Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Kilise Ve Skandallar


olivera02

Önerilen İletiler

Hristiyan misyoner hastanesi bahçesinde 390 cenin bulundu, öfkeli halkı polis durdurdu

Hindistan’da bir Hristiyan misyoner hastanesinin arka bahçesinde, 390 parça yeni doğan bebek kemiği ya da cenin parçaları bulunduğu bildirildi.Bir polis yetkilisi, ülkenin orta kesimlerindeki Madya Pradeş eyaletinin Ratlam kentinde bulunan bir hastanenin bahçesinde ortaya çıkarılan bebek kemikleriyle ilgili, kız bebek ya da ceninleri öldürme, yasa dışı kürtaj kapsamında soruşturma yürütüldüğünü kaydetti.Polisin bir şüphe üzerine harekete geçerek hastanenin arka bahçesini kazması sonucu bulduğu, bazıları plastik torbalara doldurulmuş kemik parçalarının, adli inceleme için eyalet merkezi Bopal’daki bir devlet laboratuvarına gönderildiği bildirildi.Bu arada, hastanenin bir temizlik görevlisi ile 2 doktorun sorgulanmak üzere gözaltına alındığı ve hastane kayıtlarına el konulduğu kaydedildi.Olayı duyan ve hastaneye girmeye çalışan öfkeli halkın, polis tarafından durdurulduğu haber veriliyor.Daha çok erkek çocuk sahibi olmanın tercih edildiği Hindistan’da, hamilelikte cinsiyet belirleme tetkikleri yasak olmasına rağmen hala kız ceninlerin öldürülmesine sık rastlanıyor. Hatta bazı bölgelerde kız bebeklerin öldürülmesi gibi insanlık dışı uygulamalar görülüyor.Hükümet geçen aralık ayında, son 20 yılda 10 milyon kız bebeğin, doğumdan önce ya da hemen sonra aileleri tarafından öldürüldüğünü açıkladı.Öte yandan, Yeni Delhi hükümeti, "kızlarını öldüren bir ulus olma utancından" kurtulmak için, istenmeyen kız bebeklerin devlet koruması altına alınmasının sağlayacak bir plan üzerine çalıştığını bildirdi. Buna göre, aileler istemedikleri kız bebeklerini her bölge merkezinde kurulacak özel yerlere bırakacak ( 18.02.2007)

 

47 çocuğa tecavüz eden Kanadalı papaza 3 yıl hapis

Kanada'nın Ontario eyaletine bağlı Windsor şehrinde 47 çocuğa tecavüz ettiği gerekçesiyle yargılanan 83 yaşındaki Kanadalı papaz Charles Sylvestre, 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Tecavüz olayları sırasında yaşları 9 ile 14 arasında değişen, bugün yetişkin durumunda olan kurbanlardan 20'sinin 2 ay önce toplu şikayetiyle Sylvestre hakkında dava açılmıştı. Kanada Katolik Kilisesi Piskoposu Ronald Fabbro, Sylvestre'nin papazlıktan çıkarıldığını açıklamıştı. Sylvestre, Kanada'da tecavüz suçlaması ile papazlıktan çıkarılan ilk kişi oldu. Sylvestre, hapiste psikiyatri tedavisi de görecek.( Milliyet :07 Ekim 2006)

 

Evangelist kilisesinde eşcinsel skandal

Ulusal Evangelistler Birliği'nin Başkanı hakkında eşcinsel iddiaları ortalığı karıştırdı.

ABD'de eşcinsel evliliklere karşı oluşuyla da bilinen Ulusal Evangelistler Birliği'nin Başkanı Ted Haggard, 3 yıl önce bir erkekle para karşılığı eşcinsel ilişkiye girdiği iddiaları üzerine görevinden istifa etti. Haggard ise bir açıklama yaparak hakkındaki iddiaları yalanladı ve eşcinsel bir fahişeye para karşılığı masaj yaptırdığını savundu. ABD'deki bu skandal üzerine 30 milyon üyeli dini kuruluşta Papaz Haggard'ın yerine kilise tarafından geçici olarak bir görevli atandı. Time dergisinin 2005'te ABD'deki en etkili 25 evangelist liderden birisi olarak gösterdiği Haggard'ın haftalık vaazlarına Beyaz Saray personeli ve diğer dini liderler de katılıyordu.( HABER TURK:04.11.2006 )

 

Vatikan milenyumla beraber en hareketli ve skandallı günlerine girdi.

Roma Katolik Kilisesi için 2000 yılı sadece yeni bir milenyumun değil, aynı zamanda kutsal bir yılın başlangıcı. 30 milyon hacının Roma'yı ziyaret etmesi beklenirken; Vatikan, Luigi Marinelli isimli bir monsenyörün yazdığı aşk, seks ve para skandallarının konu aldığı bir kitapla karışmış durumda... Ve tüm bunların yanında Papa John Paul II'in yerini kimin alacağı tartışılıyor.

