merhaba ali kardeşim
Laf saptırmaya lüzum yok; rica ederim bana gerçekte saygısı falan olmayanlar bana saygı ifade eden sözcükleri göz boyamak için kullanmasınlar...
sevgili ali
size saygım var ve olacak
lakin bizi birbirimize dahası müslüman olan sizleri müslüman olmayan bizlere düşman gördüren dinize tepkimiz var mesela sadece bu.
Ganimetin oranı belli mi??? Evet; burada her şey alınıyor denilebilecek bir durum var mı??? Hayır, açınız okuyunuz Kur'an'ı...
evet ganimetin oranıda ne olduğuda kuranda açıkça yazmakta.
bakınız verdiğiniz linkten açıklama yapayım
Enfâl Sûresinin 1 . Ayetinde
(Ey Muhammed!) Sana ganimetler hakkında soruyorlar. De ki: “
Ganimetler Allah’a ve Resûlüne aittir. O halde, eğer mü’minler iseniz Allah’a karşı gelmekten sakının, aranızı düzeltin, Allah ve Rasûlüne itaat edin.”
Enfâl Sûresinin 41 . Ayetinde
Bilin ki, ganimet olarak aldığınız herhangi bir şeyin beşte biri mutlaka Allah’a, Peygamber’e, onun yakınlarına, yetimlere, yoksullara ve yolculara aittir. Eğer Allah’a; hak ile batılın birbirinden ayrıldığı gün, (yani) iki ordunun (Bedir’de) karşılaştığı gün kulumuza indirdiklerimize11 inandıysanız (bunu böyle bilin). Allah her şeye hakkıyla gücü yetendir.
sevgili ali
size sorum şu
1 ci ayette ganimetin tümü allaha ve resulune aiddir
41 ci ayette ise sadece 5/1 allaha ve resulune aiddir yazmakta verdiğiniz linte açıklama böyle
sormak istediğim nokta şu
allah nerede hata yaptı
önce ganimetin hepsi benim ve elçimin dedi sonra yok hepsi olmaz 5/1 dedi mitolojik ilah allah burada muhammed tarafından kullanıldı sevgili ali
buradaki hata ve sebeb nedir
gerçekten allahmı hata yaptığını fark etti bunu istedi yoksa muhammadmi ganimetin hepsine konayım derken gelen tepkiler üzerine en azından aslan payı benim olsunmu dedi.bu arada 5/1 de konuşulmaya başlanınca ayetin ardına hemen ekleme yapıldı "Allah’a, Peygamber’e,
onun yakınlarına, yetimlere, yoksullara ve yolculara aittir."
ganimet mal para eşya kadın kız
delil yine kurandan buyurun
Ahzâb Sûresinin 50 . Ayetinde
Ey Peygamber! Biz sana mehirlerini verdiğin eşlerini,
Allah’ın sana ganimet olarak verdiklerinden elinin altında bulunan kadınları; seninle beraber hicret eden, amcanın kızlarını, halalarının kızlarını, dayının kızlarını ve teyzelerinin kızlarını sana helal kıldık. Ayrıca, diğer mü’minlere değil de, sana has olmak üzere, mehirsiz olarak kendini Peygamber’e bağışlayan, Peygamber’in de kendisini nikahlamak istediği herhangi bir mü’min kadını da (sana helal kıldık.) Mü’minlere eşleri ve sahip oldukları cariyeleri hakkında farz kıldığımız şeyleri elbette bilmekteyiz. Bütün bunlar, sana herhangi bir zorluk olmaması içindir. Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.
http://www.diyanet.gov.tr/kuran/result.asp...amp;Arama=Tamam
sevgili ali
ganimet açıklamasını birde kurandan siz yapın bilelim
saygılar sevgiler