Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2007 İslamı bağlayan bu toplum uzaydamı yaşıyor acaba ?Camilerdemi islamı bağlamıyor, Herkes leş gibi çoraplarıyla basa basa, yerdeki halılar bakteri ve mikrop yuvasına dönüşüyor***************** Müslümanken, camilerde beni en çok rahatsız eden şeylerden biri buydu. Çorap ve ayak kokusu. Islak ıslak çorabı tekrar giymek, ayakta bir çeşit mantar yapıyormuş bu da aşırı bir kokuya neden oluyormuş. (Bu iddiaya ilişkin bilimsel bir yazı okumadım, sadece iddia da olabilir, ama kokunun bir kaynağı olmalı) Müslümanken gitmekten gitmekten hoşlanmadığım namazlar Cuma ve Teravih idi ve çok az gittim. Tanrı'ya inandığını sanan insanların kir, pas içindeki kıyafetleri ve kokan ayaklarıyla Tanrı'ya saygısızlık ettiklerini düşünüyorsum. Camilerdeki ayakkabı hırsızlığı zaten başlı başına bir sorun. Cumhuriyet Devrimleri devam etseydi, bugün camilerde ayak kokusu sorununu konuşmayackatık. Zira, camilere, kiliselerdeki gibi, sıra konması projesi varmış. (ibadet illa yerde yapılacak diye bir ayeti veya hadisi yok heralde Muhammedin.) Keşke yapsalardı. Cuma günleri sokaklara taşan, gazeteler üstünde namaz kılan insan manzaraları olmazdı, bu görüntü kirliliği olmazdı en azından. Kuran'ın Türkçeleştirilmesi, ezan'ın, ibadetin Türkçeleştirilmesi, diğer reform projeleri imiş. O zamanki hükümet, meal işini devlet Mehmet Akif'ten, tefsir işini Elmalılı'dan istemiş istemiş. Ama Mehmet Akif, kendi mealinin Arapça kuran'ın yerine geçirileceğinden korkup vermemiş (kaynak okumadım, ama başka bir iddia da, Türkçe kuranı okuyan insanların inançlarını yitirecekleri kanaatine varmış ve dinden çıkma vesilesi olmak istememiş). Mehmet Akif kendisine bu iş için ödenen parayı iade edip cayınca meal işi de Elmalılı'ya kalmış. (Bu arada, Dine düşman olduğu söylenen Cumhuriyet'in devlet parasıyla ısmarlama ile Elmalılı Hamdi Yazır'a yazdırdığı meal ve tefsir hala tek otoriter kaynak Türkiye'de.) Saygılar. Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 22 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 22 Şubat , 2007 Sayın BrainSlapper. Size bir kitap tavsiye edeyim"bir siyasi proje olarak Türkçe ibadet Dücane Cündioğlu" Kitabevi yayınları. Hür iradeli olarak medeni olmakta bir meziyettir. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 22 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 22 Şubat , 2007 medeniyet medeniyet .. eminimki buna dair bir tanımları olmayanlar şimdiyi mutlak sayıp milyonlarca insanın dini, kültürü, ahlakını agızlarında geveleyip duruyorlar.bilgi sahibi olmadan medeniyet savunusu yapıyorlar ya ızdırap duymamak mümkün mü? tarihde bir edebiyat akımı çıkıyor, çıkaranların aklına gelmeyenler başka kültürden süper zekaların aklına üşüşüp dünyaya nizamat vermeye kalkıyorlar..neymiş şurda şöyleymiş burda böyleymiş, dedikleride mutlak ya... sanki dünya hep böyleydi ve böyle kalacak. elli,yüz sene evvelinden haberi olan tarih biliyorum diyerek sahneye çıkıyor..rüzgara karşı tükürmeye çalışıyor, ne hazin... iki çorap bi ter kokusundan yola çıkıp koskoca yüzlerce yıllık inançları mahkum etmeye çalışanlar . iki çorap bi ter kokusundan kendine dünya görüşü çıkaranların görüşü ne kadar muteber olur dersiniz. oturup masaya ''aslında İslam'ın ne kadar da önem verdigini anlatıcaz temizlige''.. ne günlere kaldık Yarab degilmi ki bu zaman sadece dışın önde oldugu, için kokuştugu bir zamandır, hava nasılda agır ceset kokuyor duymuyormusunuz siz kim bilir belkide bir kompleksin sonucu bu yaşananlar kim bilir... siz bakmayın bizim çoraplarımızın, terimizin koktuguna aslında bizim 'kalbimiz' temiz Alıntı
