Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

Güzel iş yapanlara daha güzeli ve bir de fazlası vardır.Onların yüzlerine ne bir kara bulaşır, ne de bir zillet.İşte onlar cennetliklerdir ve orda ebedi kalacaklardır.

Gönderi tarihi:

Biz türk adetlerimiz gereyince 9 bin senedir kımız yani içki içiyoruz bize ne olucak.

Gönderi tarihi:

Biz türk adetlerimiz gereyince 9 bin senedir kımız yani içki içiyoruz bize ne olucak.

Ben nerden bilebilirim...

Erdem yolunda bir şeyler yazıyoruz onu da cıvıtmasını biliyorsunuz...

:shuriken:

:zorro:

Gönderi tarihi:

Sizden öncekiler gibisiniz, onlar kuvvetçe sizden daha çetindiler, malları ve çocukları daha çoktu; dünya hayatından paylarına düşenlerle zevk sürmeye bakmışlardı. Sizden öncekiler paylarına düşenlerle nasıl zevk sürmek istedilerse siz de aynı şekilde payınıza düşenle zevk sürmeye baktınız ve o batağa dalanlar gibi siz de daldınız. İşte bunların dünyada da ahirette de bütün yaptıkları boşa gitti. İşte bunlar, hep hüsran içinde kalanlardır. (Tevbe suresi)

Gönderi tarihi:

9 Bin senelik tarih var ortada bunu 600 senenin içine sığdıramayız, lütfen benliğimizi koruyalım dinimizi bırakıp islama geçtik ama benliğimiz her zaman bağkidir bu böyledir böylede bilinicektir kimseyede taviz vermeyiz türk benliğimizden.

Gönderi tarihi:

Sana yada bana Türklükten geçin diyen yok lena..

Lütfen konu hakimeyitini gözden geçir..

Bak konumuz Kur'an dimi..

Kim burada Türklüğe bir leke getirdi..

Benliğini de koru dinin de..

Sana birşey diyenmi var.

Sayılar...

Gönderi tarihi:

bu geçiçi imtihan merkezinde yapabildiğimiz kadar sevap yapmalıyız ve haramlardan kaçabildiğimizce kaçınmalıyız ki öyle bir sistemde yaşıyoruzki Hz.muhammed s.a.v. hadisi şerifinde buyurdukları gibi sabaha kadar ibadetle meşgul olun bir mümin akşam eve geldiğinde kafir dönee diyor dış hayat o kadar günahlara açıkki ne kadar dua edersek günah hanemizden o kadar düşülür bunun bilinciyle yaşamalıyız

Gönderi tarihi:

BAKARA (74)

Sonra bunun ardından kalpleriniz yine katılaştı, taş gibi; hatta daha katı oldu. Çünkü taş vardır ki, içinden ırmaklar fışkırır. taş vardır ki yarılır da içinden sular çıkar. taş da vardır ki, Allah korkusuyla (yerinden kopup) düşer. Allah yaptıklarınızdan hiçbir zaman habersiz değildir

Gönderi tarihi:

Ra'd Suresi 29. Ayet

İnanan ve salih amel işleyenler için,mutluluk ve güzel bir dönüş yeri vardır.

Tarih: Düzenleyen: ali0_1

Gönderi tarihi:

Birde allahın yok etdiği kavimleri ve ayetleri yazsanızda, onlar nereye gidiceklerini bilsek.

Gönderi tarihi:

Birde allahın yok etdiği kavimleri ve ayetleri yazsanızda, onlar nereye gidiceklerini bilsek.

Konuyu saptırmaya çalışmayın...

Bu başlığı din bölümünde anlamsız tartışmalar yanında hayırlı bir şey olsun diye açtım...

İnatla parazit yapıyorsunuz...

Bu başlık inananlarla inanmayanlar tartışsın diye değil insanlar Allah ın kitabından bir kaç inci kazansın diye açıldı...

Saygıyla yaklaşmanızı rica ediyorum...

