İnegöl Köfte

  • İnegöl Köfte

Malzemeler

1 kg yağsız kıyma,
150 gr. böbrek yağı,
İki baş soğan

İki çay kaşığı karbonat,
İki yemek kaşığı süt tozu,
1 yumurta sarısı

Yapılışı

Kıyma ve böbrek yağı yoğurulacak ve kıyma makinesinde cekilecek. İki baş soğan rendelenecek iki çay kaşığı karbonat ve iki yemek kaşığı süt tozu 1 yumurta sarısı da kıymalı karısıma eklenerek iyice karıştırılarak yoğurulucak ve tekrar kıyma makinesinden geçirilecek. Bu karışım bir gün dinlendirilecek. Daha sonra isteğe bağlı olarak şekil verip ister ızgarada ister fırında pişirilecek.




İnegöl köfte yapımı zor ama lezzeti güzel bir köftedir..tarifteki şekilde asla istenilen köfte elde edilemez.. Bir eksiğide ben belirteyim..rendelenen soğanın suyu süzülerek ilave edilir ve en az 1 gün bbuzdolabında hava almayacak şekilde bir kapta bekletilir ve sonra istenilen şekil verilerek pişirilir..

Yorumu ekleyen: bİn_waad (28 Şub 2020)

Bu tarif yanıltıcı ve açık değil. 1 kg kıyma ne kıyması? Aslında, inegöl köftede 3 çeşit kıyma kullanılır. 5 ölçü dana kaburga sıyrıntısı, 3 ila 3,5 ölçü kuzu boşluk, 1,5 ila 2 ölçü böbrek yağı. Süt tozu ve karbonat doğru. Ancak çay kışığına karbonatı silme değil tepeleme koyacaksınız. Yumurta sarısı ise zorunlu değil. Sarısız da deneyin sonra karar verirsiniz.Makinada tekrardan çekileceği doğru. Şekli makinenin ucuna huni takarak çok daha kolay verirsiniz. Keyfinize göre çok çok az kekik, ilginç bir aroma verir. Dolma kekiği olmasın dikkat. Kekik inegölün orijinalinde yoktur ama çok az koyarsanız beğeneceksiniz. EN ÖNEMLİ NOKTAYI UNUTMUŞ TARİF EDEN: BU ŞEKİLDE YAPTIĞINIZ KÖFTEYİ EN AZ 24 SAAT BUZDOLABININ EN ALTINDA (ÇOK SOĞUK OLMAMASI İÇİN) BEKLETMENİZ ŞARTTIR. AKSİ HALDE KARBONAT TADI KAYBOLMAYACAKTIR VE KÖFTE KENDİNİ TOPLAMAYACAKTIR. YANİ RESTORANDA YEDİĞİNİZ İNEGÖL KÖFTENİN SIRRI İÇİNE KONULAN 3 ÇEŞİT ETTE VE BİR GÜN BEKLETİLMESİNDE. AFİYET OLSUN.

Yorumu ekleyen: Dragot (8 May 2013)


- Yemek Tarifinin Görüntülenme Sayısı -: 60474
Dizin Değiştirmek İçin Listeden Seçiniz

Tarif Gönderenlere Göre Ara-Bul