Misafir ipek Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2007 Müslümanken, camilerde beni en çok rahatsız eden şeylerden biri buydu. Çorap ve ayak kokusu.Islak ıslak çorabı tekrar giymek, ayakta bir çeşit mantar yapıyormuş bu da aşırı bir kokuya neden oluyormuş. (Bu iddiaya ilişkin bilimsel bir yazı okumadım, sadece iddia da olabilir, ama kokunun bir kaynağı olmalı) Müslümanken gitmekten gitmekten hoşlanmadığım namazlar Cuma ve Teravih idi ve çok az gittim. Tanrı'ya inandığını sanan insanların kir, pas içindeki kıyafetleri ve kokan ayaklarıyla Tanrı'ya saygısızlık ettiklerini düşünüyorsum. Camilerdeki ayakkabı hırsızlığı zaten başlı başına bir sorun. Cumhuriyet Devrimleri devam etseydi, bugün camilerde ayak kokusu sorununu konuşmayackatık. Zira, camilere, kiliselerdeki gibi, sıra konması projesi varmış. (ibadet illa yerde yapılacak diye bir ayeti veya hadisi yok heralde Muhammedin.) Keşke yapsalardı. Cuma günleri sokaklara taşan, gazeteler üstünde namaz kılan insan manzaraları olmazdı, bu görüntü kirliliği olmazdı en azından. Kuran'ın Türkçeleştirilmesi, ezan'ın, ibadetin Türkçeleştirilmesi, diğer reform projeleri imiş. O zamanki hükümet, meal işini devlet Mehmet Akif'ten, tefsir işini Elmalılı'dan istemiş istemiş. Ama Mehmet Akif, kendi mealinin Arapça kuran'ın yerine geçirileceğinden korkup vermemiş (kaynak okumadım, ama başka bir iddia da, Türkçe kuranı okuyan insanların inançlarını yitirecekleri kanaatine varmış ve dinden çıkma vesilesi olmak istememiş). Mehmet Akif kendisine bu iş için ödenen parayı iade edip cayınca meal işi de Elmalılı'ya kalmış. (Bu arada, Dine düşman olduğu söylenen Cumhuriyet'in devlet parasıyla ısmarlama ile Elmalılı Hamdi Yazır'a yazdırdığı meal ve tefsir hala tek otoriter kaynak Türkiye'de.) Saygılar. arkadaşım anlıyamadığım bir olay var sen ibadet edeceksinde temiz ibadet edecek yer mi bulamadın merak etme inşallah allah kabul eder evin de yap başka temiz düşündün yerler de yap ibadet yerlerini karalamak istiyorsan başka ben huzur bulduğum heryerde ibadatimi yaparım saygılar Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2007 Çok geniş yelpazeli bir yazıyı, bende daha geniş bir yelpazeye taşıyayım o zaman... Herşeyi, kötülükleri, pislikleri, olumsuzlukları tek bir dine mal etmekten vaz geçmek gerekmektedir bence... İslam ile ne alakası var bazı toplumların olumsuz bir yaşam sürmelerinin? Ya da medeniyetin gerisinde kalmaları ile, Muassır olamamaları ile ne alakası var? Orta Çağ'da Avrupa kan gölü iken, İslam dünyası en parlak dönemini yaşıyordu, unutmayın! Her zaman söylemekten zevk aldığım bir farslı gazetecinin lafı vardır: Avrupa insanları birbirlerine zevk için öldürtürken arenalarda, Biz İran'da satranç oynuyorduk... Avrupa, Eski Yunan Medeniyetinin o yazmalarını, İslam Dünyası sayesinde tanımışlardır... Yani bir inancı, öyle kolaylıkla tüm kötülüklerin müsebbibi yapamazsınız... İslam dünyasının geride kalmasının nedeni İslam dini değil, yönetimlerdir... Koskoca Tarih önünüzde duruyor... Felsefe Tariihi de önünüzde duruyor... Medeniyetler Tarihi de önünüzde... Hele hele doğuyu bu hale getiren "Sömürgecilik Tarihi"de