Gönderi tarihi:

BAKARA (177)

İyilik, yüzlerinizi doğu ve batı taraflarına çevirmeniz(den ibaret) değildir. Asıl iyilik, Allah’a, ahiret gününe, meleklere, kitap ve peygamberlere iman edenlerin; mala olan sevgilerine rağmen, onu yakınlara, yetimlere, yoksullara, yolda kalmışa, (ihtiyacından dolayı) isteyene ve (özgürlükleri için) kölelere verenlerin; namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren, antlaşma yaptıklarında sözlerini yerine getirenlerin ve zorda, hastalıkta ve savaşın kızıştığı zamanlarda (direnip) sabredenlerin tutum ve davranışlarıdır. İşte bunlar, doğru olanlardır. İşte bunlar, Allah’a karşı gelmekten sakınanların ta kendileridir.

Gönderi tarihi:

Sana yada bana Türklükten geçin diyen yok lena..

Lütfen konu hakimeyitini gözden geçir..

Bak konumuz Kur'an dimi..

Kim burada Türklüğe bir leke getirdi..

Benliğini de koru dinin de..

Sana birşey diyenmi var.

Sayılar...

kutalut it türk türklerle öldürüşün diyen kim?600 yıllık osmanlının yazısı ne idi?

Gönderi tarihi:

kutalut it türk türklerle öldürüşün diyen kim?600 yıllık osmanlının yazısı ne idi?

Osmanlı konusu çok tartışıldı...

Tarih bölümüne bakarsan görürsün...

Bu saçma iddalar hakkında yeterince konuşuldu sanıyorum...

Bu başlık altında daha fazla konuşulmaması iyi olmaz mı???

Gönderi tarihi:

sayın lena,bir de tek din islam oluncaya kadar savaşın ayetlerini bir verse mesela ömer'in kendi öz babasını pazar yerinde muhammedin önünde nasıl kestiğini anlatsalar mesela beni kureyza katlimlarını anlatsa 700 kadar beni kureyza yahudisini bir alana topladıklarını ellerini bağlayıp yere çömeltip ali ile birlikte iki kişinin

yahudileri bir bir kafalarını kestiklerini muhammesinde bu kesma ön saflarda izlediğinianlatsalar üstelik bu kesme işlemi kesilen yahudilerin karılarının kaızlarının önünde yapıldı sonta bu kadınlar kızlar paylaşıldı tabii ki muhammede verildi bu yahudi kızın adı da reyhani idi bir de bunları anlatsalarda biz de dinlesek

Bunların konuyla ne alakası var???

Saçmalığın boyutlarını büyütmeyin...

Ailesinin önemli bir aile olduğunu bilmeyen yok...

Ama kendisinin rahat içinde olmadığını nereye baksan görürsün...

Verdiğin örnek bile yeterli bilgiye sahip olmadığını gösterici nitelikte...

Anlamsız iddalarda bulunmayı kesmen çok iyi olacak...

Başlığı Kur'an dan insanlara ders veren ayetler için açtık...

Tarih: Düzenleyen: Admin

Gönderi tarihi:
Müslümanlar, Türklerle öldürüşmedikçe, kıyamet kopmayacaktır. Yüzleri kalkan gibi, üst üste binmiş(kalın) derili olan bu toplumla.... kıl giyerler."( Bkz. Müslim, e's-Sahih, Kitabu'l-Fiten/62-65, hadis no:2912; Ebu Davud, Sünen, Kitabu'l-Melahim/9 Babun fi Kıtali't Türk, hadis no: 4303; Nesei, Sünen, Kitabu'l-Cihad/Babu Gazveti't-Türk...)

hadisle ne?müslim yeterli herhalde

-"Siz (müslümanlar), küçük gözlü, basık burunlu, yüzleri kalkan gibi, derisi üst üste binmiş olan toplumla öldürüşmedikçe kıyamet kopmayacaktır." (Buhari, e's-SAhih, Kitabu'l-Cihad/96; Müslim, e's-Sahih, kitabu'l-Fiten/62 hadis no: 2912; Ebu DAvud, Sünen, hadis no: 4304; Tirmizi, h. no: 2251; İbn Mace, h. no: 4096-4099)

tarif türkleri açıklıyor her halde kaynaklara bakılırsa en güvenilir kaynak olan buhari yeter herhalde

"KITALU'T-TURK" HADİSLERİNDEN. "Türklere karşı k'tal, kesinlikle olacak."...

