Misafir Ferfecir Gönderi tarihi: 26 Şubat , 2005 Gönderi tarihi: 26 Şubat , 2005 Günümüzün önde gelen ud sanatçısı Yurdal Tokcan 1966 Ordu doğumlu. 1988 yılınca İTÜ Türk Musıkisi Devlet Konservatuarı'ndan mezun oldu. Aynı üniversitede master yaparken 89-97 yılları arasında ud sazı öğretim görevlisi olarak çalıştı. 1990 yılında, sanat yönetmenliğini Tanburi Necdet Yaşar'ın yaptığı Kültür Bakanlığı İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu'na ud sanatçısı olarak atandı. Yurdal Tokcan, ud sazının geleneksel icrasını günümüz tınılarıyla birleştirerek kendi özgün tekniğini geliştirdi. Bu tekniğin yansımalarını perdesiz gitar üzerinde de uygulayan Tokcan'ın, geleneksel melodi zenginliğini teknik ve çoksesli tınılarla birleştirdiği bir çok saz eseri de bulunmaktadır. İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu'ndaki görevinin yanısıra, İstanbul Fasıl Topluluğu, İstanbul Tasavvuf (Dergah) Topluluğu ve özellikle akademik kurumlarda konserler verdiği İstanbul Sazendeleri ile birlikte çalışmalarına devam etmektedir. (tulumba .com) "Hislenis" albumunu aldigimda ozellikle "Gozyasi" adli mukemmel calismayi defalarca dinlemistim. Bu albumdeki butun calismalar inanilmaz guzel. Ustalik ve maharet kokuyor... Sanatcinin ayni zamanda "Bende Can" adinda, maalesef henuz dinleme sansi bulamadigim, baska bir albumu de var. Dinleyin Tokcan'in udunu, bana hak vereceksiniz.. Alıntı
Φ hicazkar Gönderi tarihi: 9 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 9 Eylül , 2006 her iki albümü de dinledim. sazına hakim çok kaliteli bir usta.ancak bazı eserlerini beğenmedim .ukelalık olarak düşünmeyin sakın. göksel baktagir le ikisinde bana göre saçmalık olan kendilerine göre arayış dedikleri şey.ben türk musikisini tercih eden biri olarak malumu aramayı saçmalık olarak nitelendiriyorum.bağışlayın. Alıntı
Φ garrip48 Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2007 Ferfecir kardeş iyide eserleri nerde dinleyeceğiz.sanatçı ile ilgili bilgi verilmesini forumda en çok isteyen benim ama yanında sanatçının eserleride olursa tadına doyulmaz.olsaydı şimdi sanatçının eserlerini yükler dinlerdik Alıntı
Φ udienes Gönderi tarihi: 5 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 5 Ağustos , 2008 inşaallah bnde onun gibi bir udi olurum daha 15 yaşındayım ve sadece iki şarkı çalabiliyorum ama olsun o da güzel Alıntı
Misafir birce Gönderi tarihi: 6 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 6 Ağustos , 2008 inşaallah bnde onun gibi bir udi olurum daha 15 yaşındayım ve sadece iki şarkı çalabiliyorum ama olsun o da güzel Haklisin o da güzel ve yeter ki iste udienes, Yurdal Tokcan kadar olmasa bile, kendi capin da basarili olabilirsin.. ama dedigim gibi yeter ki gercekten kendin de iste bunu.. basarilar diliyorum sana.. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.