Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

Mehmet Ali DİM ...

-http://www.yenialanya.com/yazarlar-

Denizolgun ekolü

..: 06.07.2007 :..

Demokrat Parti adayı ve Ulaştırma Eski Bakanı A. Ahmet Denizolgun, iki gün boyunca Alanya?da ?heyecan ve umut fırtınası? estirdi adeta?

Kim ne derse desin, sadece siyaset tarzıyla değil, topluma hitabı ve bakış açısıyla Denizolgun bir ekoldür.

Hamasi nutuklar atmıyor; vatan-millet-Sakarya demeği gibi?

?Tarikat lideri? diye güya ?dinci? damgası vuruyorlar; ezandan, dinden, imandan bahsetmiyor.

AKP ile kavgalı diyorlar; iktidara bel altından vurmuyor; eleştirilerinde kaliteyi ve seviyeyi koruyor.

?İşte yaptıklarım? diyor önce, yapacaklarını anlatırken de kendi vizyonunu, geleceğe ilişkin projeksiyonu ile birleştirerek ?ufuk? açıyor.

Olaylara geniş bir açıyla bakıyor; makro ölçekli plan ve projelerini anlatırken, mikro projelere zum yapıyor.

Örneğin, Alanya?nın yeniden yapılanması ve yeni yapılanmaya başlayan bölgeleri dikkate alındığında, havalimanını bu projenin küçük bir parçası olarak niteliyor.

Kendisini, ?siyasetçi? değil, ?plan ve proje adamı? olarak tanımlıyor.

Dediğim gibi, bu bir ekol?

Denizolgun ekolü?

Örnek o kadar çok ki?

Alanya?nın İL olmasıyla ilgili zarureti dile getirirken, ?Alanya İL olmasın diyenler varmış? Çocuk büyümüş, 20 yaşına gelmiş, koca adam olmuş, askere gidecek, hala daha ?ben büyümedim, 5 yaşındayım? diyor. Bu İL olmasın diyenler galiba bu çocuk kalmak isteyenler? diye anlatıyor.

Ve ?ekol?den bir başka örnek?

Bakanlığı döneminde Alanya?yı sahiplenen Denizolgun?a, son birkaç yıldır Alanya?nın ihtiyaçları listesinde birinci sıraya çıkan havalimanını 9 yıl önce bitirme aşamasına getirdiği sırada, turizmcilerin pek çoğu, ?Bize havalimanı değil, D 400 lazım? diyerek destek vermemişlerdi.

Bugün herkes, turizm sektörü adına, ?öncelikli ihtiyacımız havalimanı? diyorsa, 9 yıl önceki öngörünün sahibi Denizolgun, ?Ben o gün bu Gazipaşa havaalanını açabilmiş olsaydım, bugün uluslararası havalimanı olarak hizmet veriyor olacaktı? demekte haksız mı?

Bize Denizolgun gibi siyaset ve devlet adamları lazım?

Toplumla ve gölgesiyle kavga eden, kendisiyle barışık olmayan, siyaseti kişiler üzerinden yapan, mektep medresenin bile terbiye edemediği; ?çapsız? siyasetçiler gerek değil? ....

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için şimdi oturum açın.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.