Φ çeçilya Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2007 Merhaba sevgili yardımsever dostlar Benim bi dayım var.Yaklaşık 50 milyar borcu var bu borcu yüzünden çıkmaza girmiş durumda,hatta intihar etmeyi,organlarını satmayı bile düşünüyor.Hatta yoksulluk yüzünden oğlu eylül ayında kendini astı, yani intihar etti.yapacak hiç bişey yok.Lütfen bu insana yardım elinizi uzatın.Elimden bu mesajı yazmaktan başka bişey gelmiyor.Eğer imkanım olsaydı, durumum iyi olsaydı bu mesajı yazmazdım.Dayım ve dayım gibilere yardım elini uzatırdım.Hepinizin gönlüne yüreğine sağlık. Alıntı
Φ zeynep1965ist Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2007 Merhaba sevgili yardımsever dostlarBenim bi dayım var.Yaklaşık 50 milyar borcu var bu borcu yüzünden çıkmaza girmiş durumda,hatta intihar etmeyi,organlarını satmayı bile düşünüyor.Hatta yoksulluk yüzünden oğlu eylül ayında kendini astı, yani intihar etti.yapacak hiç bişey yok.Lütfen bu insana yardım elinizi uzatın.Elimden bu mesajı yazmaktan başka bişey gelmiyor.Eğer imkanım olsaydı, durumum iyi olsaydı bu mesajı yazmazdım.Dayım ve dayım gibilere yardım elini uzatırdım.Hepinizin gönlüne yüreğine sağlık. Yoksulluk içinde neye güvenip de 50 milyar borç yapıyor. BİR TECRÜBE YAŞAMIŞ BU ONA DERS OLMALIYDI. MÜCADELE ETMEDEN EKMEK KAZANILMIYOR. AİLENİZDEN DURUMU İYİ OLAN BİRİ BANKADAN KREDİ ÇEKİP BORCUNU ÖDEYEBİLİR. AMA KAÇIMIZIN AİLESİ BÖYLE BİR FEDEKARLIK YAPAR BORÇ BU İNSANI BATAĞA SÜRÜKLÜYOR UMARIM SÖZEDİLEN PARAYI BULURSUNUZ. AMA BÖYLE MSJLARI HALKA İNANDIRMAK DA ZOR. DENİZ FENERİ GİBİ KURULUŞLARA BAŞVURUN DERİM. ONLAR YERİNDE İNCELEME YAPTIKTAN SONRA YARDIM ELİNİ UZATIRLAR. Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2007 Merhaba sevgili yardımsever dostlarBenim bi dayım var.Yaklaşık 50 milyar borcu var bu borcu yüzünden çıkmaza girmiş durumda,hatta intihar etmeyi,organlarını satmayı bile düşünüyor.Hatta yoksulluk yüzünden oğlu eylül ayında kendini astı, yani intihar etti.yapacak hiç bişey yok.Lütfen bu insana yardım elinizi uzatın.Elimden bu mesajı yazmaktan başka bişey gelmiyor.Eğer imkanım olsaydı, durumum iyi olsaydı bu mesajı yazmazdım.Dayım ve dayım gibilere yardım elini uzatırdım.Hepinizin gönlüne yüreğine sağlık. Lütfen yazdıklarım yanlış anlaşılmasın..Dayınız öyle veya böyle 50.000 YTL borçlanmış.Bu borçlanmayı nasıl yapmış,bunu da öğrenseydik daha net bir cevap yazabilirdim ama yazmamışsınız..Aslında lafı çok uzatmaya gerek yok,ben buraya gelir ama ileti yazmam,maksadım kimlerin yardıma ihtiyacı olduğunu görmek,yapabileceğimiz birşeylerin olup olmadığını tespit etmek,yapılan yardımları görüp ''İyi insanların varlığıyla'' ümitlenmektir.. ZAmnan zaman art niyetli insanlar bu iyi niyeti kullanma çabasına girer,ama emin olun çok çabuk farkedilerek dışlanırlar..Dayınızın belki gerçekten yardıma ihtiyacı vardır ama burada yapılan yardım kişiye özel yadım değildir.Bunu farketmemiş olmanız,ne kadar ilgili!! olduğunuzu gösterir..Hasta çocuğuna ameliyat parası denkleştirmeye çalışana bile kuşkuyla yaklaştığımız şu zamanda,size kuşkuyla yaklaşmamızı mazur görürsünüz umarım.. Eğer bir art niyet içersindeyseniz lütfen buradaki yardımsever arkadaşlarımın şevkine zarar vermeden yaptığınızdan vazgeçin.Yok gerçekten dediğiniz gibiyse dayınıza sabır dilerim.50.000 YTL gelir veya gelmez,bu çok önemli değil,ama oğlu geri gelmeyecek..Asıl destek görmesi gereken konu bence bu ve bunu yapabilecek olan bizlerden çok siz akrabaları olmalı.. Saygılar.. Alıntı
