Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Freyja

  • başlık
    3
  • yorum
    9
  • görüntü
    62.323

Havuçlu Kek


Freyja

3.060 görüntü

Bugün çok hastayım, vallahi de elim kolum kakmıyor… Üstelik bu sabah yataktan kalktığımdan beri burnumun yerinde sanki burnum değil de bir domates var gibi…

 

Aslında biraz dinlenmek için yaklaşık 45 dakika kadar önce bilgisayarın başından kalktım ve koltuğa doğru şöyle bir uzandım… Tam da koltuğun keyfini çıkarmak üzereydim ki o acayip istek geldi ve birden aklıma yerleşiverdi…

 

Kek...

Hem de havuçlu kek…

Cevizli havuçlu kek…

 

Kalk…

Kalk da havuçlu kek yap…

Cevizli havuçlu kek yap…

 

Canımın niye özellikle havuçlu kek çektiğini anlayamadım bir türlü çünkü ben daha hayatım boyunca doğru dürüst havuçlu kek yapabilmiş değilim. Aslında çok denedim ama bir türlü beceremedim. Yani mesela niye çaylı, kakaolu değil de havuçlu kek :huh: bir türlü bilemedim anlayacağınız ama emir büyük yerden, yapacak bir şey yok…

 

Kalktım, usul usul mutfağa doğru gittim. Dolaptan 3 tane havuç çıkardım, onları bir kaba rendeledim, biraz da ceviz kırdım, yumurta, şeker, un derken kek bitti ve fırına yerleştirdim… Şimdi beklemedeyim… Bakalım ortaya nasıl bir şey çıkacak…

 

Bu arada da düşündüm ki ben bu kadar hastayken, halsizken, içimden geçen bu amansız emire uyup, kalkıp bu keki yapmak zorunda kaldıysam, her an sizlerin de başına böyle bir şey gelebilir. Hazırlıklı olasınız diye kek tarifimi sizlerle de paylaşayım dedim :D

 

İçinizdeki sese (emire) cevap verin :D

 

Kalk havuçlu kek yap…

 

 

HAVUÇLU KEK

 

Malzemeler

 

•3 yumurta

•1 su bardağı sıvı yağ

•2 su bardağı şeker

•3 su bardağı rendelenmiş havuç (rendenin ince kısmıyla)

•2,5 su bardağı un

•1 su bardağı iri çekilmiş ceviz

•1 adet limon kabuğu rendesi

•1 tatlı kaşığı tarçın

•1 çay kaşığı zencefil (varsa)

•1 paket kabartma tozu

 

Yapılışı

 

•Yumurtaları ve şekeri iyice çırpın. Yağı ekleyin ve çırpmaya devam edin.

•Toz malzemeleri bir kaba eleyin. Limon kabuğu ve havuç rendesini ekleyin.

•Sıvı malzemeyi de karışıma ekleyerek tahta kaşıkla karıştırın.

•Yağlayıp, unladığınız kalıba dökün ve 175 derecede yaklaşık 30 dakika kadar pişirin. Sonralara doğru kekinizin yanmaması için ayarını yavaş yavaş (4,5 dakika arayla) 100 dereceye kadar getirin. Piştiğini düşündüğünüzde kekinize bir kürdan batırarak pişip pişmediğini kontrol edin, kürdan temiz çıkınca kekiniz de olmuş demektir.

 

Umarım yani... Sanıyorum, göreceğiz :P

 

Ben pişince eğer güzel olmuşsa buraya bir resmini koyacağım, güzel olmamışsa boşuna beklemeyin ve de bence deneyeyim demeyin :D

  • Beğen 1

4 Yorum


Önerilen Yorumlar

Benimde içimdeki ses gecenin yarısında bana mantı bile açtırdı birkaç kez :huh:

 

Ama hasta hasta hiç kek yaptırmadı :lol:

 

Kek çok güzel görünüyor Freyja,allahtan karnım tok,yoksa karşı koyamıyacağım bir emir alabilirdim :):clover:

  • Beğen 1
Yoruma sekme
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.