(Buhari, e's-Sahih, Kitabu'l-Cihad/96)

buda içlerinde en güvenilir kaynak olan buharinin kitabı

Gönderi tarihi:

hadisle ne?müslim yeterli herhalde

tarif türkleri açıklıyor her halde kaynaklara bakılırsa en güvenilir kaynak olan buhari yeter herhalde

buda içlerinde en güvenilir kaynak olan buharinin kitabı

Orjinallerinde Türk olarak geçtiklerine inanmıyorum...

Ayrıca Hadislerden bazıları güvenilir olmayabilir ve ben senin verdiğin kaynakların doğru olduğuna inanmak zorunda değilim...

Eeee...

Konuyla ne alakası var bu arada???

Ne diyeceğini de şaşırdın he...

İsra Suresi 53.Ayet

İnanan kullarıma söyle,en güzel şekilde konuşsunlar.Doğrusu şeytan aralarını bozmak ister.Şeytan şüphesiz insanın apaçık düşmanıdır.

Gönderi tarihi:
Orjinallerinde Türk olarak geçtiklerine inanmıyorum...

sayın lena,görüyormusun inanmıyor ama araştırmıyorda

demiyor ki hayır arkadaş orjinali bu işte falan demiyor alio kardeş bir daha benim yazılarıma cevap verme ben zaten vermeyeceğim hadi güle güle

Gönderi tarihi:

sayın lena,görüyormusun inanmıyor ama araştırmıyorda

demiyor ki hayır arkadaş orjinali bu işte falan demiyor alio kardeş bir daha benim yazılarıma cevap verme ben zaten vermeyeceğim hadi güle güle

Ben ortaya atmadım ki...

Bana göre gereksiz bir şey...

Ama senin için çok önemliyse yapacak bir şey yok...

Eyvaaah...

Aman Tanrıııııım...

Bana cevap vermeyecek...

Gönderi tarihi:

Lena ve ebucehil lütfen topicleri katletmeyin...

Şayet o konularda yazmak istiyorsanız yeni bir topic açın...

• 7 ay sonra...
Gönderi tarihi:

Hadid Suresi

Ayet 5:

Göklerin ve yerin mülkü onundur ve bütün işler, Allah'a döndürülür.

Cüz:1

Sure:2(Bakara)

Ayet:17-18-19-20-21-115

Onlar çevresini aydınlatmak için ateş yakan kimseye benzerler ki, Allah ışıklarını yok edince, onları karanlıklar içinde görmez bir halde bırakmıştır.

Sağırdırlar,dilsizdirler,kördürler,bu yüzden doğru yola dönmezler.

Yahut da, karanlıklarda, gök gürlemeleri ve şimşek arasında gökten boşanan sağnağa tutulup, yıldırımlardan ölmek korkusu ile parmaklarını kulaklarına tıkayan kimseye benzer.Allah inkar edenleri kuşatmıştır.

Şimşeğin çakması nerdeyse gözlerini alır; ortalığı aydınlattıkça ışığında yürürler ve üzerlerine karanlık basınca durakalırlar.Allah dileseydi işitme ve görmelerini gideriridi.Doğrusu Allah her şeye Kadir dir.

Ey insanlar! Sizi ve sizden öncekileri yaratan Rabbinize kulluk ediniz ki, O na karşı gelmekten korunmuş olabilesiniz.

Doğu da batı da Allah ındır,nereye dönerseniz Allah ın yönü orasıdır. Doğrusu Allah her yeri kaplar ve her şeyi bilir.

Cuz:3

Sure:3(Al-i İmran)

Ayet:7-66

Sana kitabı indiren O dur. Onda Kitab ın temeli olan kesin anlamlı ayetler vardır,diğerleri de çeşitli anlamlıdırlar.Kalblerinde eğrilik olan kimseler,fitne çıkarmak, kendilerine göre yorumlamak için onların çeşitli anlamlı olanlarına uyarlar.Oysa onların yorumunu ancak Allah bilir.İlimde derinleşmiş olanlar "O na inandık,Hepsi Rabbimiz'in katındandır" derler.Bunu ancak akıl sahipleri düşünebilirler.

Siz,hadi bilginiz olan şey üzerinde tartışanlarsınız.Ama bilginiz olmayan şey hakkında niçin tartışırsınız.Oysa Allah bilir, sizler bilmezsiniz.

