Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 1 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 1 Mayıs , 2007 Yine ucu açık tartışmalara meydan vermeyecek bir başlık; iki gün sonra unutulup gidecek belki; okuyanlar bir seferde sezebilmeli anlatılanı ve yüzünde artık o tebessüm olmalı... Tebessüm diyorum, komedi karşısında değil, illa komik bir şeyler gerekmiyor; üzerinde duracağım samimi kavram yeterlidir aslında bunun için ve sonucunda insana çok şeyler hissettirir; insan gülerken düşünemez ama insan tebessümle olgunlaşabilir; o sakin duruş esnasında içerde ne bilgiler harmanlanmaktadır belki de... Sevgi istemektir; böyle anlatılır; bir de günümüzün "çağdaş" standartlarıyla bakarsak doğrudan cinsellikle ve dünyevi daha bir çok şeyle alakalandırılır... Benim burada anlatmaya çalışacağım sevgi daha çok yaşama ve yaşamda olana; yaşamı var edene duyulan sevgi olacaktır... Çok şey bilemem; alim değilim ama şu karmaşık ortamda gönlümden geldiğince kirlenen yazıların üzerine gül suyu atmaya çalışacağım... Huzur verici bir ortam; büyüleyici manzara; ya da sadece yol kenarındaki çiçek; sevgi duyarız bunlara karşı; nedendir??? Bir düşünelim insan nelerin altında kalmak zorunda; bir düşünelim insan nelere katlanmak zorunda ve sonra bakalım çok güzel bir doğa manzarasına ya da yavrusuyla gezen bir hayvana; karşımızdaki artık bizi maddeden sıyırıp uçma dercesine doğru götüren bambaşka bir şey oluverir; hayaller mi dersiniz, sadece yerinde kalıp her şeyi boş saymak mı yoksa bir anlığına başka boyutlarda bulunmak mı;öylece bakakalmak mı; ne derseniz deyin... İnsan bu güzellikler karşısında durup bakmaya başlayınca düşünür; düşünür ve hisseder; gözlemler; öğrenir, duymaya başlar; daha net alır artık o havayı; sever... Sevgiyi gözlemler; öğrenir; hisseder; ona yaklaşır, olmaz demeyin olur.Bu hayatta sıkıcı olanlar ne kadar çoksa rahatlatıcı olanlar da o kadar çoktur.Bize sevgiyi hatırlatır her şey.Çünkü sevgi denge sağlar, sevgi bütünleştirir, sevgi gerçektir; gerçeğin bir parçasından başka bir şey değildir... Bu yüzden kimine göre sevgi düzenin içindedir her şeyiyle; kimine göre üst olan bir kavramdır; kimine göre ulaşılması gerekendir; kimine göre de sadece içimizde olandır... Bence sevgi Allah'ı bilebilme; hissedebilme arayışıdır; Ona layık olabilme isteğidir; Onda gelen her şeyi anlayabilme çabasıdır... Sizlerce bir başka tanımı da vardır sevginin ama söyleyebilir mi bir kişi bu tanımının kötü olduğunu??? Sevgi hepimizin ortak yönüdür!!! Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 1 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 1 Mayıs , 2007 Sevgi nasıl ki insanların ortak noktasıysa, varlığın en temel gereksinimidir. Her şeyi sevmeli. İster yaradandan ötürü yaratılanı, İster varlığından ötürü var olanı... Ortak payda Sevgi... Yunus Emre'den bir kaç nükte: "Ben gelmedim dava için, benim işim sevgi işi. Dost’un evi gönüldendir, gönüller yapmaya geldim. " "Gönül mü yeğ Kabe’mi yeğ eyit bana ey aklı eren, Gönül yeğdürür zira ki gönüldedir Dost durağı. " "Bir kez gönül yıktın ise bu kıldığın namaz değil, Yetmiş iki millet dahi elin yüzün yumaz değil. " "Aşk imamdır bize, gönül cemaat, dost yüzü kıbledir daimdür salat... Dost yüzün göricek yağmalandı onun için kapıda kaldı salat. " Yunus Emre'nin hayranıyımdır. Hatta diyebilirim ki beni bugün ben yapan