Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

nobody

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    732
  • Katılım

  • Son Ziyaret

3 Takip eden

Profil Bilgileri

  • Cinsiyet
    Erkek

nobody - Başarıları

Tecrübeli

Tecrübeli (11/14)

  • İlk İleti
  • Ortak Nadir
  • Başlık ve İleti Makinesi Nadir
  • İçerik Başlatan
  • Birinci Hafta Tamamlandı

Son Rozetler

0

İçerik İtibarınız

  1. nobody

    loto

    cevabınızda benim bulduğuma benzer mantık var ama biraz farklı: toplam çekiliş olasılığında sanırım anlaşıyoruz: (49--6) (49un 6lı kombinasyonu) ben daha sonra bu 49 sayıyı 6lı ve 43 lü olarak ikiye ayırıyorum, 6 lı grup benim seçtiğim sayılar, 43 lük ise diğerleri, dört tutturmak için benim tuttuğum altılı grubun içinden 4 sayının tutması gerek. bunu sağlayan olasılıklar 6 nın 4 lü kombinasyonu. (6--4) aynı zamanda 43lük grubun içinden de 2 sayı rasgele seçilebilir: (43--2). O halde 4 tutturduğum olaslılıkların toplam olasılıkların içindeki payı: (6--4)*(43--2) / (49--6) açılımıyla: [(6!/4!*2!) * (43!/41!*2!)] / (49!/43!*6!) sayısal olarak bakınca bana göre 4 tutturmak için 1032 kez oynamak gerekirken size göre 7062 kez oynamak gerekiyor. Ciddi bir matematik eğitimi almadığımdan hata yapıyor olma alasılığım yüksek!!!
  2. yazdıktan hemen sonranben de farkettim doğru cevabın Ö olduğunu. M yirminin M siydi ama önce ondört vardı, atlamışım, bağışlayın...
  3. Ben M olarak düşündüm???
  4. Bir kişinin doğum gününü öğrenince hangi burçtan olduğunu bulmak için bu diziyi ezberlemiştim yıllar önce.
  5. nobody

    loto

    Benim bulduğum sayı seninkinden epeyce farklı. Matematiği iyi olan kimse yok mu forumda? Bu arada sayısalı sevmediğini bildiğim taurusa sorumla uğraştığı için teşekkür ederim.
  6. nobody

    loto

    Sayısal lotoda (49 sayı içinde altı sayı seçilen) minimum ikramiye kazanmak için sanırım 4 tutturmak gerekiyor. Bir kolon oynadığımızda 4 tutturma olasılığımız nedir? Ya da kaç kolon oynadığımızda 4 tuttururuz?, tabii ortalama olarak. Bilmece değil de soru oldu ama belki uğraşan çıkar???
  7. ben sorunun cevabını şöyle bulmuştum: gözün retina tabakasındaki ışığı algılayan coli ve basil hücreleri bilgisayar gibi 0 lar ve 1 lerle çalışır. Hücre ışıkla ya uyarılıp elektron salar, ya da salmaz. Çok zayıf bir ışık hücreyi uyarınca elektron salar ama o kadar zayıftır ki hemen ardından uyarma gücü hücrenin uyarılmasına yetmez, ve biz ışığı bir görüp bir görmeyiz. Zaten bu durumun yalnızca çok zayıf ışıklarda olduğunu farketmişsinizdir. Yazdığınız gibi ışığın tanecik modeli nedeniyle olsaydı daha kuvvetli ışıklar da böyle görünürdü.
  8. Soruyu yanlış anlatmışım. Bu gözlem bana ya da belli bir yere özel değil. Yani siz de gece herhangi bir şehre uzaktan baksanız bunu farkedersiniz.
  9. Bugünlerde kafam o kadar karışık ki, şu soruyu sordum mu bilmiyorum??? Şu anda karşımda büyük bir şehir var, vakit gece, ve ben baktığımda çoğu şehir ışığı yanar-söner gibi görünüyor. Bu kadar çok sayıda ışığın anahtar yoluyla kapandığına ya da araba farlarının bu kadar hareketli olduğuna inanmam olanaksız. Bu sorunun cevabını ben bir yerlerde öğrenmiştim, burada mı bilemiyorum; dediğim gibi kafam çok karışık. Siz de kafanızı yorun diye yazayım dedim. Forum pek hareketli değil zaten...
  10. kitapların saıralanma yönü önemli 1234 ise cevap 44.32 mm 4321 ise 52 mm (soruda çok açık değil ama bir kitabın toplam kalınlığının 2 cm, her bir kapağın da 2 mm ve 100 yaprağın da 20-4=16 mm olduğunu varsayıyorum???)
  11. pek çok alternetif olabilir: "sizin bir ..... kadar akıllı olduğunuzdan eminim." şüphesiz ki; aranan cevap bu değil, ama benimki de yanlış sayılır mı???
  12. sayın astsubayın bu fişleri nerede gördüğünü merak ettim doğrusu... neden böyle bir provakasyona kalkıştı acaba? nihal atsız yandaşı bir alt yazısı var, ben de milliyetçiyim ama bu kadar da at gözlüklü değilim. hayali fişler üretmek kimin işine yarar ki?
  13. ben de katılayım, izninizle... bir tıp çalışanı olarak kendi düşüncemi aktarıyım: bu sektör sizi boşta bırakmaz, yani geçiminizi rahatlıkla sağlar. Sık nöbetler ve her işleminizdeki hukuki sorumluluk gibi dezavantajları da var. Benim gibi sayısal alanda yetenekliyseniz, puanı yüksek diye bu alanı seçmeyin. yeteneklerinizi kullanabileceğiniz bir alanı seçin. Tıp her ne kadar sayısalla alsa da eğitimi ve uygulaması hiç de öyle değil. Tıp alanında başarılı olmak için zeki olmak değil, çok çalışmak gerekiyor... umarım yararlı olmuşumdur???
  14. dört ayrı seçenek için dört ayrı cevap olabilir. örneğin biri biraz tuhaf: halam dedesinin kardeşiyle -büyük amcasıyla- evlenmiştir.
  15. öncelikle "ölen abimbi" dedikten sonra çocuğun "siz kimsiniz" diye sorması anlamlı gelmedi. sonra; bayanın abisinin eniştesi bayanın teyze-dayı-kardeşinin eşi ya da kendi kocası olabilir. ve tümünden de farklı cevaplar çıkar. en son: dedenin amcası yukarıdaki olasılıklar için oldukça yaşlı olur. başka bir şey de düşünemiyorum???
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.