Cuz:4

Sure:3(Al-i İmran)

Ayet:120-139

Size bir iyilik gelse, onların fenasına gider;başınıza bir kötülük gelse buna sevinirler.Sabreder ve sakınırsanız, onların hilesi size hiçbir zarar vermez.Allah işlediklerinin hepsini ilmiyle kuşatmıştır.

Gevşemeyin,üzülmeyin,inanmışsanız, mutlaka siz en üstünsünüzdür.

Nahl Suresi-125. Ayet:

Rabbinin yoluna hikmetle ve güzel güzel öğütle davet et ve onlarla en güzel şekilde mücadele yap!Çünkü Rabbin, yolundan sapanı en iyi bilendir ve doğru yolda gidenleri en iyi bilen de ancak O'dur.

Nisa Suresi

Cüz:5

Sure:4

Ayet:58-59

Haberiniz olsun ki, Allah size emanetleri ehline vermenizi ve insanlar arasında hükmettiğiniz vakit adaletle hükmetmenizi emrediyor.Gerçekten Allah size ne güzel öğüt veriyor.Şüphesiz ki allah işiten ve bilendir.

Ey iman edenler, Allah'a itaat edin,sizden olan yetkililere de.Sonra bir şeyde anlaşmazlığa düştünüzmü, hemen Allah'a ve ve Peygamberine arz edin onu, eğer Allah'a ve ahiret gününe gerçekten inanan mümminler iseniz.Bu hem hayırlı hem de netice itibariyle daha güzeldir.

Fussilet Suresi

Cüz:24

Sure:41

Ayet:34

Hem hasene(güzellik,iyilik) de bir değildir kötülük de.Kötülüğü en güzel olan hasene ile önle.O zaman bakarsın ki,seninle arasında düşmanlık bulunan kimse yakılgan(şefkatli) bir hısım gibi olmuş!

EN'AM Suresi

Ayet:1-108-151-152-153-165

Hamd o Allah Teala'ya mahsustur ki, gökleri ve yeri yaratmış ve karanlıklar ile nuru var etmiştir.Sonra kafir olanlar, -bunları- Rablarına denk tutuyorlar.

Allah'tan başkasına tapanlara sövmeyiniz. Sonra onlar da bilmeksizin Allah Teala'ya düşmanlıkla söverler. Öylece her ümmete amellerini süslü gösterdik. Sonra dönüşleri Rab'lerinedir.Artık onlara ne yaptıklarını haber verecektir.

De ki: Geliniz, Rab'binizin, üzerinize neleri haram kılmış olduğunu okuyayım: Ona hiçbir şeyi ortak koşmayınız, ve ana ile babaya iyilik ediniz. Ve çocuklarınızı yoksulluktan dolayı öldürmeyiniz. Sizi de onları da biz rızıklandırırız. Ve kötülüklere, onlardan açıkça olana da, gizlice olana da yaklaşmayınız, ve Allah Teala'nın haram kıldığı herhangi kimseyi öldürmeyiniz, hak ile olan müstesna. İşte bunlar ile size tavsiyede bulunmuştur. Taki akıllıca düşünesiniz.

Ve yetimin malına -rüştüne kadar- yaklaşmayınız, sadece en güzel bir şekilde yaklaşın. Ve ölçüyü ve tartıyı adalet üzere yapın. Biz bir kimseyi gücünün üstünde birşey ile mükellef kılmayız ve söz söyleyeceğiniz zaman adaletle bulununuz, isterse, yakınlarınız olsun. Ve Allah Teala'ya verdiğiniz sözü yerine getiriniz. İşte size bunlar ile tavsiyede bulunmuştur. Umulur ki, düşünürsünüz, -öğüt alırsınız-.

Ve şüphesiz ki, bu benim dosdoğru yolumdur. Artık ona tabi olunuz, başka yolları takip etmeyiniz. Sonra bunlar sizi Cenab-ı Hak'kın yolundan ayırır. İşte size bununla tavsiyede bulundu. Gerektir ki, siz sakınasınız.

Ve o, O -Yüce Yaratıcı- dır ki, sizi yeryüzünde halife kıldı. Ve bazınızı bazınızın üzerine derecelerle yükseltti, taki sizi size verdiği şeylerde imtihana tabi tutsun. Şüphe yok ki, senin Rab'bin, cezası çabuk olandır.Ve muhakkak ki, o bağışlayan, merhamet edendir.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.