kişidir kendisi, ki ne kadar iyi bir adamım aslında bunu pek bilemem. Ama sözlerine öykünmeye çalışıyorum. Herkesi sevmek lazım, her şeyi... İnsan Sevgisi, Yunus için İbadetten de üstündür. Sevgi en büyük ibadettir ve insanın sahip olduğu ve olabileceği en muhteşem şeydir. Ömrün bir saniyesinden sevmekten vazgeçmek, insan için asıl cehennemdir, ve dahi sevilmemek. Sevmek ve sevilmek ise yaşanılabilecek en güzel Cennettir. Ölmeden ölmek, gerçekten sevebilmekten geçer. O zaman ne cehennemin anlamı kalır ki korkasın, Ne cennet "cennet" kalır gözünde... İnsanları sevmek güzel... Kaynağını nereden aldığını bilemem sevginin. Ya da nereden alması gerektiğini... Belki dininiz size emrediyor diye seviyorsunuzdur, Belki sevmeniz gerektiğine inandığınız için. Ama Yunus Emre, "Varlık" Sevgi'yi hakettiği için seviyordu. Bende öyle... Saygılarımla... Alıntı
Φ swim Gönderi tarihi: 1 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 1 Mayıs , 2007 yaradandan ötürü yaratılanı Sayın boşig, Biz inkarcılara Hz.Ademden gelen kardeşimiz deriz.Sizleride severiz ve gecenin 2:00 lerine kadarda uykusuz kalmamızı ibadet sayarız.Bir kişiyi ebedi sevgiye ulaştırabilmek için. Yunus Emre sevgisi size gerçeği göstermesi dileğiyle saygılar... Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 2 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 2 Mayıs , 2007 Yunus Emre sevgisi size gerçeği göstermesi dileğiyle saygılar... Yunus Emre sevgisi, sevgili boşig'e gerçeği göstermiş zaten, darısı inançlı arkadaşlarıon başına. Yunus Emre, Mevlana gibi insanların düşünce ve etik düzeyine ulaşmak, dinler ötesi bir konuma geçmektir. Saygılar. Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 2 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 2 Mayıs , 2007 Sayın boşig,Biz inkarcılara Hz.Ademden gelen kardeşimiz deriz.Sizleride severiz ve gecenin 2:00 lerine kadarda uykusuz kalmamızı ibadet sayarız.Bir kişiyi ebedi sevgiye ulaştırabilmek için. Yunus Emre sevgisi size gerçeği göstermesi dileğiyle saygılar... Sayın swim; Beni hangi kategoriye koydunuz bilmiyorum lakin foruma girdiğim ilk günden itibaren ve dahi gerçek hayatta da tek bir takıntım/saplantım vardır, kendi iradem dışında bir guruba dahil edilmem... Gerçi kendim bizzatta hiç bir guruba dahil olmam... O yüzden "İnkarcılar/Sizler" nitelemenizi benimsemiyor ve kabul etmiyorum. Alakanız için çok sağolun, ben kendi yolumu çiziyorum... Yunus Emre sevgisi, sevgili boşig'e gerçeği göstermiş zaten, darısı inançlı arkadaşlarıon başına.Yunus Emre, Mevlana gibi insanların düşünce ve etik düzeyine ulaşmak, dinler ötesi bir konuma geçmektir. Saygılar. Sayın BrainSlapper; Sizinle her ne kadar o insanların inançlarının neliği konusunda pek anlamaşamasakta, İtiraf etmeliyim ki söylediğiniz şeyde sonuna kadar haklısınız. O kimselerin Düşünce ve Etik düzeyleri "Din"den bağımsız ve belkide Dinin nitelediğinden daha üst konumdadır. "Dinler Ötesi" olmaları açısından ise, dinlerin belirttiklerinden fazla şey verdikleri kesindir gibime geliyor. Yunus Emre, "Varlık" Sevgi'yi hakettiği için seviyordu. Saygılarımla Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 14 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 14 Mayıs , 2007 Zordur sevgi;diğerleri gibi içi boş olmadığından, hafif olmadığından zordur... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.