Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

yam_yam' ca

  • başlık
    100
  • yorum
    47
  • görüntü
    379.242

Neden Bu Kadar Çok Kitap ?


yam_yam

595 görüntü

Tanrı neden bu kadar çok kitap göndermiş acaba? Bazı teist arkadaşlarımız, "çünkü insanlar ellerindeki kutsal kitapları değiştirmişlerdi" gibi cevaplar vermeye çalışacaklar. Bakalım öylemiymiş?

 

5/46- O peygamberlerin izleri üzere Meryemoğlu İsa'yı, önündeki Tevrat'ı doğrulayıcı olarak gönderdik. Ona, içerisinde hidayet ve nur bulunan, önündeki Tevrat'ı doğrulayan, Allah'a karşi gelmekten sakinanlar için dogru yola iletici ve bir ögüt olarak Incil'i verdik.

 

Tanrı burada açık olarak İsa'yı, Tevrat'ı doğrulayıcı (demek ki Tevrat o zaman bozulmuş değil), doğru yola iletici ve bir öğüt olarak gönderdiğini söylüyor. Demek ki, o dönem İsa'nın önünde bulunan Tevrat, bozulmadığı halde insanları doğru yola iletmek konusunda yetersizmiş kalmış...

 

3/50- "Benden önce gelen Tevrat'ı doğrulayıcı olarak ve size haram kılınan bazı şeyleri helâl kılmak için gönderildim ve Rabbiniz tarafından size bir mucize de getirdim. Artık Allah'a karşi gelmekten sakinin ve bana itaat edin."

 

Bu ayette de, İsa'nın ağzından bir açıklama var. Tanrı, insanlara daha önce haram kıldığı bazı şeyler konusunda kararından vazgeçmiş, bunu açıklamak için de İsa'yı göndermiş...

 

 

5/48- (Ey Muhammed!) Sana da o Kitab'ı (Kur'an'ı) hak, önündeki kitapları doğrulayıcı, onları gözetici olarak indirdik. Artık Allah'ın indirdiği ile aralarında hükmet ve sana gelen haktan ayrılıp ta onların arzularına uyma. Sizden her biriniz için bir şeriat ve bir yol koyduk. Eğer Allah dileseydi elbette sizi tek bir ümmet yapardı. Fakat verdiği şeylerde sizi imtihan etmek için ümmetlere ayırdı. Öyle ise iyiliklerde yarışın. Hepinizin dönüşü Allah'adır. O zaman anlaşmazlığa düşmüş olduğunuz şeyleri size bildirecektir.

 

Bu ayette ise Tanrı, bu sefer önündeki kitapları doğrulaması ve onları gözetmesi için Muhammed'i göndermiş. Tevrat ve İncil, hala bozulmuş değiller...

 

Tevrat ve İncil'in, Muhammed dönemine kadar bozulmadan kaldığı (!) yukarıdaki ayetlerden anlaşılıyor.

 

Soru 1 : Madem ki bu kitaplar bozulmamıştı yenileri ne için gönderildi?

 

Soru 2: Bir önceki kitaplar insanları doğru yola sevketmek konusunda yetersizmiydi de, tanrı yenilerini gönderme ihtiyacı hissetti?

 

Soru 3: Tevrat ve İncil bozulmadığına göre, bu kitapların taraftarları Muhammed döneminde hala bu hükümleri uyguluyorlarsa, tanrı neden İslamiyet dışında bir dini kabul etmediğini söylemiştir?

 

Soru 4: 5/48- "(Ey Muhammed!) Sana da o Kitab'ı (Kur'an'ı) hak, önündeki kitapları doğrulayıcı, onları gözetici olarak indirdik." ayeti ile tanrı, Muhammed'in bu kitapları gözetmesini istediği halde, bu kitaplar

Muhammed ve yandaşları tarafından neden gözetilmemişlerdir? Kur'an gibi (Hoş onu da kollamamışlardır. Zira Kur'an'ın orjinali de bulunmamaktadır.) o kitapları da neden saklamamışlardır?

 

Sonuç olarak; Tanrı, değişmedikleri halde neden Tevrat'tan sonra 2 kitap daha göndermiştir? Tevrat'ın, ve sonrasında İncil'in yetersiz olduğunu düşündüğü için mi? Neden ibadetleri, şer'i hükümleri bile birbirinden farklı 3 din koymuş ortaya? Bu herşeyi (geçmiş,gelecek) bilen tantı fikri ile uyuşmakta mıdır?

0 Yorum


Önerilen Yorumlar

Gösterilecek hiç bir yorum yok

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.