Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2007 18 yıl arka arkaya 100 kez yazı-tura atarsanız tam 50 kez yazı ve 50 kez tura gelme olasılığı nedir? ben bilgisayar yardımıyla sonucu buldum ama olasılık hesaplarıyla bunu nasıl çözersiniz?
Gönderi tarihi: 20 Mart , 2007 18 yıl valla kusurabakma okundugu gibi yazıyorum yüz faktöryel bölü 50 faktoryelin karesi carpı 2 üzeri 100
Gönderi tarihi: 21 Mart , 2007 18 yıl Yazar valla kusurabakma okundugu gibi yazıyorum yüz faktöryel bölü 50 faktoryelin karesi carpı 2 üzeri 100 cevabın için teşekkürler peki sonuçta cevap yaklaşık kaç? örneğin %10 dan az mı çok mu?
Gönderi tarihi: 21 Mart , 2007 18 yıl bu arda 3 sayı sorunu da cozdum tabi bayagı zor oldu yalnız soyle bi yontem gelistirdim sayılaın carpımını 1000000 ile toplamamını 100 ile carpıp asal carpanlara ayırdım sonrası tabi ki deneme yanılma bir olasılık sorusuda ben yazayım bir toplatatıya giden 5 kişi vestiyere kendi sapkalarını bırakıyor ve cıkısta herkes bir sapka alıyor sapkalar farklı tabi ki herkesin yanlıs sapka almıs olma olasılıgı nedir
Gönderi tarihi: 21 Mart , 2007 18 yıl Yazar bu arda 3 sayı sorunu da cozdum tabi bayagı zor oldu yalnız soyle bi yontem gelistirdim sayılaın carpımını 1000000 ile toplamamını 100 ile carpıp asal carpanlara ayırdım sonrası tabi ki deneme yanılmabir olasılık sorusuda ben yazayım bir toplatatıya giden 5 kişi vestiyere kendi sapkalarını bırakıyor ve cıkısta herkes bir sapka alıyor sapkalar farklı tabi ki herkesin yanlıs sapka almıs olma olasılıgı nedir olasılık sorusunun tam cevabını senin formülünü kullanarak bulabilecek misin diye sormuştum. sayılar çok büyük olduğundan hesap makinasıyla olmaz sanırım. ama tahminin doğru, ben sanırım %7-8 civarında hesaplamıştım, hatırlayamadım... 3 sayı sorusunda ben 5.7yi 1x3x1.9 a ayırdım sonra 0.25x4 x 2x1.5 x 1.9 sonra 2 yi de 5x0.4 e ayırdım 0.4x4 x 0.25x5 x 1.5x1.9 = 5.7, toplamları da 5.7 yi verdi. bolca deneme yanılma yaptım tabi ama yarım saati geçmemiştir. 5 kişinin de yanlış şapka alma olasılığını ben 4^5 / 5^5 = 1280 / 3125 olarak düşündüm???
Gönderi tarihi: 21 Mart , 2007 18 yıl 17/30 mı acaba? Çözüme gelince, teker teker 1 kişinin, 2 kişinin, 3.. vs doğru şapka almış olma olasılığını 1'den çıkardım. Bu sorularda hatırladığım kadarıyla daha kısa bir hesaplama yoktu..
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.