Φ çeçilya Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2007 Lütfen yazdıklarım yanlış anlaşılmasın..Dayınız öyle veya böyle 50.000 YTL borçlanmış.Bu borçlanmayı nasıl yapmış,bunu da öğrenseydik daha net bir cevap yazabilirdim ama yazmamışsınız..Aslında lafı çok uzatmaya gerek yok,ben buraya gelir ama ileti yazmam,maksadım kimlerin yardıma ihtiyacı olduğunu görmek,yapabileceğimiz birşeylerin olup olmadığını tespit etmek,yapılan yardımları görüp ''İyi insanların varlığıyla'' ümitlenmektir..ZAmnan zaman art niyetli insanlar bu iyi niyeti kullanma çabasına girer,ama emin olun çok çabuk farkedilerek dışlanırlar..Dayınızın belki gerçekten yardıma ihtiyacı vardır ama burada yapılan yardım kişiye özel yadım değildir.Bunu farketmemiş olmanız,ne kadar ilgili!! olduğunuzu gösterir..Hasta çocuğuna ameliyat parası denkleştirmeye çalışana bile kuşkuyla yaklaştığımız şu zamanda,size kuşkuyla yaklaşmamızı mazur görürsünüz umarım.. Eğer bir art niyet içersindeyseniz lütfen buradaki yardımsever arkadaşlarımın şevkine zarar vermeden yaptığınızdan vazgeçin.Yok gerçekten dediğiniz gibiyse dayınıza sabır dilerim.50.000 YTL gelir veya gelmez,bu çok önemli değil,ama oğlu geri gelmeyecek..Asıl destek görmesi gereken konu bence bu ve bunu yapabilecek olan bizlerden çok siz akrabaları olmalı.. Saygılar. Sevgili arkadaşım öncelikle ilginize çok teşekkür ederim; Dayımın borçlanmasının sebebi,k.maraş ta küçük bir dükkanı vardı iyi veya kötü geçinip gidiyordu.Oğlu intihar edince psikolojik bunalıma girdi akabinde mal verdiği kişiler tarafından dolandırılınca o açığı kapatamadı ve tamamiyle iflas etti.Sıfırı tüketti. İçki veya kumar alışkanlığımı vardı acaba diyede düşüne bilirsiniz,kesinlikle yoktur beş vakit namazında niyazında bi insandır kendisi.Benim ismim mehtap,ben istanbulda yaşıyorum dayımda şu anda bizde kalıyor.Elimden gelen tek şey böyle taleblere baş vurabilmek.Başka elimden hiçbir şey gelmiyor.Çünkü bende kasım ayında kardeşimi kaybettim ve bizimde ekonomik durumumuz pek iç açıcı sayılmaz ama sağolsun bize patronum destek veriyor.Yoksa bende bundan iki ay öncesine kadar 450 ytl maaşla ev geçindiriyordum.Yanlış anlaşılmasın ben bunları kendimi acındırmak için yazmıyorum çok şükür sağlığım yerinde çalışıyorum aç kalmıyorum zaten fazlasındada gözüm yok.Art niyete gelince kesinlikle hiç bir art niyetim yok bunun için ölmüş kardeşimin üzerine yemin edebilirim.Eğer istanbulda yaşıyorsanız sizi evimede davet edebilirim buyrun gelin ve herşeyi gözlerinizle görün.Her şeye açığım çünkü insanların iyi niyetini suistimal edebilecek kadar kötü bi insan değilim. Aksine eğer yardım edebileceğim konular olursa maddi olmasada manevi destek için bende sizlere sonuna kadar yardıma hazırım. Saygılarımla Alıntı
Φ zeynep1965ist Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2007 Sevgili arkadaşım öncelikle ilginize çok teşekkür ederim;Dayımın borçlanmasının sebebi,k.maraş ta küçük bir dükkanı vardı iyi veya kötü geçinip gidiyordu.Oğlu intihar edince psikolojik bunalıma girdi akabinde mal verdiği kişiler tarafından dolandırılınca o açığı kapatamadı ve tamamiyle iflas etti.Sıfırı tüketti. İçki veya kumar alışkanlığımı vardı acaba diyede düşüne bilirsiniz,kesinlikle yoktur beş vakit namazında niyazında bi insandır kendisi.Benim ismim mehtap,ben istanbulda yaşıyorum dayımda şu anda bizde kalıyor.Elimden gelen tek şey böyle taleblere baş vurabilmek.Başka elimden hiçbir şey gelmiyor.