Gönderi tarihi: 1 Mayıs , 2007 18 yıl Bilmediğim bir konuyu,o konuda uzman olan bazı akraba ve dostlarıma sormama kararı aldım. Hem de uzun zaman önce. Ama bu kararımı unutup gene de sorduğum olur. Tabii ki sonuç aynı. Akraba veya doslarımdan doktor olanlara sorumdan önce: --Bak.Benim tıp fakültesinden mezun olmadığımı biliyorsun. Onun için açıklamalarını benim anlayacağım şekilde yap. Derim.Tamam,deyip anlatır. Aman Allah!Hiçbirşey anlamam. Zira cümleleri baştan aşağı latince tıp terimleri ile dolu. Anladın mı?diye sorunca anlamadım desem vereceği ek açıklamanın daha da karışık olacağını biliyorum. Onun için,anladım derim. Ama bir olgunun da farkındayım. Örneğin Einstein’in Rölativite teorisini okuyorum. Hız arttıkça zamanın yavaşlama olayı anlatılıyor. Kitabı yazan kişi bu olayı sözlerle anlatmanın zor olduğunu,matematik formüllerle işin daha iyi anlaşılacağını söylüyor. Tabii ki o formüller benim içinden çıkacağım gibi değil. Formulü anlamayı bıraktım, birtakım sembollerin ne olduğunu bile bilmiyorum. Onun için,demek ki hız arttıkça zaman yavaşlıyormuş,der geçerim. Bu akraba veya dostlarımdan bilgisayarı iyi bilenlere de şöyle derim: --Sizin yüzünüzden şu bilgisayar konusunda cahil kaldım. Ama sırası gelince intikamımı alıyorum. Benim daha iyi bildiğim bir konu açılınca, inadına yabancı terimleri,karmaşık kuramları filan kullanıyorum. Bir de ne diyorlar,biliyor musunuz? Meğerse ben,bildiğim bir konuyu basitçe anlatamıyormuşum.
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.