Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Son Cem Uzan Vaatleri

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Bir daha saatler geri alınmayacak.

Ergenlik kalkacak

Şehrazat 1 Ytl olacak

Köylüler için hava sıcaklığı 26 dereceyi geçmeyecek

ben bir sözü tekrar hatırlatayım

"Yalan ne kadar büyükse, inananda o kadar çok olur" Adolf Hitler

Gönderi tarihi:

Ergenlik kalkacak

Şehrazat 1 Ytl olacak

Cem Uzan bu işi anlmışa benziyor......

Dilinde cebinde kamiği yokkiiiiiii........

Yinede sallaya sallaya epey bir oy alacak

NE YAZIKKİ.........

Gönderi tarihi:

Ergenlik kalkacak

Şehrazat 1 Ytl olacak

Arkadaşlar Cem Uzan'ın vaadlerini geyiğe alıyorsunuz da, vaadettiği şeyler yapılamaycak şeyler değil.

1. 2002 seçimlerinde Cem Uzan'ın bu tür tek vaadi, "ilköğretimde kitaplar bedava olacak" idi.

O zaman yapılan eleştirileri de hatırlıyorum. Sonra AKP iktidarı bu vaadı çaldı ve uyguladı. Uygulanabilirliğini hepimiz gördük.

2. Cem Uzan mazot 1 ytl olacak diyor. Bu mümkün.

Aşağıdaki tabloya bakınız.

Dünya Benzin 2006 ve Mazot 2005 fiyatları (internetten Avustralya doları cinsinden bulabildim, ama o da iyi, zira 1 Avustralya Doları yaklaşık olarak 1 YTL)

th_76297_petrol2006_122_965lo.jpg th_76991_diesel2005_122_159lo.JPG

Türkiye dünyada birçok ülkeye göre, petrole en az ulaşım masrafıödeyen ülkelerden biri. Buna rağmen dünyadaki en pahalı benzin ve mazot Türkiye'de. Bunun sebebi de aşırı vergiler.

Bu vergiler makul bir düzeye çekildiği zaman mazotun fiyatının 1 YTL'ye gelmesi mümkün.

Mazot fiyatları ekonomide herşeyi etkileyen bir faktördür.

Zira iş makinaları ve ticari araçların (traktör, kamyon, dozer, vinç, tır, vs.) hemen hemen hepsi mazotla çalışmaktadır.

Pahalı mazot, doğrudan fiyatlara yansıtılmaktadır. Bu da gereksiz bir pahalılığa neden olmaktadır.

Öte yandan, Uzanların asıl gelirinin petrol ticareti olduğunu duymuştum. Sanırım işin içyüzü bildiği ve 1 ytl'ye satılsa bile zarar edilmeyeceğini bildiği için mazota baştan beri bu kadar kafayı taktı.

3. Türkiye'deki en büyük sorun işsizliktir. Avare ve aç adamın aklına terör de gelir, kapkaç da, her türlü kanunsuzluk da.

Aklımın erdiği günden bu yana Türkiye'de görebildiğim şey şudur: Yeni iş olanağı yaratan her sektörde Cem Uzan'ın öncülüğü vardır.

Bugün binlerce kişi tv ve radyolarda çalışmaktadır (spiker, muhabir, şarkıcı, türkücü, ışıkçı, kameraman, film yıldızı, film fügüranı, koştümcü, makyajcı vs. vs.). Bugün binlerce kişi cep telefonu işinde çalışmaktadır. (yöneticiler, teknisyenler, kablo/anten çekenler, telefon satanlar-onaranlar, bayiler, vs. vs.).

Bu sektörler elbette dünyadaki teknolojik devrimle birlikte türkiye'ye de gelecekti. Ama ne zaman?

Bir arkadaşımız demiş ki, Cem Uzan bunları Özal'ın oğlu sayesinde yaptı. Özal'ın oğlunu kullanabilecek çok daha zengin ve Özal'a yakın insanlar vardı. Kısacası vizyonları ve cesaretleri yoktu.

4. İmar bankası ve Adabank batmamış, AKP iktidarı tarafından batırılmıştır.

Dünya'da hiçbir banka tüm müşterileri paralarını talep ederse ayakta duramaz. Ne Ziraat Bankası bne Citibank, ne HSBC.

