Gönderi tarihi: 19 Mart , 2007 18 yıl mesela ben ilk olarak mercimek çorbası (ama bu farklı içinde her türlü sebze koyabilirsiniz) tarifi verecem.mercimeği, suyu, bir tencereye koyup üzerine evde hangi çeşit sebze (soğan, limon,patates,salatalık hatta bi keresinde turşu bile koyduk) varsa koyun.sonra kaynayınca (ama iiyice) bi güzel süzün. sosu için:salça+kuru nane+tuz+pul biber+......(keyfinize kalmış) hepsini karıştırıp bi güzel sos yapın.sonra bu sosu süzülmüş ocağa konmuş kaynayan çorbanın üzerine atıp biraz kaynatın.işte süper çorba oldu:) bence deneyin. afiyet olsun saygılar
Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2007 18 yıl İhtiyacın olacak bu tariflere "Modernjames" Kulak ver bana kalırsa sölenenlere
Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2007 18 yıl İhtiyacın olacak bu tariflere "Modernjames" Kulak ver bana kalırsa sölenenlere valla okumadım değil okudum daha önce bu topiği.. ne bilirsek o kardır.. akşamı öğelni düşünmekten canımız çıktı..
Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2007 18 yıl valla okumadım değil okudum daha önce bu topiği.. ne bilirsek o kardır..akşamı öğelni düşünmekten canımız çıktı.. Kıyamam sana ya elden bişey gelmiyo evlen kurtul bu hayattan
Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2007 18 yıl Kıyamam sana ya elden bişey gelmiyo evlen kurtul bu hayattan evet haklısın ya evlenecem karar verdim hem de başlık parası isticem kendime..elalem istiyormuş.
Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2007 18 yıl ya bu öğrencilik ne zor iş.hergün ne yemek yapsam diye düşünmek hakkaten eziyet.canım annecim şimdi daha iyi anlıyorum:)
Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2007 18 yıl evet haklısın ya evlenecem karar verdim hem de başlık parası isticem kendime..elalem istiyormuş. Kendine mi Sende Amma tuhafsın alcağın hatuna istemeleri gerekirken Sen kalk ben alcam de
Gönderi tarihi: 5 Ağustos , 2007 17 yıl mesela ben ilk olarak mercimek çorbası (ama bu farklı içinde her türlü sebze koyabilirsiniz) tarifi verecem.mercimeği, suyu, bir tencereye koyup üzerine evde hangi çeşit sebze (soğan, limon,patates,salatalık hatta bi keresinde turşu bile koyduk) varsa koyun.sonra kaynayınca (ama iiyice) bi güzel süzün.sosu için:salça+kuru nane+tuz+pul biber+......(keyfinize kalmış) hepsini karıştırıp bi güzel sos yapın.sonra bu sosu süzülmüş ocağa konmuş kaynayan çorbanın üzerine atıp biraz kaynatın.işte süper çorba oldu:) bence deneyin. afiyet olsun saygılar suyu kaynatıp marketten aldıgımız hazır corbayı tenccerenın ıcıne doksek daha kolay olmaz mı
Gönderi tarihi: 6 Ağustos , 2007 17 yıl suyu kaynatıp marketten aldıgımız hazır corbayı tenccerenın ıcıne doksek daha kolay olmaz mı peki suyu neyle ve nasil kaynatmayi düsünüyorsun jön ....sakin halen almadim demeyesin, kaynatamasin o vakite..anlamissindir. selamlar
Gönderi tarihi: 6 Ağustos , 2007 17 yıl henuz tup almadım ama elektırıklı su ısıtıcıları var.ama hıc bırıne gerek kalmadı dun babam geldı annem bana bır suru sey gondermıs.dolma sarma puaca sıkma ve borek uzun bı muddet bana yeter bunlar
Gönderi tarihi: 25 Aralık , 2011 13 yıl Bir çelik tencereye tavuğu bütün halde olduğu gibi koyup çok kısık ateşte 4 saat pişirin. (evet bir bütün tavuğun tamamını koyun) Eti inanılmaz yumuşak oluyor. Dilerseniz. tencereye koymadan önce 1 tatlı kaşığı tuz ile tavuğun etrafını (derisini) ovun. Afiyet olsun Not: tavuğun derisi kızarsın istiyorsanız 4 saat piştikten sonra diğer tarafını da çevirip o tarafında kızarmasını bekleyin.
Gönderi tarihi: 25 Aralık , 2011 13 yıl Tavuğun yanına yemek için: taze patatesi güzelce yıkayın. Hepsini ortadan ikiye bölüp 1 su bardağı su ve istediğiniz miktarda tuz koyup (5 adet patates için 1 tatlı kaşığı yeterli çünkü patates tuzu emer ve tuzsuz gibi bir tat verir) kısık ateşte suyunu tamamen çekene kadar pişirin. Bu haliyle de yiyebilirsiniz. Ya da suyunu tamamen çektikten sonra içine biraz yağ, çeşitli baharatlar koyup birkaç dakika ateşte bekletip de yiyebilirsiniz. Afiyet olsun...
Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2012 13 yıl evde fırın varsa bayat ekmekleri dilimleyip üzerine salça sürün. salçanın üzerine de peynir zeytin domates biber artık evde ne varsa dizin ve ekmekleri tepsiye koyup fırına sürün. 10 dakika sonra mini pizalarınızı afiyetle yiyebilirsiniz.
Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2012 13 yıl haşlanmış patatesle de harikalar yaratılabilir. mesela ben patatesi haşlayıp kabuklarını sydıktan sonra eziyorum sonra da salça ile kavuruyorum. üzerine de evde bulunan salatalık malzemeleri çiğden koyuyorum harika oluyor. sadece baharatla da tatlandırabilirsiniz.
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için şimdi oturum açın.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.