Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

yam_yam' ca

  • başlık
    100
  • yorum
    47
  • görüntü
    379.224

Kur'an ve Kadın


yam_yam

609 görüntü

Kur'an'a da bir göz atın isterseniz ....

 

24/31- Mü'min kadınlara da söyle,.....

 

2/228- Boşanmış kadınlar kendi kendilerine üç ay hali (hayız veya temizlik müddeti) beklerler. Eğer Allah'a ve ahiret gününe inanıyorlarsa, Allah'ın kendi rahimlerinde yarattığını gizlemeleri onlara helal olmaz.

 

2/233- Emzirmeyi tamamlamak isteyenler için- anneler çocuklarını iki tam yıl emzirirler. Onların (annelerin) yiyeceği, giyeceği, örfe uygun olarak babaya aittir.

 

2/237- Eger onlara mehir tespit eder de kendilerine el sürmeden boşarsaniz, tespit ettiginiz mehrin yarisi onlarindir.

 

Kadınlara iletilmek istenen şeyler hep ikinci ağızdan...

Hitap ise hep erkeklere...

 

4/19- Ey iman edenler! Kadınlara zorla mirasçı olmanız size helal değildir.

 

4/20- Eğer bir eşin yerine başka bir eş almak isterseniz, öbürüne (mehir olarak) yüklerle mal vermiş olsanız dahi ondan hiçbir şeyi geri almayın

 

65/6- Onları (iddetleri süresince) gücünüz nispetinde, oturduğunuz yerin bir bölümünde oturtun. Onları sıkıntıya sokmak için kendilerine zarar vermeye kalkışmayın. Eğer hamile iseler, doğum yapıncaya kadar nafakalarını verin.

 

Kur'an'da, kadınlara iletilmek istenen şeyler hep böyle ikinci ağızdan iletilir. Hitap hep erkekleredir. "Ey iman edenler" seslenişi bile genel olarak erkekleri kapsar.

 

 

 

4/3- "Eğer, (velisi olduğunuz) yetim kızlar (ile evlenip onlar) hakkında adaletsizlik etmekten korkarsanız, (onları değil), size helâl olan (başka) kadınlardan ikişer, üçer, dörder olmak üzere nikahlayın. Eğer (o kadınlar arasında da) adaletli davranmayacağınızdan korkarsanız o taktirde bir tane alın veya sahip olduğunuz (cariyeler) ile yetinin. Bu, adaletten ayrılmamanız için daha uygundur. "

 

Yani "adaletli davranacaksanız ikişer,üçer dörder alın" der. Ancak;

 

4/129- "Ne kadar uğraşırsanız uğraşın, kadınlar arasında adaleti yerine getiremezsiniz. Öyle ise (birine) büsbütün gönül verip ötekini (kocası hem var, hem yok) askıda kalmış kadın gibi bırakmayın. Eğer arayı düzeltir ve Allah'a karşi gelmekten sakinirsaniz, şüphesiz Allah çok bagişlayici ve çok merhamet edicidir."

 

diyerek kadınlar arasında ne kadar uğraşılırsa uğraşılsın adaletin yerine getirilemeyeceğini söyler...

 

2/228- "Boşanmış kadınlar kendi kendilerine üç ay hali (hayız veya temizlik müddeti) beklerler. Eğer Allah'a ve ahiret gününe inanıyorlarsa, Allah'ın kendi rahimlerinde yarattığını gizlemeleri onlara helal olmaz. Kocaları bu süre içinde barışmak isterlerse, onları geri almağa daha çok hak sahibidirler."

 

Erkeğin barışmak istemesi yeterlidir. Kadın istemese bile erkek daha çok hak sahibidir.

 

2/230- "Eğer erkek karısını (üçüncü defa) boşarsa, kadın, onun dışında bir başka kocayla nikahlanmadıkça ona helal olmaz."

 

3. boşamadan sonra kadın yine eski kocası ile birlikte olmak isterse, başka bir erkeğin koynuna girmek zorundadır. Bir kadın için ne utanç verici bir durum...

 

Teist arkadaşlar bu duruma hep "o dönem öyle olması gerekiyordu" gibi zorlama yorumlar yaparlar. Ancak iş "Hani Kur'an tüm dönemler için indirilmişti?" kısmına gelince söylenecek söz kalmıyor...

 

İşte böyle... Yığınla hadisi uydurma diye kabul etmiyorlar, ama "Cennet anaların ayakları altındadır" hadisini her fırsatta kullanıyorlar... (Sanırım bunu bir ayet sanıyorlar)

0 Yorum


Önerilen Yorumlar

Gösterilecek hiç bir yorum yok

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.