Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2007 18 yıl Şanslarının olmadığını söyleyen çok kişi görmüşsünüzdür. Belki siz de böyle düşünüyorsunuz. Aslında ben de çok kere şanssız olmamdan yakınmışımdır. Ama ‘şans’ kavramı yerine ‘ihtimal’ kavramını kullanınca içim rahatladı. Tavla oynadığımı düşünün.Rakibimi kıstırmışım. 6-6 atarsa kurtulacak,üstelik oyunu da alacak. Ve 6-6 atıyor. Eskiden ‘ne şanslı adam’ derdim. Şimdi ise ‘ 6-6 atma ihtimali 1/36 idi.Bu 36 ihtimalden birisi gerçekleşti’ diyorum. Maçlarda da aynı sözü kullanırız. A takımının bir futbolcusu B takımının kalesine topu şutluyor.Top direkten dönüyor. A takımı şanslarının olmadığını,B takımı şanslı olduklarını düşünecektir. Burada da top ya gol olacak, ya da direğe çarpacaktı. Yani 2 ihtimalden birisi gerçekleşmiştir. Umut ettiğiniz bir olay gerçekleşmezse şansınıza küsmeyin. Gerçekleşme ihtimali zaten azdı,diye düşünün. Şair Eşref bir olaydan sonra bakın ne demiş: Kör kader saikımız oldukça Atlı girsek hana harlı çıkarız Bizde oldukça bu baht-ı nasaz Hızr’ı görsek te zararlı çıkarız. --- saik:götüren har:eşek baht-nasaz:uygunsuz talih Hızr:Hızır Peygamber
Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2007 18 yıl sedat sencan ilk paylasimin icin tesekkür etmek istiyorum.. yazini demin okudugum da aklima buna benzer bir baska "hikaye" geldi..cevire bildigim kadari ile cevirmeye calisacagim..cümle hatalari olabilir.. evime gidecek olan tren, saat 9 da kalkacakti bekleme salonun da tek basima otururken yasli bir adam ayni amacla yanima gelip bir zar oyununa davet etti. ona dedimki: Ben hic oynamam disarida kar yagiyor, bir tren sesi ardindan dedigi cümle: Bu oyun senin oyunun zarlar senin hayatin hickimse bilemez zarlarin nasil düsecegini hicbirsey tesadüfen olmuyor bu hayata ne atiysam (re) yasli adam daha yüksek atiyordu ben üc kere alti, kendisi on dokuz kendimi iyice oyuna kaptirmisdim ki beklemekte oldugum, treni kacirdim hickimse bilemez zarlarin nasil düsecegini hicbirsey tesadüfen olmuyor bu hayata bir ses alarm, bir isik kirmizi tren rayindan cikmis, on ölü insan yasli adam kaybolmusdu elimde kalan tek zarlar o an analdim yasli adamin ne demek istedigini bu oyun senin oyunun, zarlar senin hayatin Juliane Werding (Lyric) saygilar
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.