yedinci katta oturuyorduk yagmur firtina olunca canak bir donuyordu artik hangi kanalda en iyi gorulum varsa o yana bagliyorduk canagi :)

 

yazi gercekten guzel cocukluk gunlerimi hatirlatti :clover:

Yoruma sekme
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.