OTOMATİK YUMURTA..
OTOMATİK YUMURTA..
Gıda mühendisleri kahvaltılarda sürpriz yaşatan haşlanmış yumurtanın ayar sorununa ‘devrimsel’ bir çözüm buldu.
Thermochromic adı verilen teknoloji sayesinde yumurta haşlanmaya başladıktan 3 dakika sonra kabuğunda içinde mürekkep olan bir kum saati beliriyor. Bu az pişmiş yumurta sevenler için "İşlem tamam" demek oluyor. 4 dakika sonra logonun içindeki mürekkep biraz daha koyulaştığında ise bu ‘orta derecede pişmiş yumurta’ anlamına geliyor. 7 dakika sonra mürekkepli logo iyice koyulaşıyor ve bu ‘katı pişmiş yumurtanız hazır’ olarak yorumlanıyor.
Isıya duyarlı logoyu geliştiren B&H Colour Change adlı firmanın yetkilisi Gilly Beamont, yüzyıllardır insanların kahvaltıda huzurunu kaçıran bir sorunu çözdükleri için çok heyecanlı olduklarını söyledi.
3 farklı kartonda üretilen yumurtalar kısa bir süre sonra İngiltere’de satışa sunulmaya başlanacak.
PERFEGG İLE RAFADAN YUMURTA
Brunel Üniversitesi’nden 22 yaşındaki Ben Harris de bir ısı sabitleyicisi geliştirerek az pişmiş yumurta hazırlama sorununa çare bulmuş. PerfEGG adlı cihazı yumurtanın kaynama noktasına gelerek katılaşmasına izin vermiyor ve ideal bir rafadan yumurta ortaya çıkıyor.
‘YEMEĞİ KONTROL ET’ DİYEN FIRIN ELDİVENLERİ
Örnek olarak çok gelişmiş fırın eldivenleri ev kadınlarını fırının içine ellerini uzatacakları zaman kaç derece olduğunu göstererek uyarıyor.Bilim adamlarının geleceğin mutfağını şekillendiren buluşları sadece bununla sınırlı değil. . Eldivenler ayrıca sesli olarak ev kadınlarına yemeği kontrol etmeleri için uyarıyor..
Önerilen Yorumlar
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.