Gönderi tarihi: 24 Şubat , 2005 20 yıl MEREBA ARKADAŞLAR ACABA DEĞER YARGILARIMIZI NASIL ŞEKİLLENDİRİYORUZ BUNA BİZMİ KARAR VERİYORUZ YOKSA DIŞ ETKENLERMİ ? BİR OLAY OLUR HAYIR BU BİZİM DEĞER YARGILARIMIZA AYKIRI DERİZ DİMİ PEKİ NEYDİ BİZİM DEGER YARGILARIMIZ VE BİZ BUNLARI NERDEN BULDUK BİZE DOGUSTANMI GELDİ ZAMANLA BİZMİ OLUŞTURDUK BUNLARI. SORGULANIRMI DEĞİŞİRMİYDİ BİZİM DEĞER YARGILARIMIZ BENCE DEGİŞMEZ BENCE SORGULANMAZ SİZ NE DERSİNİZ. YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER...
Gönderi tarihi: 1 Mart , 2005 20 yıl Sevgili arkadaşım; Beb-nce değer yargıları denilen şeyler,bölgesel kürtüler etnik ve antropolojik yapıdan meydana gelen yazısız kurallar bütünüdür.Fakat 90 lı yılların getirdiği yeni bir dalga,ki bu dalganın sözde olduğunu düşünüyorum,Globalizasyon,kültürleri birbirine bağlamış,sınır çizgilerini kaldırmıştır.Fakat Globalizasyonu iyice inceleyecek olursak,bunun Küreselleşme değil de"Amerikanlaşma" olduğunu açıkça görebiliriz. Dünyayı bekleyen enbüyük tehlike ne nükleer bombalardır ne de tutarsız siyasetçilerdir ne de başka bir olgudur;sadece Globalizasyon yani Küreselleşmedir. Saygılar
Gönderi tarihi: 4 Mart , 2005 20 yıl BİR ülkenin değer yargılarını konuştuğu dil, inandığı inançlar ve sahip olduğu kültür belirler..... Bazen ülkeler öyle muhtaç duruma düşerler ki bu muhtaç ülkelere çıkarları için yardım edenler o ülkelerin değer yargılarını değişterme gibi haklara sahip olduğunu düşünürler... Ne yapacan küreselleşen yeni dünyanın kuralları artık böyle işliyorrrrrrrrrrrr............... Ne yazık kiiiiiiiiiiii
Gönderi tarihi: 5 Mart , 2005 20 yıl bence değişir hele bu gelin kaynana programları ekranlarda olduğu sürece değişmemesi imkansız
Gönderi tarihi: 10 Haziran , 2005 20 yıl Güzel bir forum konusu. Ama her yana sürüklenecek, cekip cekistirilecek bir durumda sorulmus. Sorunu daha sinirli bir kapsam icinde sorsaydiniz, bir cok kisinin yorumlari gelebilirdi. en basit anlamda deger yargilari, bir toplumun yasam bicminin davranislara yansimasindan kaynaklanan bakis acilaridir. Egitim, dinsel inanclar ve töre deger yargisi olusmasinda bas rol oynarlar. Ama sorun bununla bitmiyor iste. Deger yargilari olusturan nedenlerin bazilari sorgulanmali mi gibi yanasilabilir. Veya deger yargilarimizin toplumsal ilerlememizde ayak bagi oldugunu düsünüyor musunuz gibi de sorulabilir. Örnegin kendi sordugum bu iki sorunun ikisine de ben evet diyorum. Evet, bazilari sorgulanmali, bazilari da ayak bagi oluyor.
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.