Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

sedatistan

  • başlık
    159
  • yorum
    107
  • görüntü
    208.297

SEDATENTERASAN..


MEZAR TAŞINDAKİ KEK TARİFİ

 

Ölene kadar kimseye söylemeyeceğine dair yemin ettiği tarçınlı kekin tarifi İsrailli aşçının mezar taşına iliştirildi.

İsrail`in Kibbutz Naan kasabasında yaşayan Jaakov Topor çok beğenilen kekin tarifini bir sır gibi saklıyordu. 93 yaşında ölen aşçının vasiyeti üzerine tarif yakınları tarafından özel kasadan alınarak Topor`un mezar taşına madeni bir levhaya yazılı olarak yapıştırıldı.

Topor`un torunu 'Herkes dedemin kekine hayrandı.Yörede haklı bir üne sahipti, çünkü çok lezzetliydi. Ama kendisi bu dünyada nefes aldığı sürece reçeteyi kimseye vermemeye and içmişti' diye konuştu.

Topor tarifi 75 yıldır uyguluyor ancak açıklamıyordu.

Gizemli tarifte şunlar varmış:

1 kilo un, 50 gram maya, bir çimdik tuz, 3 yumurta, 7 kaşık şeker, 200 gram margarin, 1.5 su bardağı, süt ve keke tat vermek için göz kararı tarçın..

 

cake.jpg

1 Yorum


Önerilen Yorumlar

Gece Yağmuru

Gönderi tarihi:

Ya sanki kekin tarifin verse ne olacaksa :D Hey Allahım :lol:

 

Tarif için tşkler Sedat hemen deneyelim :D;)

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.