Gönderi tarihi: 29 Haziran , 2007 18 yıl bu şekildeki küçük dikdörtgenin kenarları 6 ve 3 cm. dir karenin alanını bulun tabi açıklamasıyla lütfen
Gönderi tarihi: 29 Haziran , 2007 18 yıl resim ekleyemedim. Ancak şöyle izah edeyim. çemberin merkezinden dikdörtgenin çemberi kestiği noktaya ve karenin üst kenarının orta noktasına birer doğru çiziyoruz. ilk doğrudan ikinci doğruya bir dik iniyoruz. kenarlaı a, a+3 , a+6 olan bir dik üçgen elde ediyoruz. pisagordan a=9 r=15 karenin kenarı = 30 Alan = 900
Gönderi tarihi: 29 Haziran , 2007 18 yıl Yazar resim ekleyemedim. Ancak şöyle izah edeyim.çemberin merkezinden dikdörtgenin çemberi kestiği noktaya ve karenin üst kenarının orta noktasına birer doğru çiziyoruz. ilk doğrudan ikinci doğruya bir dik iniyoruz. kenarlaı a, a+3 , a+6 olan bir dik üçgen elde ediyoruz. pisagordan a=9 r=15 karenin kenarı = 30 Alan = 900 doğru cevap, tabrikler
Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2007 18 yıl devrimkaratas ben de tebrik ediyorum belki anlamayan arkadaşlar olur diye üşenmedim resmini çizdim
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.