Φ nobody Gönderi tarihi: 26 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 26 Haziran , 2007 bir heykeltraş mısır pramitlerinin camdan bir modelini yapmış. yüksekliği 1 metre olmuş eserini bir sergiye davet etmişler o ise "bu çok küçük, orada komik durur" diyerek yoğunluğu camın sekizde biri olan bir malzemeden daha büyük bir piramit yapmış bi de tartmış ki ne görsün iki piramidin ağırlığı aynı olmuş... soru: yeni piramidin yüksekliği kaç metre olmuş? Alıntı
Φ diğer ben Gönderi tarihi: 26 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 26 Haziran , 2007 Taban alanlarının eşit olduğunu düşünürsek 8 metre olur Alıntı
Φ nobody Gönderi tarihi: 26 Haziran , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 26 Haziran , 2007 Taban alanlarının eşit olduğunu düşünürsek 8 metre olur soruda belirtmemişim ama piramit en/boy/yükseklik oranı değiştirilmeden büyütülecek yoksa minareye döner Alıntı
Φ devrimkaratas Gönderi tarihi: 27 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 27 Haziran , 2007 2 metre. h x A = V h1 = V/A h2 = 8V / 4A h2 = 2h desem.......... Alıntı
Φ nobody Gönderi tarihi: 27 Haziran , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 27 Haziran , 2007 2 metre. h x A = V h1 = V/A h2 = 8V / 4A h2 = 2h desem.......... sonuç doğru tebrikler ama yolunu tam anlayamadım yükseklikxtaban alanı=hacim diyorsan h2 de taban alanın 4 katına çıktığını nasıl bildin? Alıntı
Φ devrimkaratas Gönderi tarihi: 28 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 28 Haziran , 2007 sonuç doğru tebrikler ama yolunu tam anlayamadım yükseklikxtaban alanı=hacim diyorsan h2 de taban alanın 4 katına çıktığını nasıl bildin? matematiksel refleksle yapınca onu kaçırmışım haklısın:) V2 / V1 = 8 h2 / h1 = t A2 / A1 = t^2 V2 = 8 V1 h2xA2 = 8h1A1 h2 yerine t h1 A2 yerine t^2 A2 koyarsak h1xA1xt^3 = 8xh1xA1 t^3=8 ve t=2 h2=txh1 ise h2=2 metre Alıntı
Φ nobody Gönderi tarihi: 28 Haziran , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 28 Haziran , 2007 matematiksel refleksle yapınca onu kaçırmışım haklısın:)V2 / V1 = 8 h2 / h1 = t A2 / A1 = t^2 şimdi olmuş, tebrikler tekrar.. yukarıda A2/A1 =t^2 derken kurduğun mantık: uzunluk (tek boyut) x oranında artarsa alan (iki boyut) x^2 oranında artar bu doğru ve devamını getirirsek: hacim (üç boyut) x^3 oranında artar x^3=8 ise x=2 diye kısaca da çözülebilir. Alıntı
Φ nazifyetim Gönderi tarihi: 23 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 23 Eylül , 2007 abi n'aptınız siz. isterseniz biz ilkokul nezunları bu siteye girmeyelim. biraz daha kolayı yokmuydu soruların. paylaşım için tşk Alıntı
Φ nobody Gönderi tarihi: 25 Eylül , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 25 Eylül , 2007 abi n'aptınız siz. isterseniz biz ilkokul nezunları bu siteye girmeyelim. biraz daha kolayı yokmuydu soruların. paylaşım için tşk bunu soru olarak değil de bir anı olarak anlatırsam daha ilgi çekici olabilir belki: Ben NewYork'tayken:), bir arkadaş grubuyla; grupta çok hoş bir kız vardı, ama bana yüz vermeyeceğini düşündüğümden uzak durmak zorunda kalıyordum... Bir gün Özgürlük anıtına bakarak "bunun ağırlığı ne kadardır acaba?" dedi, hemen ardından "ama zaten imkansız bunu tartmak" diya ekledi. Benin kafamda bir ampul yandı ve "ben bunun ağırlığını hesaplayabilirim, istersen bahse girelim" dedim. "Nesine" dedi, "benimle bir kez çıkmayı kabul edeceksin, kaybedersem de dönüş uçak biletin benden" dedim, kabul etti. Yakındaki gazete büfesinde satılan Öz.anıtı maketinden aldım, "New York for tourists" adlı tanıtıcı kitabı karıştırıp anıtın yüksekliğinin x metre olduğunu öğrendim. Maketi yakındaki markette tarttırdım, y gram çıktı. Boyunu ölçtüm z cm. idi. Ve hasaba başladım: Anıtın yüksekliği maketin yüksekliğinin -diyelim ki- 1000 katı çıktı. Maketin ağırlığı 0.05 kg. sa anıtın ağırlığı 0.05 in 1000 x 1000 x 1000 katıdır. (maket anıtın yapıldığı malzemeden yapılmış) Çünkü bir cismin tek boyutu (boyu-eni vs.) N katına çıkarsa alanı N x N katına, hacmi N x N x N katına çıkar, ağırlık da hacimle orantılı olduğundan ağırlığı da aynı oranda artar. Sonuç; bahsi kazanıp New York'dan duble anılarla dönmek:) (not: bu satırları eşim okursa: hepsi hayal, yemin ederim!!!) Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.