Zıplanacak içerik
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Tartışma ve Paylaşımların Merkezi - Türkçe Forum - Turkish Forum / Board / Blog

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Gönderi tarihi:

Başlıktan da anlaşılacağı gibi müzik aletleri beyin üzerinde ne kadar etkili???

Bazı özel çalışların beyinin belirli noktalarını uyardığı ne kadar doğru???

Telli çalgılarla üflemeli ve vurmalı çalgılar farklı merkezlerle mi algılanıyor, farklı merkezleri mi etkiliyor ya da çıkardıkları sesin ne gibi farkları oluyor???

Bunlar üzerinde durmuş olan ya da bildiği kadarıyla yazabilecek olan varsa lütfen sakınmasın, gerçekten bazı şeyler çokça kurcalıyor kafamı...

:zorro:

• 1 yıl sonra...
Gönderi tarihi:

Ben bir piyanist olduğum için piyano çalmanın ( tabi ki gerçek bir piyano ve klasik ya da caz müziğinden bahsediyorum) zeka gelişimi üzerinde önemli etkileri olduğunu kendimden biliyorum. Piyano partisi (notası) çoğunlukla iki farklı anahtara yazılır. Bunları görür görmez okuyup tuşlarla seslendirmek öyle basit bir iş değildir. Bunun için zaten belli bir zeka düzeyiniz olması gerekiyor. Zaman zaman beyninizi iki, hatta üçe bölüp öyle çalmanız gerekiyor. Bu aynı zaman dilimi içinde farklı 'line' lar takip etmek anlamına geliyor. Şöyle bir deneme yapın beynin ikişye bölünmesiyle ilgili. Bildiğiniz bir şiiri sesli olarak hata yapmadan okumaya çalışırken aynı anda klavyenizle bilgisayarınıza farklı bir şeyler yazmaya çalışın. :)

Ritim duygunuzun olmasının yanı sıra, matematik de bilmelisiniz. Tartımları doğru düşünüp seslendirmek deneyim , yetenek ve matematik istiyor. Hele hele bir tempoda alkış tutmaktan bile aciz bir ülkede yaşadığımızı düşününce . Esas önemlisi de 'duyan bir kulak'. Size şunu kendi izlenimlerimden rahatlıkla söyletebilirim ki ülkemizde seneleredir müzisyen, şarkıcı olarak para kazanan birçok insan armoni duymuyor. Bu, allah vergisi olmakla birlikte eğitim de gerektiren bir iş. Son olarak şunu da ilave edeyim. Özellikle de caz piyanistleri birer dahidir. Onlar seslerden binlerce 'voicing' elde eder ve doğaçlama yaparken yarattıkları melodileri bu 'voicing' lerle süslerler. Ne ki dünya popilasyonunun belki de % 90 a varan çoğunluğu üç akorlu kalıplar ve benzerlerinden başkasını algılamaktan yoksundur.

Tam kapsamamakla birlikte voicing kavramını akor olarak çevirebiliriz.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.