Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

arka arkaya 100 kez yazı-tura atarsanız

tam 50 kez yazı ve 50 kez tura gelme olasılığı nedir?

ben bilgisayar yardımıyla sonucu buldum

ama olasılık hesaplarıyla bunu nasıl çözersiniz?

• 4 hafta sonra...
Gönderi tarihi:
  • Yazar
valla kusurabakma okundugu gibi yazıyorum yüz faktöryel bölü 50 faktoryelin karesi carpı 2 üzeri 100

cevabın için teşekkürler

peki sonuçta cevap yaklaşık kaç?

örneğin %10 dan az mı çok mu?

Gönderi tarihi:

bu arda 3 sayı sorunu da cozdum tabi bayagı zor oldu yalnız soyle bi yontem gelistirdim sayılaın carpımını 1000000 ile toplamamını 100 ile carpıp asal carpanlara ayırdım sonrası tabi ki deneme yanılma

bir olasılık sorusuda ben yazayım

bir toplatatıya giden 5 kişi vestiyere kendi sapkalarını bırakıyor ve cıkısta herkes bir sapka alıyor sapkalar farklı tabi ki herkesin yanlıs sapka almıs olma olasılıgı nedir

Gönderi tarihi:
  • Yazar
bu arda 3 sayı sorunu da cozdum tabi bayagı zor oldu yalnız soyle bi yontem gelistirdim sayılaın carpımını 1000000 ile toplamamını 100 ile carpıp asal carpanlara ayırdım sonrası tabi ki deneme yanılma

bir olasılık sorusuda ben yazayım

bir toplatatıya giden 5 kişi vestiyere kendi sapkalarını bırakıyor ve cıkısta herkes bir sapka alıyor sapkalar farklı tabi ki herkesin yanlıs sapka almıs olma olasılıgı nedir

olasılık sorusunun tam cevabını senin formülünü kullanarak bulabilecek misin diye sormuştum.

sayılar çok büyük olduğundan hesap makinasıyla olmaz sanırım.

ama tahminin doğru, ben sanırım %7-8 civarında hesaplamıştım, hatırlayamadım...

3 sayı sorusunda ben 5.7yi 1x3x1.9 a ayırdım

sonra 0.25x4 x 2x1.5 x 1.9

sonra 2 yi de 5x0.4 e ayırdım

0.4x4 x 0.25x5 x 1.5x1.9 = 5.7, toplamları da 5.7 yi verdi.

bolca deneme yanılma yaptım tabi ama yarım saati geçmemiştir.

5 kişinin de yanlış şapka alma olasılığını ben

4^5 / 5^5 = 1280 / 3125 olarak düşündüm???

Gönderi tarihi:

17/30 mı acaba?

Çözüme gelince, teker teker 1 kişinin, 2 kişinin, 3.. vs doğru şapka almış olma olasılığını 1'den çıkardım. Bu sorularda hatırladığım kadarıyla daha kısa bir hesaplama yoktu..

• 7 yıl sonra...
Gönderi tarihi:

(100!/50!.50!).(1/2uzeri50).(1/2uzeri50) olmali cevap

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.