İmar Bankasında tutulan çifte kayıdın cezası verilir. Adam bu ceza kesinlikle idam cezası değildir.

5. Bugüne kadar hiçbir özel şirket baraj yapımı gibi devasa bir işe girişememiştir. Buna da Cem Uzan cesaret etmiştir. Zap Suyuna ve Yeşilırmak'a Baraj yapma teklifi götürmüş, ancak bu izinler kendisine verilmemiştir.

Cem Uzan vizyonu ile yine seçime damgasını vurmuştur.

Bugün mazot tartışması seçimin en önemli vaadi haline gelmiştir.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Arkadaşlar Cem Uzan'ın vaadlerini geyiğe alıyorsunuz da, vaadettiği şeyler yapılamaycak şeyler değil.

1. 2002 seçimlerinde Cem Uzan'ın bu tür tek vaadi, "ilköğretimde kitaplar bedava olacak" idi.

O zaman yapılan eleştirileri de hatırlıyorum. Sonra AKP iktidarı bu vaadı çaldı ve uyguladı. Uygulanabilirliğini hepimiz gördük.

2. Cem Uzan mazot 1 ytl olacak diyor. Bu mümkün.

Aşağıdaki tabloya bakınız.

Dünya Benzin 2006 ve Mazot 2005 fiyatları (internetten Avustralya doları cinsinden bulabildim, ama o da iyi, zira 1 Avustralya Doları yaklaşık olarak 1 YTL)

th_76297_petrol2006_122_965lo.jpg th_76991_diesel2005_122_159lo.JPG

Türkiye dünyada birçok ülkeye göre, petrole en az ulaşım masrafıödeyen ülkelerden biri. Buna rağmen dünyadaki en pahalı benzin ve mazot Türkiye'de. Bunun sebebi de aşırı vergiler.

Bu vergiler makul bir düzeye çekildiği zaman mazotun fiyatının 1 YTL'ye gelmesi mümkün.

Mazot fiyatları ekonomide herşeyi etkileyen bir faktördür.

Zira iş makinaları ve ticari araçların (traktör, kamyon, dozer, vinç, tır, vs.) hemen hemen hepsi mazotla çalışmaktadır.

Pahalı mazot, doğrudan fiyatlara yansıtılmaktadır. Bu da gereksiz bir pahalılığa neden olmaktadır.

Öte yandan, Uzanların asıl gelirinin petrol ticareti olduğunu duymuştum. Sanırım işin içyüzü bildiği ve 1 ytl'ye satılsa bile zarar edilmeyeceğini bildiği için mazota baştan beri bu kadar kafayı taktı.

3. Türkiye'deki en büyük sorun işsizliktir. Avare ve aç adamın aklına terör de gelir, kapkaç da, her türlü kanunsuzluk da.

Aklımın erdiği günden bu yana Türkiye'de görebildiğim şey şudur: Yeni iş olanağı yaratan her sektörde Cem Uzan'ın öncülüğü vardır.

Bugün binlerce kişi tv ve radyolarda çalışmaktadır (spiker, muhabir, şarkıcı, türkücü, ışıkçı, kameraman, film yıldızı, film fügüranı, koştümcü, makyajcı vs. vs.). Bugün binlerce kişi cep telefonu işinde çalışmaktadır. (yöneticiler, teknisyenler, kablo/anten çekenler, telefon satanlar-onaranlar, bayiler, vs. vs.).

Bu sektörler elbette dünyadaki teknolojik devrimle birlikte türkiye'ye de gelecekti. Ama ne zaman?

Bir arkadaşımız demiş ki, Cem Uzan bunları Özal'ın oğlu sayesinde yaptı. Özal'ın oğlunu kullanabilecek çok daha zengin ve Özal'a yakın insanlar vardı. Kısacası vizyonları ve cesaretleri yoktu.

4. İmar bankası ve Adabank batmamış, AKP iktidarı tarafından batırılmıştır.

Dünya'da hiçbir banka tüm müşterileri paralarını talep ederse ayakta duramaz. Ne Ziraat Bankası bne Citibank, ne HSBC.

İmar Bankasında tutulan çifte kayıdın cezası verilir. Adam bu ceza kesinlikle idam cezası değildir.

