Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

RA'NIN RUH SESİ

  • başlık
    203
  • yorum
    1.016
  • görüntü
    380.955

YAKIN BENİ, SONRA DA ATIN DENİZLERE!


Radya

1.421 görüntü

Annemi kaybetmeden önce hep için için öldükten sonra yakılmak istediğimi düşünürdüm.Yakıp bir kavanoza koysunlardı beni.

 

Annem öldükten sonra bu fikirden uzaklaştım.(Birkaç gün öncesine kadar) Çünkü annemin nerede olduğu sorusu beynimi tırmalarken, gerçekten onu kaybetmiş olabileceğime inanmazken, mezarı başına gitmek beni kendime getiriyor.Başlarda her gidişimde ciddi şok yaşıyordum kabul, ama şimdi babamla her gidişimde tarif edemeyeceğim bir huzur yaşıyorum.Orası bizim buluşma yerimiz sanki, başında dua edip çiçeklerini sularken onun bizim yanımızda olduğu, bizi duyup gördüğü hissine kapılıp mutlu oluyorum.Babamda böyle düşünüyor heralde ki eve dönüş zamanı geldiğinde mezara el sallayıp "hadi bakalım hoşçakal Şengül hanım" diyor.

 

Birkaç gün önce öyle çok sinirlendim ki tüm bunları unutup, "ölünce lütfen beni yakın" diye haykırdım.Evet ilk kez sesli söyledim.Hem bu kez öyle kavanoza falanda konmak istemiyorum, küllerim bile bir gram yer işgal etmesin istiyorum.

 

İnsanların yaptığı en ufacık iyiliğin karşılığında aslan kesilmelerine dayanamıyorum artık, üstelikte ben kimseden yardım istememişken, kendileri gönüllü oldukları halde.Yakılmak istiyorum çünkü taşıyacakları tabutumun bile omuzlarına ağırlık vermesini istemiyorum.Bir omuz başı kadar bile borçlu olmak istemiyorum kimseye.Çünkü o borcu insanlar aidat olarak görüp üzerimde hüküm sürmeye kalkıyorlar.

 

Hayat bana hep kendi işimi kendim becerebilmeyi daha küçüklüğümden öğretti.Annemin migren krizleri tutardı çoğu zaman, geceyi gündüz ederdi.Küçük yaşta her işimi kendim görmeyi öğrendim.Sabahları uyanıp, evdeki herkese kahvaltı hazırlayıp, okula öyle gittim ben.Hiç unutmam Lise mezuniyetim de bile yanlızdım.Hep ailemin yanındaydım ama hep yanlızdım.Sırtımı onlara hiç dayamadım hep tek başıma ayaklarımın üzerinde durdum.

 

Şimdi, bu kızın annesi yok, ona yardım edelim, sonra da üzerinde hüküm sürelim diye düşünenlere gerçekten gülüyorum sinirimden.

 

Yakın beni valla, allah aşkına yakın...:)

 

 

  • Beğen 1

3 Yorum


Önerilen Yorumlar

'' Tek başına ayaklarının üzerinde durabilmek!'' Bundan daha önemli bir şey yok aslında, sevgili Radya; var olmanın ilk ve belki de ön koşulu! nNe kadar yorsa da, birilerine yaslanabileceğini bilmenin o tarifsiz duygusu ve rahatlığı yaşanamasa da...

 

Anlıyorum seni. Muhtaç olmadan yaşayabilmek evet, çok güzel ama yine ayakları titrediğinde ya da yorulduğunda dayanabilecek birilerini arıyor insan.kalp.gif

Yoruma sekme

allah muhafaza, allah gecinden versin, muhabbeti bile iç acıtıcı..

lakin bak sen ne güzel ifade etmişsin. Annemin kabrinde huzuru bulduğun ve buluşma yeri olduğunu..

seni sevenleri bir düşün (?) onları bu kısa mutluluktan mahrum edemek istemeyeceksindir.

ben rahmetli babamın kabrine gittiğimde oradaki atmosfer beni çok etkiler. ve birgün derim bir gün sen de burada olacaksın.. bu düşünce dünyalık işlerden kısmende olsa beni alır götürür kısa bir anlığına olsa bile..

omuz başında taşındığımız günü bir borç olarak değilde şeferle omuzlara kaldırılmış bir sporcunun mutluluğu gibi düşün..

Yoruma sekme

Seni yakıp küllerini denize atacağı konusunda da birine güvenmek zorundasın! :P

 

Ya yapmaz, normal yurdum prosedürünü uygularsa? Bak Radya, sakın ola annenin seni duyduğu, seni izlediği, gördüğü gibi abuk sabuk şeyler düşünme! Kafa bu ya! Böyle abuk şeyleri sokma sakın kafana! Annen öldü. Sen de öleceksin ve ne oğlun, ne kızın seni yakmayacak. Normal yurdum prosedürüne uyacaksın! Bu arada ben de öyle. Oğlana geçen dedim ne geri ülke ya? Bir ölü yakacak krematoryum yok! Böyle geri ülke mi olur? Oğlan gevrek gevrek güldü. "Ne baba, seni ölünce yaktıracağımı mı sanıyorsun?" dedi. Yaktırmaz mısın lan kerata, vasiyet etsem? dedim. "Bence etme" dedi! Ne biliyorsan öyle yap hayırsız evlat dedim ne diyeyim. Ben de bir dağ başında ölüp cesedimi çakallara yedirmezsem dedim. Babanın mezarı olmayacak oğlum, ona göre dedim. "Sen bilirsin, zaten benim de mezarım olsun hiç umrum değil istemiyorum" dedi! Bana bak sen benim hık dedin de mi burnumdan düştün, demeden mi düştün dedim! :lol:

 

Neyse, ha bir de neymiş tengerinin mesajı varmış, neymiş kardeşine küsmüşmüş. Bu mu mesaj? Ben kimlere küstüm, aracı kullanıp mı duyuruyorum? Adam olsun gelsin yazsın, ne diyecekse kendi söylesin, söyle ona. Ne bu ya? Çekip giden gidene? Yol geçen hanı mı burası canın isteyince çekip git? Aaaa, tadını kaçırdınız şu forumun ama ha! :D

Yoruma sekme
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.