önünüzde... Bakın, bir toplumu dinlerin geri bırakmasının en güzel örneğini Afrikalı birisinin şu deyişi çok güzel açıklar: "Avrupalılar buraya geldiklerinde; bizim elimizde topraklarımız, onların elinde incil vardı. Şimdi ise onların elinde topraklarımız, bizim elimizde incil var." Ayrıca bakın, din'in "Emperyalizm"ce nasıl kullanıldığının en güzel örneği Salazar'ın 3F'sidir... Blog'umda anlatmıştım bunu... Bu, tarihte bilinen en eski uygulamadır: Toplumu Din İle Uyutmak... Dini Kullanmak... Tamam, Ateist arkadaşların ya da bir dine mensub olmayan arkadaşların, bir dini kabullenmemesini çok iyi anlıyorum... Ve kendilerine oluşturdukları dünya açısından, kendilerince de haklı olabilirler... Ancak bu görünen gerçekleri yadsımayı, görmezden gelmeyi Ve herşeyin müsebbibi olarak "Din"i göstermeyi haklı kılmıyor bu ne yazık ki... "bla bla bla... E o zaman Müslüman toplumlar niye geri? Ortak noktaları ne? Müslümanlık... Hııı... Demek ki bu yüzdenmiiiiiişşş... Tabi canım tabi, başka bi nedeni olamaz ki? Kesin budur... Hem benim dine inanmamamıda destekliyo... Gider hem bilimi savunurum, Hem de bilim dışı da olsa, bu görüşü savunurum... peh peh peh... Lan ne kadar çok ince düşünüyorum ben yaa..." E insaf yani... Tekrar ve net ve bir o kadar da iddialı söylüyorum: Toplumları geri bırakan "Din" değildir... Hiç bir akl-ı selim insanda bunun aksini iddia edemez... Hatta o kadar ki, Toplumları geri bırakan şeyin; Yönetimler Yöneticiler, Sözde din temsilcileri, Din simsarları olduğu her halükarda kanıtlanabilir... Tek Tanrılı dinlerden önce Roma'da Yunanistanda halk Vatandaşlık Bağı ile bağlı idi... Hıritiyanlığın ortaya çıktığı dönemde bu bağ zayıflamıştı ve Hıristiyanlığa karşı olan devlet bir anda Hıristiyanlaşıverdi. Ve devlete olan bağlılık "Din" oldu, Yöneticiler kendilerin Tanrı'nın Gölgesi İlan Etti" İslamiyetle birlikte öncelikle Emeviler'de İslam bu hale sokuldu... Fransız İhtilali ile "Din"in yerini "Milliyetçilik" aldı... Bugün "Milliyetçiliğin" yerini de abd sayesinde "Demokrasi" aldı... İleride de "Demokrasi"nin yerini "İnsan Hakları" alırsa savaşı haklı kılmak için hiç şaşırmayın... Yani toplumları geri bırakan: Din, Milliyetçilik, Demokrasi falan değil... Bunları nasıl kullanacağını bilen yönetimler... Bir toplumun nasıl "Çağdışı" bırakılabileceğinin yöntemi çok açıktır... Bunu ben söylemiyorum, Tarih açık açık söylüyor ve hala sırf ego tatmini ile herkes bunu görmezden geliyor... Ne acıklıdır ki M. Kemal Atatürk çok güzel söylemiş: "Tarihi yazanlar tarihi yapanlara sadık kalmadıkça değişmeyen hakikatler insanlık için korkunç bir hal alır." "Din Karşıtlığı" adı altında Tarihin hakikatleri yadsınıyor... Ne hazin... Toplumların niçin medeni olmadıklarını, dinden önce o toplumların yapılarında, Yönetimlerinde ya da o toplumlardan amaç güdenlerde arayın bence... Eminim ki şu an bildiğinizi sandığınız şeylerden kat ve kat daha fazlasını öğreneceksiniz, Bazı toplumların niçin ve nasıl geri bırakıldıklarını... Umutmayın, daha geçenlerde haberlerde çıkmıştı; Abd'nin iç kesimlerinde bugün çok koyu Hıristiyan insanlar yetiştiriliyor... Kiliselerde çocukların beyinleri yıkanıyor... Aynısı İslam ülkelerinde yapılıyor... Bunun nedeni Din mi sizce? Çok basit bir cevap değil mi bu? "Din" diyelim ve orada bırakalım... Bilmediklerimiz onlara kalsın... Basit... Saygılarımla... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.