 

Monsenyör Luigi Marinelli, uzun yıllar Vatikan'da hizmet verdikten sonra sakin bir emeklilik dönemine başlamak için sabırsızlanıyordu. Yaşlılar evinde ayinlere katılacak; gelen mektupları okuyup onları cevaplandıracak ve St. Peter Kilisesi'ne bakan evinin yanıbaşındaki arazisiyle ilgilenecekti. Ancak 72 yaşındaki emekli Monsenyör ‘‘Vatikan'da Rüzgar Gibi Geçti’’ isimli olay yaratan kitabının yayınlandığı günden beri büyük bir skandalın kahramanı oldu. Vatikan'ın sınırları içindeki güç oyunlarını, cinsel skandalları ve máli dalavereleri açıklayan kitap kilise çevresinde şok etkisi yarattı. Kitap ‘‘Bestseller’’ listelerini zorlarken, Vatikan, kitabı yasaklatmaya çalıştı. Ancak baskı başarısız olurken; kitap Roma'daki kitapçılarda tükendi ve yayıncılar yeni baskıları yayınlanmaya başladı bile.

 

PİŞMAN DEĞİLİM

 

 

Diğer taraftan, Monsenyor Marinelli, hıristiyan dünyasında ihanet vakalarını inceleyen Rota Romana Mahkemesi'ne sevkedildi ve papazlık ünvanının geri alınması tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Marinelli, şimdilerde yaptıklarından hiç pişmanlık duymadığını söylüyor ve kitabını savunuyor: ‘‘Bu kitap, Katolik Kilisesi aleyhine yazılmış bir eser değil. Kilise'ye duyulan sevginin bir göstergesi. Onların işleri düzeltmeleri, çürümüşlüğü ortadan kaldırmaları için bir fırsat, bir uyarı...’’

 

Kitabın ön kapağında parlak kırmızı harflerle yazılmış olan ibare, kitabın amacını açık açık ortaya koyuyor: ‘‘Kilise, papazlarının ihanetleri ve aldatmaları için İsa'dan bağışlanmayı istemeli, özellikle de dini basamakların en üstündeki yetkililer...’’

 

Kitap piyasaya ilk çıktığında, I Millenari takma daha doğrusu kısaltma adıyla yayımlanmıştı. Ancak söylentilere göre Marinelli, bu kitabı yazanlar arasında adını gizlemeyen tek kişi. Öyle ki, dedikodulara göre işe karışmış dört Vatikan papazı daha var ve bunlardan biri de Polonya asıllı. Her ne kadar bu papazların isimleri açıklanmasa da Vatikan'da onların kim olduğunun bilindiği söyleniyor.

 

KİLİSEDE SEKS HİKAYELERİ

 

 

Katolik Kilisesi'nin dünyadaki merkezi Vatikan hakkında yazılmış bir kitapta seksten ve paradan söz edilen bölümlerin büyük ilgi görmesi kaçınılmaz. Ancak Marinelli ‘‘cinsel rezaletler sadece ana prensipleri gözler önüne sermek amacıyla açıklandı’’ diyor.

 

Papalığın izniyle, Vatikan'da çalışan bir Monsenyör'ün kızkardeşiyle evlenen genç papazın öyküsü de kitapta yer alan hikayelerden: Besbelli bu papaz, Vatikan'ın sırlarını bildiğini söyleyerek övünüyor olmalıydı. Bir gazetecinin bu olayı yazmaya hazırlandığı öğrenilince, papaz daha önemli bir görevle yurt dışına gönderilmişti. Ayrıca kitapta yazılanlara bakılırsa, Hindistan'dan gelen birçok papaz, Roma'daki bir manastırda kalırken sabahın karşı saatlerde, eşcinsel ilişkiyi konu alan ***** filmler izliyorlardı.

 

Başka bir hikayede yaşlı bir Amerikalı papaz, Roma'daki yetkililere rüşvet vermiş ve piskopos olmayı başarmıştı. Piskopos 72 yaşında Amerika'da bir bölgenin yöneticisi olmuş ve kilisenin mallarını, banka kredilerine karşı ipotek ettirmişti. Öldüğü zaman da servetinin büyük bir bölümü, onun dalaverelerini bilen ve sürekli şantaj yapan gayrimeşru kızına kalmıştı. Bir başkası, bir arabada yarı çıplak bir halde başka bir adamla sevişirken polis tarafından yakalanmıştı.

 

Kitap, ayrıca bir sürü papaz ve psikopos hikayesinin yanı sıra katılanların yarı çıplak oldukları kara ayinlerden söz ediyor. Fakat aynı zamanda kitapta Vatikan'da sürüp giden iktidar oyunları da yer alıyor. Bir bölümde, Papa'nın sağlık durumunun elverişsizliğinden yararlanılarak yerine geçecek kişiyi seçmesinde ona baskı yapılması anlatılıyor.

 

 

Kitapta Vatikan'da sürüp giden iktidar oyunları da yer alıyor. Bir bölümde, Papa'nın sağlık durumunun elverişsizliğinden yararlanılarak yerine geçecek kişiyi seçmesinde ona baskı yapılması anlatılıyor

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.