Muska Böreği

Dileriz bu tarifi beğendiniz, eğer bir sorunuz vars lütfen bize ulaşın. Teşekkürler

Malzemeler

1 kg. yufka
1 çay bardağı sıvı yağ/margarin
1/2 süt
2 yumurta

börek harcı
250 gr. kıyma
2 orta boy soğan
4 adet çarliston biber
maydanoz,tuz,pul biber,karabiber
2 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı

BÖREK HARCI:ince kıyılmış soğan ve yeşil biberi tencereye koyulur, 2 yemek kaşığı yağ ilave edilip biraz kavurulur. Daha sonra kıyma ilave edilir, malzemeler kavrulunca tuz, biber ve karabiber ilave edilir.1 adet büyükboy domates kabuğu soyulup küçük küçük doğrayıp ilave edilir. kısık ateşte pişirilir. bir demet maydanoz incecik kıyılıp ilave edilir.



YUFKA HARCI: Derin bir kaseye süt,yağ ve iki yumurta konularak çırpılır. (bir yumurtanın sarısı ayrı bir kaseye alınır, üzerine sürmek için).



YAPILIŞI:Yufkalar 5 cm. genişliğinde şeritler halinde kesilir.Bir parça alınır, üzerine yufka harcı sürülür. üzerine bir parça daha serilir, tekrar yufka harcı sürülür. şerit halindeki yufkanın bir köşesine bir yemek kaşığı börek harcı konularak üçgen şeklinde sarılır. hafif yağlanmış tepsiye dizilir. üzerine bir kenara ayırdığımız yumurta sarısı sürülür. arzuya göre susam veya çörek otu serpilir. 150 derecelik ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirilir. margarinle yapılırsa sıcak, sıvı yağ ile yapılırsa ılık servis yapılır.(sağlığınız açısından sıvı yağ ile yapmanız iyi olur.)Afiyet olsun.






Bu tarif için şu anda hiç yorum yok. Sağdaki menüden kendi Yorumunuzu ekleyebilirsiniz..


- Yemek Tarifinin Görüntülenme Sayısı -: 23822
Dizin Değiştirmek İçin Listeden Seçiniz

Tarif Gönderenlere Göre Ara-Bul