Çünkü bende kasım ayında kardeşimi kaybettim ve bizimde ekonomik durumumuz pek iç açıcı sayılmaz ama sağolsun bize patronum destek veriyor.Yoksa bende bundan iki ay öncesine kadar 450 ytl maaşla ev geçindiriyordum.Yanlış anlaşılmasın ben bunları kendimi acındırmak için yazmıyorum çok şükür sağlığım yerinde çalışıyorum aç kalmıyorum zaten fazlasındada gözüm yok.Art niyete gelince kesinlikle hiç bir art niyetim yok bunun için ölmüş kardeşimin üzerine yemin edebilirim.Eğer istanbulda yaşıyorsanız sizi evimede davet edebilirim buyrun gelin ve herşeyi gözlerinizle görün.Her şeye açığım çünkü insanların iyi niyetini suistimal edebilecek kadar kötü bi insan değilim. Aksine eğer yardım edebileceğim konular olursa maddi olmasada manevi destek için bende sizlere sonuna kadar yardıma hazırım. Saygılarımla Yoksulluk deyince içim burkuluyor. Adaletsiz olan dünyada keşke insanlar ellerindeki fazlalığı eğlencede, har vurup harman savuracağına olgun insan örneği gösterip tüm mertliğini sergileyebilselerdi. O zaman işte dünya dengeleri kurulur mutsuz olan insanların bir nebze de olsa yaralarına merhem olurdu. Biçare insanlar her dem karşımıza gelebilir. Psikolojik buhran altında olan bu insanlara yardım elini uzatmak mümkün olsaydı insanları topluma kazandırmak adına hayırlı işlere vesile olunurdu. Hele ki bu ağırlık altında yaşanan can kayıpları. Onlar için kurtuluş mu yoksa hayat mücadelisine yenik mi düşmektir asolan. Yoksulluğu yaşamış bir insan olarak nelerden geri kaldığımızı, nerden geldiğimizi, paranın kıymetini, idare etmenin yükümlülüğünü çok iyi anlıyoruz. Bir tarafta kırılan tabaklar savrulan dolarlar, diğer tarafta yoksullukla can çekişen bir kesim. Bu dünya kalıcı olmadığına göre kimse giderken yanında ziynet eşyası götürmediğine göre daha ne duruyorsunuz. Uzanan yardım ellerine bir mum da siz dikin. Göreceksiniz ki dünyanız daha aydınlık, daha ferah, daha içaçıcı. Aydınlık bir dünya için tüm insanlar elele, gönül gönüle, yürek yüreğe kenetlenmesi dileklerimle. Alıntı
Φ çeçilya Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2007 Yoksulluk deyince içim burkuluyor. Adaletsiz olan dünyada keşke insanlar ellerindeki fazlalığı eğlencede, har vurup harman savuracağına olgun insan örneği gösterip tüm mertliğini sergileyebilselerdi. O zaman işte dünya dengeleri kurulur mutsuz olan insanların bir nebze de olsa yaralarına merhem olurdu. Biçare insanlar her dem karşımıza gelebilir. Psikolojik buhran altında olan bu insanlara yardım elini uzatmak mümkün olsaydı insanları topluma kazandırmak adına hayırlı işlere vesile olunurdu. Hele ki bu ağırlık altında yaşanan can kayıpları. Onlar için kurtuluş mu yoksa hayat mücadelisine yenik mi düşmektir asolan. Yoksulluğu yaşamış bir insan olarak nelerden geri kaldığımızı, nerden geldiğimizi, paranın kıymetini, idare etmenin yükümlülüğünü çok iyi anlıyoruz. Bir tarafta kırılan tabaklar savrulan dolarlar, diğer tarafta yoksullukla can çekişen bir kesim. Bu dünya kalıcı olmadığına göre kimse giderken yanında ziynet eşyası götürmediğine göre daha ne duruyorsunuz. Uzanan yardım ellerine bir mum da siz dikin. Göreceksiniz ki dünyanız daha aydınlık, daha ferah, daha içaçıcı. Aydınlık bir dünya için tüm insanlar elele, gönül gönüle, yürek yüreğe kenetlenmesi dileklerimle. Sevgil,i zeynep arkadaşım Öncelikle böyle güzel bi gönüle sahip olduğun için sana sonsuz teşekkürü bir borç bilirim.Söylediklerinde tamamen haklısın.Keşke bütün herkes senin kadar duyarlı olabilse.Ama bu ülkede iyi niyeti suistimal eden o kadar çok aç gözlü insanlar varki.Bi,zler doğrularıda yazsak hiç kimse bize inanmıyor.İnsanlar bir gecede milyonlarca doları eğlencede harcarlar ama bir yoksul bir ekmek istediğinde ona .......... bakarlar.Ama bilmezlerki o bir gecede harcadıkları para belkide bir değil birkaç insanın hayatını kurtaracak.Umarım senin o güzel yüreğinin sesini taşlaşmış yürekler duyarda,birazcık yumuşar. saygılar Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.