GUİNNESS REKORLAR KİTABINDA TÜRKLER..
GUİNNESS REKORLAR KİTABINDA TÜRKLER..
-Türk Hava Kurumu tarafından Eskişehir İnönü'de organize edilen ve Hakan Zengin tarafından gerçekleştirilen bir paraşüt atlayışında açılan 433 metrekare büyüklüğündeki dünyanın en büyük bayrağı.
-İlker Yılmaz'ın burnundan aldığı sütü gözünden dışarı doğru 2 metre 79 santimetre uzağa fışkırtması.
-Akdeniz Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen bir organizasyonda aynı anda 1983 öğrencinin dünya barışı için balon patlatması.
-Yönetmen Safa Önal'ın yazdığı ve filme çekilen 375 film senaryosu.
-Kişi başına ekmek tüketiminde dünya birinciliği (Yılda 199.6 kilogram).
-Futbolcu Hakan Şükür'e ait Dünya Kupası'nda atılan en hızlı gol.
-Selçuk-Efes'te 20 bin kişinin aynı anda deve güreşi izlemesi.
-Dünyanın en değersiz parasının Türk Lirası olması (Şubat 2003, 1 USD= 1.672.449 TL). Bu rekorun değiştirilmesi için İngiltere'ye müracaat edildi.
-Artvinli Mehmet Özyürek'in (8.8 santimetre) dünyanın en uzun burnu.
-Halterci Naim Süleymanoğlu'nun ve Halil Mutlu'nun halterde kırdığı üç farklı rekor.
-Bilkent Üniversitesi'nce dünyanın en küçük mikrofonunun yapılması (Çapı 40 mikron).
-1460 yılından beri aralıksız devam eden Kırkpınar yağlı güreşleri, dünyanın en eski güreş organizasyonu.
Önerilen Yorumlar
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.