Misafir Ferfecir Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2005 Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2005 Djivan Gasparyan 12 Ekim 1928'de Ermenistan'ın Ahta bölgesinin Solag köyünde dünyaya geldi. Küçük yaşta evin geçimine katkıda bulunmak için çalışmalara başladı, fakat aklı hep duduktaydı. "Sessiz filmler yerel müzik eşliğinde gösterilirdi. Duduk'u ilk kez sinemada dinledim. Bir taraftan da ailemin geçimine yardımcı olmak zorundaydım. Topladığım şişeleri satarak ilk duduğumu aldım. Altı yaşındaydım, çalmayı kendim öğrendim. Çocuk grubundan sonra Gomidas Konservatuarı'na girdim. Master ve pedagoji eğitiminden sonra konservatuarda eğitim görevlisi oldum." Djivan Gasparyan 1946'dan 1982'ye kadar Tatul Altunyan Halk Müziği ve Oyunları Topluluğu'nda solist olarak yer aldı. Yapımcı-müzisyen Brian Eno 1989'da Moskova'da Melodia plak şirketinin stüdyolarında Sovyet halklarının müziklerini incelerken; Djivan Gasparyan'ın müziği ile karşılaştı. Çok etkilenen Eno, Gasparyan'ı Londra'ya çağırdı. Gasparyan'ın yurtdışında yayınlanan ilk albümü "I will not be sad in this world" bu dönemde kaydedildi. Gasparyan bu albümden sonra dünyanın en ünlü senfonik orkestraları ve Peter Gabriel, Lionel Ritchie, Michael Brook gibi tanınmış müzisyenlerle çalıştı. Avrupa ve Amerika'da pek çok albüm yayınlandı. "Ronin", "Gladyatör" gibi pekçok filmde müzikleriyle yer aldı. Kaynak: kimkimdir.gen.tr (Bu siteden Gasparyan'la yapilmis soylesiyi okuyabilirsiniz.) Gasparyan'i Michael Brook ile yaptigi albumunden tanimistim. Ozellikle To the River ve Forever Forever karsisinda hayran kalmistim. Daha sonra sanatcinin tum albumlerini edinme sansini yakaladim ve hala buyuk bir zevkle dinliyorum. Ayni zamanda Erkan Ogur ile de Fuad adinda enfes bir album cikardilar. Bu albume adini veren Fuad ise albumun gozbebegi diyebilirim. Dudugu dunyaya tanitan sanatcilarin basinda gelmektedir Gasparyan. Son zamanlarda New Age'in en onemli isimlerinden Yanni de muziklerinde dudugu kullanmaktadir... Alıntı
Φ ekvator000 Gönderi tarihi: 6 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 6 Mayıs , 2006 adam büyük usta Erkan Oğurla bir albümü de var sağol Alıntı
Φ haml@ Gönderi tarihi: 19 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 19 Mayıs , 2006 arkadaslar yenı melek de konserı vardı bir zamanlar husnu senlendirici falan yeni solo yapıyo daha oda sahne almıstı ritimde akatay kardesler vardı resmen bızı buyuledı harıka harıka harıka baska bısey denılemez harıkaaa.... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.