Gönderi tarihi: 26 Kasım , 2005 19 yıl Şimdi bak beni dinle! ___ ....................... ___ Bazıları vardır; kötülüklerini özellikle tanıdıkları insanların onları bir kez daha hoş görüp göremeyeceklerini anlamak için yaparlar. Bunu yaparken de sanki sınayan kendileriymiş gibi davranırlar. Sen de öylesin işte..... ___ ......................... ___ Sonra var ya,yargıç onlardır aslında. Kendilerine karşı duydukları nefretin azalmasına hizmet etmeyen her söz her davranış bu nefreti fazlasıyla dışa yansıtmalarına neden olur. İşte sen böylesin diyorum...... ___ .......................... ___ Susuyorsun!!! Sus tabii... Böyle yapacağını biliyordum. Susanın haklılığı düşüncesinden yararlanıyorsun. Ben senin taktiklerini çözmeye açığa çıkarmaya çalışırken çelişkilere düşüp sürekli yıpranacağım, bu da senin işine gelecek değil mi? ___ ............................ ___ Sus bakalım. Sus tabii. Sinirlenmemi bekliyorsun. Senin yanılman söz konusu olamaz nasılsa. Sartre demiş ya “İyiliğini bilen iyi olmaktan, kötülüğünü bilen kötü olmaktan çıkar." Konuşan haklı haksıza, susan haksız haklıya dönüşecektir. Çünkü önemli olan başta haklı olmak değil, haklı kalmasını bilmek. ___ .............................. ___ Böyle giderse hiç durmadan devam edeceğim. Çünkü susmak pes ettiğim anlamına gelecek öyle mi? Ama hiç susmamam da başedemediğimi biçiminde yorumlanacak. Değil mi? ___ .............................. ___ Sen son sözünü söylemiş olmanın rahatlığındasın tabii.İlk hamleyi sen yaptın değil mi? Sessiz kalarak beni yok saymış,hiçlendirmiş olmuyorsun. ___ .............................. ___ Susmaya devam. Ne desem konuşmayacaksın. Konuşursan bilinmezliğin verdiği gücü,gizemini yitirirsin değil mi? Ama bilinmez bir tarafın yok!!!! Söyleyecek bir sözü olmadığını gizlemek için de susabilir insan. ___ ................................ ___ Sen beni dinlemiyor musun yoksa gerçekten duymuyor musun? Yok yok bunu anlamak için beklemeyeceğim. Susmanı duymayı reddediyorum. Artık susmanı dinlemeyeceğim.
Gönderi tarihi: 1 Haziran , 2006 19 yıl Bir konusmayi gercek dinlemede düsülen tuzaklar adi bilinmeyen bir ozanin Dinle adli siirinde anlatilmistir: Sana, beni dinlemeni söyledigimde bana ögüt vermeye basladin, söyledigimi de yapmadin. Sana, beni dinlemeni söyledigimde bana niye demeye basladin, duygularimi ayaklar altina alip cignedin. Sana, beni dinlemeni söyledigimde kendini buna zorunlu duyumsadin, sorunlarimi cözmeyi ister gibi darandin sonunda beni de basarisizliga ugrattin. Dualar belki de bazi kisilere yardimci olur cünkü Tanri ögüt vermez, suskundur. Ve durumlari düzeltmeye calismaz. O yalnizca dinler ve isinizi kendinizin cözümleyeceginize inanir. Öyleyse lütfen dinleyin ve beni isitin. Eger konusmak istiyorsaniz, birkac dakika söz siranizi bekleyin o zaman ben de sizi dinleyecegime söz vereyim. Leo Buscaglia
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.