5. Bugüne kadar hiçbir özel şirket baraj yapımı gibi devasa bir işe girişememiştir. Buna da Cem Uzan cesaret etmiştir. Zap Suyuna ve Yeşilırmak'a Baraj yapma teklifi götürmüş, ancak bu izinler kendisine verilmemiştir.

Saygılar.

1) Uygulandı, çok güzel, tamam...

2)Arkadaşım bırak şimdi tabloyu; kabotaj sınırları içinde denizciler mazotu zaten 1 ytl den alıyomuş, ben de AKP'nin seçim turlarında duydum bunu; bundan bahseden yok, gerisini yine gerçekçi bir şekilde açıklıyor adamlar:Mazot her yerde 1 ytl olsa nasıl kaldırılacak bu???Ülkem daha krizi atlatma evresindeyken böyle hayalci bir girişim mi olacak???

3)Yahu lütfen yapmayın bunu; şu an gelişmiş ülkeler de işsizliği konuşurken Türkiye'de daha ne kadar teşkilatlandığı su götürür bir oluşum mu halledecek bu sorunu???

4)Kanıt lütfen!!!

5)EEE, hangi parayla yaptı onları; bir de bu var şimdi???

Ve ben ekleme yapayım şimdi: Cem Uzan seçim öncesi kaç Güneydoğu ya da Doğuanadolu iline gitti; gitmeyi düşünüyor???

Cem Uzan mazotu düşündüğü kadar Kürt halkını düşünüyor mu???

Teşkilatlanma ne durumda???

:zorro:

Gönderi tarihi:

Böyle bir ******** ne yazıkki hatırı sayılır bir oy çıkacak......

Artık halkın takdiri, demekten başka çaremiz yok...........

Gönderi tarihi:

Ergenlik kalkacak

Şehrazat 1 Ytl olacak

Şaka bir tarafa arkadaşlar bu vaadlere inananlar oldukça çok. Tahminimce %6-7 civarı oy alacak. Belki bu kadar oy alamazdı ama son zamanlarda cem uzanın olmayacak vaadlerini değer partiler kullanmaya başlalası baya oy topladığı görüşündeyim. ha bir şey unutmuşsun... hamilelik üç aya inecek :lol:

Gönderi tarihi:
"Barajı aştık ! Fındık 8 YTL olacak" diyor.

Anlamadığım şu, fındığı daha kazık bi fiyatla alacağız demek ki. Fındıkseverlere, tüketicilere müjdeler olsun, babanız yine yumurtladı.

Sen hergün fındık mı yiyorsun birader?

Ama fındık üreticisinin tek geliri o.

Çocuğu da onun parasıyla okuyacak, hastaneye de o parayla gidecek, ihtiyaçlarını da o parayla yapacak.

Sen fındığa verilecek 8 ytl den şikayet ediyorsun, AKP iktidarı doğrudan gelir desteği adı altında toprak sahiplerini üretmemeye teşvik edip para dağıtıyor.

Üretmeme değil, üretme karşılığı para verilmesi lazım insanlara.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Sen hergün fındık mı yiyorsun birader?

Ama fındık üreticisinin tek geliri o.

Çocuğu da onun parasıyla okuyacak, hastaneye de o parayla gidecek, ihtiyaçlarını da o parayla yapacak.

Sen fındığa verilecek 8 ytl den şikayet ediyorsun, AKP iktidarı doğrudan gelir desteği adı altında toprak sahiplerini üretmemeye teşvik edip para dağıtıyor.

Üretmeme değil, üretme karşılığı para verilmesi lazım insanlara.

Saygılar.

Mantık çalıştırmak için hergün fındık yemem gerekmez birader.

Bugün ben yemem Ahmet yer, yarın Osman yemez Mehmet yer, ben bi daha yerim filan. Kısacası kendimle alakalı değil benim söylediğim. Adamın hedefi fındık tüketicisi. Reklamasyonda eksiklik var, kaynağını da söylerse inanırız. Bol keseden yumurtlarsa, gıdıklarız.

Gönderi tarihi:

.

.

.

Saygılar.

dostum iyide hangi kadroyla, hangi ekiple yapacak.

Kendisi desen, dev şirketlerini batırıp, zararınıda devletin üstüne yükleyen bir adam.

Partisinde hangi dirayette uzmanlar var, ekibi kim?. Hani programı.

Kağıt üstünde, zamanda yolculuk yapmakta mümkün.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.